ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελλείποντα: Πώς ο Μεταξάς «άλλαξε» τις έρευνες

Υπό ποιες συνθήκες εμπλέκεται το ΤΑΕ

Δημήτρης Λουκά

Η υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, τράνταξε για τα καλά τόσο την κυπριακή κοινωνία όσο και τις Αστυνομικές Αρχές.

Ως γνωστό, τα περισσότερα θύματά του δηλώθηκαν ως ελλείποντα πρόσωπα, αλλά εντοπίστηκαν νεκρά σε πηγάδια και λίμνες. Μετά από αυτό το φρικτό έγκλημα, η Αστυνομία ανέβασε ρυθμούς όσον αφορά την διερεύνηση των καταγγελιών για ελλείποντα πρόσωπα.

Οι ενέργειες που πραγματοποιούνται είναι, πλέον, πιο άμεσες, με σκοπό να φθάσουν στον εντοπισμό του εκάστοτε ελλείποντος έτσι ώστε να αποφθεχθούν παρόμοιες καταστάσεις.


Πάφος: «Αρκέψαν να πυροβολούν τους μιτσιούς...»


Η ιστοσελίδα της Αστυνομίας, σχεδόν καθημερινά δημοσιεύει ελλείποντα πρόσωπα μετά από σχετική καταγγελία που φθάνουν κοντά τους. 

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως όταν κάποιος παραμείνει άφαντος, η Αστυνομία αναδημοσιεύει εκ νέου την εν λόγω ανάρτηση.

Στοχευμένες ενέργειες

Μιλώντας στο 24news, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι «η αστυνομική διάταξη, η οποία υπήρχε σε αυτά τα θέματα αναθεωρήθηκε και προστέθηκαν κάποια πράγματα», προσθέτοντας ότι «μπήκε πρωτόκολλο ενεργειών, δηλαδή ένας αστυνομικός όταν δεχθεί μία καταγγελία ακολουθεί το πρωτόκολλο σχετικά με τις ενέργειες που θα ακολουθήσει».

Ο κύριος Ανδρέου σημείωσε πως από την πρώτη στιγμή, όταν γίνεται μία καταγγελία, αρχίζουν οι έρευνες με σκοπό τον εντοπισμό του ελλείποντος.

Μέλη της αστυνομικής δύναμης σπεύδουν στον χώρο όπου διέμενε ο ελλείπων, ερευνούν τον χώρο και λαμβάνουν καταθέσεις από συγγενικά του πρόσωπα ή από τον εργοδότη, σε σχέση με το πότε θεάθηκε τελευταία φορά.

«Αν πρόκειται για πρόσωπα υψηλού κινδύνου, όπως για παράδειγμα, ανήλικοι, αλλά και ηλικιωμένοι, όπως άτομα με προβλήματα, την διερεύνηση την αναλαμβάνει το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, είτε είναι σε πόλη, είτε είναι σε χωριό», λέει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας. 

Τέλος, ο κος Ανδρέου, τόνισε ότι μέχρι να εντοπιστεί ο ελλείπων, γίνονται συνεχώς εξετάσεις και όλες οι απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε τα μέλη της δύναμης να φθάσουν στα ίχνη του.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X