ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έλεγχος οδήγησης σε λεωφορεία και φορτηγά - 104 καταγγελίες

Στην επαρχία Πάφου

Ανακοινώσεις

Νέα επιχείρηση τροχονομικών ελέγχων για την οδήγηση λεωφορείων και φορτηγών οχημάτων, αυτή τη φορά στην επαρχία Πάφου, διενήργησαν σήμερα, μέλη του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, μεταξύ άλλων και εξειδικευμένα μέλη του Γραφείου Μηχανικού Ελέγχου, του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου.

Επίκεντρο αποτέλεσε ο τεχνικός και μηχανικός έλεγχος για την κατάσταση και καταλληλότητα των λεωφορείων και φορτηγών οχημάτων, που εντοπίστηκαν σήμερα να οδηγούνται σε δρόμους στην επαρχία Πάφου. Την ίδια ώρα, έγινε έλεγχος και των εγγράφων των οχημάτων και των επαγγελματιών οδηγών λεωφορείων και φορτηγών.

Από τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν, ξεχωρίζουν οι 74 καταγγελίες σχετικά με τη χρήση ταχογράφων, οι έξι (6) καταγγελίες για φθαρμένα ελαστικά των τροχών, οι πέντε (5) καταγγελίες σχετικά με τις προστατευτικές ράβδους σε φορτηγά οχήματα και τέλος, οι πέντε (5) καταγγελίες σχετικά με τη λειτουργία των φώτων πορείας των οχημάτων.

Έγιναν άλλες τέσσερις (4) καταγγελίες σχετικά με τα πλαϊνά φτερά των οχημάτων, δύο (2) καταγγελίες σχετικά με φιμέ ανεμοθώρακες οχημάτων, και μία καταγγελία για μεταφορά ακάλυπτου φορτίου, από οδηγό φορτηγού οχήματος. Προέκυψαν παράλληλα, μία καταγγελία σχετική με την οδήγηση συσκευής προσωπικής κινητικότητας – e-scooter και μία καταγγελία για οδήγηση δίκυκλου οχήματος χωρίς προστατευτικό κράνους από τον οδηγό.

Η σημερινή επιχείρηση ελέγχων από το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου εντάσσεται στις δράσεις ενημέρωσης και ελέγχων για την οδήγηση λεωφορείων και φορτηγών οχημάτων, που πραγματοποιεί η Αστυνομία, με στόχο την πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, την καλλιέργεια οδικής συνείδησης και την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

Άρχισε στις 6.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 6.00 το απόγευμα της Δευτέρας, με τα μέλη της Αστυνομίας να διενεργούν συνολικά 104 καταγγελίες για διάφορες παραβάσεις τροχαίας, μετά από έλεγχο 100 οδηγών και οχημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση