ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μάχη με τις φλόγες - Nέα πυρκαγιά στην Πάφο (vid)

Ζητήθηκε βοήθεια από Βρετανικές Βάσεις

24news team

Σε συναγερμό τέθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία το μεσημέρι της Κυριακής (14/11) μετά από διαδοχικές εστίες φωτιάς που ξέσπασαν στην επαρχία Πάφου.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην Κοινότητα Πολέμι της Επαρχίας Πάφου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, κ.Αντρέα Κεττή, ανταποκρίνονται 3 πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστικούς Σταθμούς πόλης και Επαρχίας Πάφου.

Νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε στην Κοινότητα Κοίλης και στην Κοινότητα Ακουρσού η οποία είναι εκτός ελέγχου. 

Ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις από Π.Υ και από Τμήμα Δασών.

Αναλαμβάνει το Τμήμα Δασών την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ακουρσό και η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κοινότητα Κοίλης.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δύσβατη περιοχή δίπλα στην κοινότητα Ψάθι, της επαρχίας Πάφου, ο κ.Κεττής ανακοίνωσε πως είναι διαχειρίσιμη. Κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 5 εκτάρια από ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση και αριθμό δένδρων. Στην πυρκαγιά θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης.

Πυρκαγιά στην κοινότητα Ψαθι της επαρχίας Πάφου (Video από Καιρόφιλους Κύπρου)

Νεότερη Ενημέρωση

Η πυρκαγιά παρά την κοινότητα Χολέτρια είναι υπό έλεγχο. Παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης. Άλλη μεγάλη πυρκαγιά παρά την Κοινότητα Αμαργέτης Επαρχίας Πάφου. Η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε με επίγειες δυνάμεις. Επιπρόσθετα πυροσβεστικά οχήματα ενισχύουν την Επαρχία Πάφου από Λεμεσό και ΕΜΑΚ.

Πυρκαγιά ξέσπασε και στην τοποθεσία Μαραθόβουνος που είναι μεταξύ των Κοινοτήτων Κάθηκας και Στρουμπί Επαρχίας Πάφου.

Η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Ζητήθηκε η ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων με ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων.

Σε μήνυμά του στο twitter, o κ.Κεττής απευθύνει θερμή παράκληση προς τους συμπολίτες μας οι οποίοι διακινούνται σε όλες τις περιοχές Υπαίθρου Επαρχίας Πάφου: Αν εντοπίσετε οποιαδήποτε ύποπτη δράση πρόκλησης πυρκαγιών να ενημερώσετε επείγον τις αρμόδιες αρχές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X