ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φονική η έκρηξη στο Λίβανο - Αισθητή και στην Κύπρο

«Λες και ήταν δίπλα μας»

Δύο μεγάλες εκρήξεις συγκλόνισαν την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, την Τρίτη, τραυματίζοντας μέχρι στιγμής 2750 ανθρώπους και προκαλώντας τον θάνατο σε 50, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. 

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τοπικά ΜΜΕ έδειχναν εικόνες ανθρώπων, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν κάτω από ερείπια, κάποιοι τραυματισμένοι μετά τις τεράστιες εκρήξεις, με τα αίτια που τις προκάλεσαν να μην έχουν γίνει γνωστά.

Πηγή ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην περιοχή του λιμανιού της πόλης, της μεγαλύτερης αστικής περιοχής του Λιβάνου, προκαλώντας τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.

Η περιοχή του λιμανιού έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες επιτρέπουν πρόσβαση μόνο σε ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και σε συγγενείς ανθρώπων, οι οποίοι εργάζονταν στην περιοχή που έχει πληγεί.

Όπως μεταδίδουν ξένα τοπικά ΜΜΕ, το υπουργείο Υγείας της χώρας έχει ήδη κινητοποιήσει το προσωπικό σε όλα τα διαθέσιμα νοσοκομεία, ώστε να προετοιμαστούν για την περίθαλψη τραυματιών.

Εκπρόσωπος Τύπου ΥΠΑΜ: Δεν υπήρχε θέμα που να προέρχεται από την Κύπρο

Δεν υπήρχε οποιοδήποτε θέμα που να προέρχεται από οποιοδήποτε χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Χρίστος Πιερή, ερωτηθείς για τις δύο εκρήξεις, οι οποίες έγιναν αισθητές το απόγευμα σε όλη την Κύπρο.

Αμέσως μόλις έγιναν αισθητές οι δύο εκρήξεις, το ΚΥΠΕ επικοινώνησε με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε οποιοδήποτε θέμα από την Κύπρο.

Έκκληση Χριστοδουλίδη προς Κύπριους στον Λίβανο

Ο Υπουργός Εξωτερικών με ανάρτηση του στο twitter αναφέρει «Όλοι οι Κύπριοι που βρίσκονται στο Λίβανο παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ στο τηλ 99660129 ή με την Πρεσβεία μας στο Λίβανο στο τηλ +9613572139, για σκοπούς άμεσης συνδρομής σε περίπτωση ανάγκης.

Ταρακουνήθηκε η Κύπρος 

Εκκωφαντικός θόρυβος ταρακούνησε την Κύπρο. Η έκρηξη προερχόταν από τον Λίβανο και συγκεκριμένα από την Βηρυτό

Μια τεράστια στήλη καπνού φάνηκε να ανεβαίνει πάνω από την πόλη, σύμφωνα με μάρτυρες του Reuters και τοπικά ΜΜΕ.

Δύο πηγές ασφαλείας και μάρτυρας δήλωσαν ότι η έκρηξη συνέβη στην περιοχή του λιμανιού όπου υπάρχουν αποθήκες. Η έκρηξη συντάραξε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, θρυμματίζοντας παράθυρα και πόρτες και τραυματίζοντας ανθρώπους.

Η ισχυρή έκρηξη στην Βηρυτό έγινε αισθητή σε μεγάλο μέρος της πόλης.

Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου σε δηλώσεις του ανέφερε, ότι μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί ένας μεγάλος αριθμός τραυματιών, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί θάνατοι.

«Λες και ήταν δίπλα μας»

Μαρτυρίες στο 24news ανέφεραν πως ο κρότος της έκρηξης ήταν τεράστιος,  «λες και ήταν δίπλα μας», όπως μας είπαν χαρακτηριστικά κάτοικοι της περιοχής των Λατσιών.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X