ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκτακτο φοιτητικό επίδομα: Η διαδικασία πληρωμής

Όλες οι πληροφορίες

To έκτακτο φοιτητικό επίδομα ύψους 750 ευρώ το δικαιούνται οι φοιτητές/φοιτήτριες που παρέμειναν στις χώρες σπουδών τους μετά την 21η Μαρτίου 2020 – ημέρα κατά την οποία ανεστάλησαν οι πτήσεις- και έχουν καταχωρήσει ή καταχωρούν ηλεκτρονικά αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας, στον Ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας, στη βάση δικαιολογητικών που αποδεικνύουν τη φοίτησή τους.

Αυτό αναφέρει σε διευκρινιστική του ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας το οποίο προσθέτει ότι "το επίδομα θα χορηγείται σε όσους αιτητές/αιτήτριες εγκρίνονται, με πληρωμή απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλωθεί, χωρίς καμία άλλη διαδικασία".

Σημειώνεται ότι "η διαδικασία καταβολής του επιδόματος έχει ήδη ξεκινήσει και μέχρι στιγμής έχουν γίνει πληρωμές από το Υπουργείο σε περισσότερους από δυο χιλιάδες δικαιούχους, ενώ οι πληρωμές συνεχίζονται και για τους υπόλοιπους δικαιούχους αιτητές".

Σε όσους φοιτητές και φοιτήτριες γίνεται η πληρωμή, θα ειδοποιούνται σχετικά με ηλεκτρονικό μήνυμα από το Υπουργείο Παιδείας.

Αιτήσεις μπορούν να καταχωρούνται μέχρι τις 22 Απριλίου 2020.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X