ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμός στη Λεμεσό - Είδε πέντε κουκουλοφόρους

Μαρτυρία από φρουρό ασφαλείας

Δύο υποθέσεις κακόβουλης πρόκλησης φωτιάς, που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας διερευνά η Αστυνομία, στη Λεμεσό. Από τις δύο ενέργειες προκλήθηκαν φωτιές σε χριστουγεννιάτικο δέντρο και σε πεζοδρόμιο έξω από υποκατάστημα τράπεζας.

Η πρώτη φωτιά εντοπίστηκε από μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού, γύρω στις 11.45μ.μ. χθες. Κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, τα μέλη της Αστυνομίας, εντόπισαν εστία φωτιάς στο πεζοδρόμιο, έξω από υποκατάστημα τράπεζας.

Η φωτιά κατασβέστηκε πριν προκαλέσει οποιεσδήποτε ζημιές, ενώ από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι αυτή προκλήθηκε από ρίψη εμπρηστικού μηχανισμού τύπου μολότωφ. Στη σκηνή εντοπίστηκαν επίσης άλλος ένας εμπρηστικός μηχανισμός ιδίου τύπου, ο οποίος δεν ανεφλέγη καθώς και μια μικρή πλαστική μπουκάλα, που περιείχε εύφλεκτο υγρό.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 12.30π.μ., λήφθηκε πληροφορία για φωτιά σε χριστουγεννιάτικο δέντρο, που βρίσκεται τοποθετημένο σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού.

Η φωτιά κατασβέστηκε άμεσα από φρουρό ασφαλείας του συγκεκριμένου χώρου, προτού προλάβει να επεκταθεί.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην Αστυνομία, η φρουρός ασφαλείας, στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά, είχαν θεαθεί πέντε άγνωστοι οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Οι άγνωστοι, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία της φρουρού απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τη φωτιά καταστράφηκε μέρος του υφάσματος, που βρίσκεται περιμετρικά του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Tις δύο υποθέσεις διερευνούν το ΤΑΕ Λεμεσού σε συνεργασία με το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λεμεσού.

Σε κλειστά κυκλώματα επικεντρώνονται οι έρευνες

Σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε πως έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στη γυάλινη είσοδο του υποκαταστήματος της ΑΤΗΚ, που βρίσκεται στην οδό 1ης Απριλίου, στην Αγία Φύλα.

Σχεδόν αμέσως, ρίφθηκαν δυο εμπρηστικοί μηχανισμοί (μολότοφ), στο δρόμο και στο πεζοδρόμιο μπροστά από το υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το υποκατάστημα της ΑΤΗΚ, ενώ ακολούθησε, λίγο αργότερα, η απόπειρα εμπρησμού του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην οδό Ανεξαρτησίας.

Ευτύχημα θεωρείται το γεγονός ότι η φρουρός ασφαλείας ήταν εξοπλισμένη με πυροσβεστήρα, τον οποίον χρησιμοποίησε πριν επεκταθεί η φωτιά, η οποία προκάλεσε ζημιές στο ύφασμα της βάσης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Στην πρώτη σκηνή, είπε ο κ. Κυριάκου, διαπιστώθηκε πως η έκρηξη οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιου μεταλλικού αντικειμένου, το οποίο περιείχε εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος, που είχε τοποθετηθεί στη βάση της γυάλινης εισόδου του καταστήματος. Σημειώνεται ότι στην είσοδο του υποστατικού της ΑΤΗΚ αναγράφονταν με μπογιά- σπρέι οι φράσεις «Όχι στα 5G» και «Υπάρχει αντίσταση».

Από τις εξετάσεις έξω από το υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν προκληθεί ζημιές από τον έναν εμπρηστικό μηχανισμό, ενώ ο δεύτερος δεν ανεφλέγη. Εντοπίστηκε επίσης μια μικρή πλαστική μπουκάλα με εύφλεκτο υγρό.

Σύμφωνα με μαρτυρία της φρουρού ασφαλείας του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, δράστες στην απόπειρα εμπρησμού ήταν τουλάχιστον πέντε πρόσωπα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες.

Ερωτηθείς κατά πόσο οι δράστες είναι τα ίδια πρόσωπα και στα τρία περιστατικά, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού ανέφερε πως «είναι κάτι που διερευνούμε και ελέγχονται διάφορα κλειστά κυκλώματα στις σκηνές και στις διαδρομές που ακολούθησαν και γίνονται προσπάθειες προς εντοπισμό τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X