ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκπρόσωπος - «Ευθύνες θα αναζητηθούν μετά τις έρευνες των δολοφονιών»

Στο Προεδρικό η υπόθεση «Ορέστη»

Αφού συμπληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες, αναφορικά με την τύχη των θυμάτων που φέρεται να ομολόγησε ότι δολοφόνησε ο 35χρονος ύποπτος ίλαρχος, τότε θα εξετάσουμε το θέμα από όλες τις πλευρές και όσον αφορά τυχόν ευθύνες, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, παραπέμποντας σε προηγούμενη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Προδρόμου αναφέρθηκε παράλληλα στη συνάντηση που θα έχει το πρωί της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου και τον Αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, λέγοντας ότι δεν θα είναι η μοναδική, καθώς ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες. Τη συνάντηση της Πέμπτης αποκάλυψε την Τρίτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OMEGA ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας.

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, Ιωνάς Νικολάου και Ζαχαρίας Χρυσοστόμου θα βρεθούν αύριο στο Προεδρικό για να ενημερώσουν από κοντά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις έρευνες γύρω από την υπόθεση, κάτι που όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συμβαίνει ήδη. Ακολούθως, είπε ότι θα συζητηθούν τί μέτρα χρειάζεται να παρθούν εκ πρώτης όψεως, αν χρειάζεται, αν πρέπει κάτι να αλλάξει, τί φταίει, αν και τί πρέπει να διερευνηθεί. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, η συζήτηση θα περιστρέφει γύρω από τα κενά, τί ακριβώς έφταιξε και τί πρέπει να γίνει.

Ερωτηθείς αν κατά τη συνάντηση θα αναζητηθούν ευθύνες και αν ενδέχεται να ζητηθούν και παραιτήσεις, στη βάση του αιτήματος που εκφράζεται από την αντιπολίτευση αλλά και από μεμονωμένα μέλη της συμπολίτευσης, ο κ. Προδρόμου παρέπεμψε στη δήλωση που είχε εκδοθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Προέδρου Αναστασιάδη στην Κίνα.

Στην ανακοίνωση που είχε εκδοθεί την Μεγάλη Παρασκευή, αναφερόταν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συστήνει ψυχραιμία προκειμένου πρώτα να ολοκληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες και ακολούθως να εξετασθούν υπό το φως αυτής της συγκλονιστικής εμπειρίας όλες οι σχετικές διαδικασίες, να γίνουν οι απαραίτητες αναθεωρήσεις και διορθώσεις και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες. Αυτή η δήλωση ισχύει, σημείωσε ο κ. Προδρόμου.

Ταυτόχρονα είπε ότι ανάμεσα σε άλλα ζητήματα, θα πρέπει να εξεταστεί και το θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά το καθεστώς εργασίας μεταναστών από τρίτες χώρες στην Κύπρο, λέγοντας πως θα πρέπει κάποια πράγματα να αλλάξουν.

Ο κ. Προδρόμου αναφέρθηκε τέλος στο ενδεχόμενο να ακολουθήσουν και άλλες συσκέψεις στο Προεδρικό. «Δεν θα τελειώσει αύριο» το θέμα, είπε ενώ δεν απέκλεισε να ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις για το ίδιο ζήτημα, λέγοντας πως «αυτό είναι το αναμενόμενο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση