ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκατοντάδες άτομα καθημερινά στην Κύπρο από Ισραήλ

24 πτήσεις την Πέμπτη

ΚΥΠΕ

Αρκετές εκατοντάδες άτομα συνεχίζουν να φθάνουν καθημερινά στην Κύπρο με εμπορικές πτήσεις από το Ισραήλ, μετά την κρίση που ξέσπασε στη Μέση Ανατολή λόγω της μαζικής τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν 24 συνολικά πτήσεις από το Ισραήλ στην Κύπρο (23 στο αεροδρόμιο Λάρνακας και μια στο αεροδρόμιο Πάφου) και 18 από την Κύπρο στο Ισραήλ.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρος Γκότσης, λόγω βλάβης στο στρατιωτικό αεροσκάφος της Αυστρίας που επρόκειτο να χρησιμοποιήσει την Κύπρο για μεταφορά πολιτών από το Ισραήλ, τελικά οι Αυστριακοί μεταφέρουν τους πολίτες με εμπορικές ή ναυλωμένες πτήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Γκότσης, ψες μεταφέρθηκαν μαζί με άλλα άτομα από το Τελ Αβίβ στο αεροδρόμιο Λάρνακας με εμπορική πτήση ισραηλινών αερογραμμών 80 από τους πολίτες που επρόκειτο να μεταφερθούν με το στρατιωτικό αεροσκάφος της Αυστρίας.

Εξάλλου, σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ναυλωμένη πτήση για μεταφορά και άλλων πολιτών από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν απευθείας προς τη Βιέννη.

Στο μεταξύ, μικρός αριθμός Κυπρίων πολιτών που επιθυμούν να επιστρέψουν και παραμένουν στην χώρα έχουν προβεί σε διευθετήσεις και επιστρέφουν σήμερα και εντός των επόμενων ημερών με εμπορικές πτήσεις. Υπάρχει συνεχής επαφή μαζί τους από την Πρεσβεία της Κύπρου στο Τελ Αβίβ σε περίπτωση που χρειαστούν άλλες διευθετήσεις και φυσικά παρέχεται προξενική αρωγή και σε όσους μόνιμους κατοίκους θα παραμείνουν στην χώρα και έχουν ζητήσει τη συνδρομή του κράτους, κατέληξε ο κ. Γκότσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X