ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αρχιεπίσκοπος για διαδηλωτές - «Είναι κράχτες της Αριστεράς»

«Είναι πολύ μικροί για να σηκώσουν το αδύνατο ανάστημα τους»

Με βίτσες στα χέρια αλλά και ομοιώματα κυπριακών διαβατηρίων ομάδα περίπου 50 ατόμων πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αρχιεπισκοπή.

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για την εμπλοκή το Αρχιεπισκόπου στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας με την υπόθεση του Μαλαισιανού επενδυτή.

Την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος δεχόταν τις ευχές κλήρου και πιστών για τα ονομαστήριά του οι διαδηλωτές πλησίασαν τα κάγκελα της Αρχιεπισκοπής φωνάζοντας συνθήματα κατά του Αρχιεπισκόπου και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Εκκλησίας.

Διαδηλωτές δήλωναν πως με τον τρόπο αυτό θέλουν να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τις παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου στην Παιδεία αλλά και ευρύτερα σε άλλα κοινωνικά ζητήματα.

Μικρή ένταση

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας μικρός αριθμός διαδηλωτών εξαγριώθηκε από την αντίδραση κάποιων κληρικών οι οποίοι εξέφρασαν την διαφωνία τους για την εκδήλωση φωνάζοντας συνθήματα κατά της παρουσίας κληρικών στην εκπαίδευση. Οι συγκεντρωμένοι οι οποίοι αποχώρησαν από την Αρχιεπισκοπή άφησαν στα κάγκελα τις βίτσες και τα ομοιώματα των διαβατηρίων. Οι διαδηλωτές κινούνται αυτή την ώρα προς την Βουλή των Αντιπροσώπων για να συνεχίσουν την εκδήλωση διαμαρτυρίας τους.

Το δικό του μήνυμα σε όσους συμμετείχαν στην διαδήλωση έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β', κάνοντας λόγο για κράχτες της Αριστεράς και άτοπη διαμαρτυρία.

«Ήρθαν να διαμαρτυρηθούν για λόγο που δεν υφίσταται, δεν είναι καλά με τον εαυτό τους. Είναι πολύ μικροί για να σηκώσουν το αδύνατο ανάστημα τους έναντι της εκκλησίας και εν πολλοίς λυπούμαι που το λέω είναι κράχτες της Αριστεράς και να πάψουν από το να είναι κράχτες κάποιου κόμματος».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι δεν είναι όλοι οι αριστεροί το ίδιο αλλά μερίδα αυτών που δεν έχουν καλή σχέση με την εκκλησία.

«Και οι αριστεροί ποιοι είναι αυτοί που δεν έχουν καλές σχέσεις με την εκκλησία; 5-10, 50 το πολύ δεν είναι παραπάνω αυτοί που είναι άθεοι. Οι περισσότεροι η συντριπτική πλειοψηφία της Αριστεράς είναι καλοί άνθρωποι, θρησκευόμενοι άνθρωποι, εκκλησιάζονται, σέβονται την εκκλησία και δυστυχώς αυτοί οι 5-10-50 το εκμεταλλεύονται και δεν το καταλαβαίνουν δυστυχώς».

Σημειώνει ότι είχε ακούσει ότι θα έφταναν στην Αρχιεπισκοπή με βίτσες κάτι το οποίο ο ίδιος είχε αναφέρει παλαιότερα για αυτούς ενώ τους θεωρεί μικρούς μπροστά στην εκκλησία

«Θα σας πω εγώ γιατί ήρθαν, ίσως να μην το καταλάβατε εσείς οι δημοσιογράφοι. Έχω ακούσει από τις δηλώσεις τους ότι θα έρθουν με μία βίτσα και έναν διαβατήριο. Το θέμα της βίτσας, εγώ το είπα, ότι κύριοι, οι καθηγητές θέλουν βίτσα διότι δεν θέλουν να εργάζονται».

«Αν είχαν λίγο σεβασμό προς την εκκλησία δεν θα το έκαναν και είναι ντροπή τους. Δεν τους προκαλεί ντροπή να διαμαρτυρηθούν προς την εκκλησία. Εγώ εκπροσωπώ την εκκλησία αν εκπροσωπούσα μόνον τον εαυτό μου καλά να μου κάνουν, να με κακίσουν, αλλά εκπροσωπώ την εκκλησία».

Ακόμη ξεκαθαρίζει ότι έχει στείλει επιστολή στο Υπουργείο για να μην είναι αργία η ονομαστική του εορτή

«Από πέρσι έστειλα επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και ζήτησα όχι μόνο ημέρα αυτή των ονομαστηρίων μου αλλά και θρησκευτικές αργίες να μην είναι αργίες».

Πηγή: Η Καθημερινή / Του Απόστολου Τομαρά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X