ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανατινάζουν ΑΤΜ - Έφεραν την... μόδα της Ελλάδας στην Κύπρο! (pics)

Εκρήξεις ΑΤΜ έχουν καταγραφεί τους τελευταίους 4 μήνες

Πολύ συχνό φαινόμενο, μέχρι και καθημερινό, θα έλεγε κάποιος, οι εκρήξεις σε Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές στην Ελλάδα. Στην Κύπρο άρχισαν να καταγράφονται παρόμοια περιστατικά τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Τα περιστατικά έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στις διωκτικές αρχές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη υπόπτου.

Σημαντικό να αναφερθεί ότι οι δράστες, με τα «κτυπήματά» τους, καταφέρνουν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, αφού στις ΑΤΜ αποθηκεύονται χιλιάδες ευρώ, προς εξυπηρέτηση των πελατών.

Η αρχή έγινε από στην Λακατάμια με αποτυχημένη, ωστόσο, προσπάθεια...

Σε συναγερμό είχαν τεθεί οι Αρχές το πρωί της Παρασκευής 31/1, μετά από πληροφορία για ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε έξω από Τράπεζα στην λεωφόρο Στροβόλου, στην Λακατάμια.

Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, το ύποπτο αντικείμενο ήταν φιάλη υγραερίου και ήταν ενωμένη με την ΑΤΜ της Τράπεζας. Μέλη της Αστυνομίας απέκλεισαν την σκηνή καθώς και δρόμους σε μεγάλη απόσταση από το σημείο για λόγους ασφάλειας.

Από τις εξετάσεις, διαπιστώθηκε, ότι οι δράστες τοποθέτησαν τη φιάλη με το υγραέριο και την ένωσαν με την αυτόματη ταμειακή μηχανή. Στη συνέχεια προσπάθησαν να δημιουργήσουν ανάφλεξη, με σκοπό να προκαλέσουν έκρηξη, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Οι Αρχές εκτίμησαν πως ο δράστης ή οι δράστες ήταν καλά μελετημένοι ως προς την ανατίναξη της ΑΤΜ.

«Κτύπησαν» δις σε λίγες ώρες στην Λεμεσό

Δύο υποθέσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής χρημάτων από αυτόματη μηχανή ανάληψης χρημάτων διερευνά η Αστυνομία, η οποία απευθύνει έκκληση για πληροφορίες, που μπορούν να βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 4:10π.μ. της 21ης Μαρτίου, σημειώθηκε έκρηξη σε κινητή, αυτόματη ταμειακή μηχανή, στην περιοχή Παρεκκλησιάς. Από την έκρηξη η ταμειακή μηχανή καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ φαίνεται να κλάπηκαν τα χρήματα που υπήρχαν σε αυτή (37 χιλιάδες ευρώ). 

Μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν εξετάσεις στη σκηνή, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφείλεται σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, υψηλής ισχύος.

Με το περιστατικό φαίνεται να σχετίζονται δύο πρόσωπα, τα οποία χρησιμοποίησαν μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, σκούρου χρώματος και διέφυγαν από τη σκηνή κατευθυνόμενοι βόρεια, προς τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Λευκωσίας.

Η Αστυνομία διερευνούσε το ενδεχόμενο οι δύο ύποπτοι να σχετίζονται και με υπόθεση απόπειρας κλοπής χρημάτων από αυτόματη ταμειακή μηχανή, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα χθες, επίσης στην επαρχία Λεμεσού.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε από διευθυντή υποκαταστήματος τράπεζας, στην περιοχή Γερμασόγειας, σύμφωνα με τον οποίο άγνωστοι προκάλεσαν ζημιά στην αυτόματη ταμειακή μηχανή του υποκαταστήματος, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πάρουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή, διαπιστώθηκε ότι, γύρω στις 3:30π.μ. της Παρασκευής (20/3), δύο πρόσωπα πυροδότησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, που είχαν τοποθετήσει στη μηχανή, χωρίς ωστόσο αυτός, να εκραγεί. Στη συνέχεια, οι δράστες φέρονται να εγκατέλειψαν τη σκηνή με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Η Αστυνομία είχε δώσει στην δημοσιότητα φωτογραφίες των δραστών, από εικόνες που είχαν καταγραφεί μέσω κλειστού κυκλώματος παρακολούθησεις. 

Οι δράστες δεν εντοπίστηκαν, μέχρι στιγμής. 

Τρίτο «κτύπημα» στην Λεμεσό, με τον ίδιο τρόπο

Ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε γύρω στις 3:20 τα ξημερώματα τα Τρίτης (7/4) σε ΑΤΜ υποκαταστήματος Τράπεζας στην Αγία Φύλα.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως οι δράστες χρειάστηκε να παραβιάσουν πλαϊνό τζάμι για να εισέλθουν στο εσωτερικό της τράπεζας όπου κατέληξαν τα χρήματα μετά την έκρηξη.

Από τη σκηνή παραλήφθηκαν τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις και εξετάζονται τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ενώ εκτιμάται πως οι δράστες ήταν δυο και αναχώρησαν από τη σκηνή με μοτοσικλέτα.

Τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που με πανομοιότυπο τρόπο ανατίναξαν κινητή ΑΤΜ τα ξημερώματα της 21ης Μαρτίου, αποσπώντας μεγάλο χρηματικό ποσό, ενώ αποπειράθηκαν να πράξουν το ίδιο και σε δεύτερη μηχανή.

Η Αστυνομία δεν αποκλείει να πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που απέσπασαν χρήματα από ΑΤΜ στις 21 Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X