ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
35° Λευκωσία,
03 Αυγούστου, 2021
sport fm - listen live

Εδώ θα γίνονται οδικές εργασίες

Δείτε αναλυτικά

Στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρομίου Λάρνακας – Παραλιμνίου, την περίοδο 13/05/2021 – 30/06/2021, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 8:30π.μ. και 5:00μ.μ, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του πρασίνου των κεντρικών νησίδων, από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον Κυκλικό Κόμβο Ριζοελιάς μέχρι και το Παραλίμνι, θα κλείνει τμηματικά η εφαπτόμενη λωρίδα κυκλοφορίας της κεντρικής νησίδας, και από τις δύο κατευθύνσεις για μήκος 1500μ. περίπου κάθε φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Εργασίες φροντίδας του πρασίνου των κεντρικών νησίδων σε αυτοκινητοδρόμους της επαρχίας Λάρνακας, θα διεξάγονται την περίοδο 31/05/2021-30/06/2021, από το Τμήμα Δασών ως ακολούθως:

α) Δευτέρα με Πέμπτη, μεταξύ των ωρών 08:30-17:00, στους αυτοκινητοδρόμους Αεροδρομίου Λάρνακας-Παραλιμνίου και Λάρνακας-Λευκωσίας, από τον κυκλικό κόμβο αεροδρομίου μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς και ακολούθως προς Λευκωσία

β) Παρασκευή, μεταξύ των ωρών 08:30-17:00, στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Κοφίνου

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η εφαπτόμενη της κεντρικής νησίδας λωρίδα κυκλοφορίας, και από τις δύο κατευθύνσεις για μήκος 1500μ. περίπου, κάθε φορά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Πάφου–Λεμεσού, την περίοδο 2/6/2021 - 2/7/2021, τις καθημερινές μεταξύ των ωρών 8:00π.μ. - 3:00μ.μ., στο τμήμα από την Ερήμη προς την Πέτρα του Ρωμιού, θα εκτελούνται εργασίες για πότισμα φυτειών εντός της κεντρικής νησίδας από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, στην κατεύθυνση από τη Λεμεσό προς την Πάφο σε μήκος 1000 μ. περίπου και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από την Τετάρτη 14 Απρίλιου, 2021 θα διεξάγονται εργασίες βελτίωσης του κόμβου Κόρνου. Οι εργασίες θα διαρκέσουν 15 μήνες και αφορούν αφενός τη βελτίωση των υφιστάμενων κλάδων του κόμβου στη δυτική πλευρά του αυτοκινητόδρομου, για είσοδο στον αυτοκινητόδρομο από Κόρνο/ Πυργά προς Λευκωσία και για έξοδο από Λεμεσό προς Κόρνο/ Πυργά, και αφετέρου τη δημιουργία νέας εισόδου στην ανατολική πλευρά, από Κόρνο/ Πυργά προς Λεμεσό.

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, την Τρίτη 22/6/2021, μεταξύ των ωρών 20:00 το βράδυ και 06:00 το πρωί της επόμενης μέρας, θα διεξάγονται εργασίες περιοδικής συντήρησης του οδοστρώματος στο τμήμα του δρόμου, από την έξοδο Παρεκκλησιάς μέχρι την έξοδο Αγίου Τύχωνα, με κατεύθυνση προς Λεμεσό. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνουν τμηματικά και οι δύο λωρίδες του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση από Λευκωσία προς Λεμεσό σε μήκος 3 χλμ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας το οποίο θα λειτουργεί με αμφίδρομη κίνηση.

Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού θα διεξάγονται και από την Τετάρτη, 23/6/2021 μέχρι την Πέμπτη, 1/7/2021 μεταξύ των ωρών 20:00 το βράδυ και 06:00 το πρωί της επόμενης μέρας, εκτός Παρασκευής και Σαββατοκύριακου, για συντήρηση του οδοστρώματος στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από την έξοδο Παρεκκλησιάς μέχρι την έξοδο Μονής, με κατεύθυνση προς Λευκωσία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνουν τμηματικά και οι δύο λωρίδες του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση από Λεμεσό προς Λευκωσία σε μήκος 3 χλμ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας το οποίο θα λειτουργεί με αμφίδρομη κίνηση.

Στον παρακαμπτήριο δρόμο Γερμασόγειας, συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου. Την περίοδο 8 Μαρτίου 2021 μέχρι 19 Ιουλίου 2021, τμήμα της οδού Ψαρών, στη συμβολή της με την οδό Αγίου Γεωργίου θα είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση και στις δύο κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται διαμέσου των οδών Αγίας Παρασκευής και Ισαβέλλας και παραπλήσιους δρόμους.

Στην οδό Θεμιστοκλή Δέρβη, στη Λευκωσία, το Σάββατο 19/6/2021, μεταξύ των ωρών 06:00 – 15:00, θα διεξάγονται εργασίες για ανέγερση πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Θεμιστοκλή Δέρβη με κατεύθυνση από τα Φώτα Τροχαίας Γαβριηλίδη προς Λευκωσία, μεταξύ των παρόδων Νικοκρέοντος και Τεύκρου, θα είναι κλειστές και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη μία λωρίδα της αντίθετης κατεύθυνσης.

Στον παρακαμπτήριο δρόμο Λεμεσού, μεταξύ των κυκλικών κόμβων Μέσα Γειτονιάς - Αγίου Αθανασίου, την Τρίτη, 22/6/2021, από η ώρα 22:00 μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης μέρας, θα διεξάγονται εργασίες συντήρησης ασφαλτικού οδοστρώματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η λωρίδα του παρακαμπτήριου, η οποία συνδέει τους κυκλικούς κόμβους Μέσα Γειτονιάς - Αγίου Αθανασίου με κατεύθυνση προς Λευκωσία, θα είναι κλειστή και η διακίνηση της τροχαίας από Μέσα Γειτονιά προς Άγιο Αθανάσιο, θα γίνεται διαμέσου των Λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού και Αγίου Αθανασίου καθώς και τον κυκλικό κόμβο Αγίου Αθανασίου.

Στον κυκλικό κόμβο Αγίου Αθανασίου, στη Λεμεσό, την Τετάρτη, 23/6/2021 και την Πέμπτη, 24/6/2021 από η ώρα 22:00 μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης μέρας, θα διεξάγονται εργασίες συντήρησης ασφαλτικού οδοστρώματος. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα ισχύουν οι ακόλουθες ρυθμίσεις:

- Την Τετάρτη, 23/6/2021 θα είναι κλειστά για την τροχαία: Το βόρειο τμήμα του κυκλικού κόμβου, οι λωρίδες εξόδου από τον παρακαμπτήριο με κατεύθυνση από Μέσα Γειτονιά προς τον κυκλικό κόμβο καθώς και μέρος της Λεωφόρου Αγίου Αθανασίου, βόρεια του παρακαμπτήριου από τον κυκλικό κόμβο μέχρι τις οδούς Ανοικοδομήσεως και Χαράλαμπου Ευαγόρου. Η διακίνηση της τροχαίας από βόρεια του παρακαμπτήριου προς νότια θα γίνεται μέσω των οδών Γιάννη Ρίτσου και Μιχάλη Ζαβού, των κυκλικών κόμβων Μέσα Γειτονιάς και Γερμασόγειας και το δευτερεύον οδικό δίκτυο

- Την Πέμπτη, 24/6/2021 θα είναι κλειστά για την τροχαία: Το νότιο τμήμα του κυκλικού κόμβου, οι λωρίδες εξόδου από τον παρακαμπτήριο με κατεύθυνση από Γερμασόγεια προς τον κυκλικό κόμβο καθώς και μέρος της Λεωφόρου Αγίου Αθανασίου νότια του παρακαμπτήριου από τον κυκλικό κόμβο μέχρι την οδό Ιαπετού (είσοδος Βιομηχανικής Περιοχής Αγίου Αθανασίου). Η διακίνηση της τροχαίας από νότια του παρακαμπτήριου προς βόρεια θα γίνεται μέσω των οδών Ιαπετού, Αγίου Αμβροσίου και Κολωνακίου/Σπύρου Κυπριανού, του κυκλικού κόμβου Γερμασόγειας και το δευτερεύον οδικό δίκτυο

Στη Λευκωσία, στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Λεμεσού μέχρι τον κυκλικό κόμβο Τσερίου, από τη Δευτέρα 14/6/2021 μέχρι την Παρασκευή 18/8/2021, από τις 8:00 μ.μ. μέχρι τις 6:00 π.μ. το πρωί της επομένης, θα εκτελούνται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας θα είναι κλειστές σε τμήματα μήκους 1000μ., περίπου και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται διαμέσου των λεωφόρων Λεμεσού, Ιωσήφ ΧʺΙωσήφ και Κωνσταντινουπόλεως προς τη λεωφόρο Τσερίου.

Επίσης στη Λευκωσία, από την Τετάρτη 19/05/2021, μέχρι το τέλος Ιουνίου, στη λεωφόρο Διγενή Ακρίτα, με κατεύθυνση από τα φώτα τροχαίας Αγίου Αντωνίου προς τα φώτα τροχαίας Λυκαβηττού, θα διεξάγονται εργασίες ανακατασκευής πεζοδρομίων και διαμόρφωσης παράλληλων χώρων στάθμευσης στη νότια πλευρά της λεωφόρου. Για το σκοπό αυτό, η μια λωρίδα κυκλοφορίας θα είναι κλειστή για τα οχήματα. Ο δρόμος αναμένεται να επαναλειτουργήσει με δύο λωρίδες στο τέλος Ιουνίου με την τελική του διαμόρφωση.

Επίσης στη Λευκωσία, θα διεξάγονται εργασίες ανακατασκευής του κυκλικού κόμβου Μάρκου Δράκου, από τη Δευτέρα, 17/5/2021 μέχρι την Παρασκευή, 18/6/2021. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η τροχαία κίνηση εντός του κυκλικού κόμβου θα διεξάγεται με μία μόνο λωρίδα κυκλοφορίας.

Στην επαρχία Λευκωσίας, από τη Δευτέρα 19/4/21 και για περίοδο 6 μηνών, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών, μεταξύ των ωρών 07:00 – 17:00, θα διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος σε δρόμους διάφορων περιοχών. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών η μία λωρίδα κυκλοφορίας θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 200 μέτρων περίπου και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στην άλλην λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση σήμανσης "STOP & GO".

Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Οδικού Δικτύου του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού, την περίοδο 24/4/2021 - 23/10/2021, ο ανατολικός δρόμος που συνδέει τον παλαιό δρόμο Λευκωσίας - Λεμεσού με το λιμάνι Βασιλικού θα είναι κλειστός για την τροχαία. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση από και προς Βασιλικό θα διοχετεύεται στον αντίστοιχο δυτικό δρόμο, διαμέσου Μαρί, εκτός από οχήματα και πεζούς που θα διακινούνται από και προς παρόδιες περιουσίες για τα οποία θα γίνονται οι ανάλογες διευθετήσεις.

Επίσης στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού, την περίοδο 27/05/2021-30/07/2021 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 07:00-16:00, θα διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού, από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα της μιας λωρίδας κυκλοφορίας, του παλιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού, από τη ‘Δεξαμενή Σταυροβουνίου’ μέχρι το αντλιοστάσιο του ΤΑΥ στην Κοφίνου, με κατεύθυνση προς Κοφίνου, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου (συνολικό μήκος 650 μέτρα, περίπου) και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.

Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λεμεσού επίσης, την περίοδο 21/06/2021–13/08/2021 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργίας, μεταξύ των ωρών 07:00 – 16:00, θα διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα της μιας λωρίδας κυκλοφορίας του δρόμου, από την «Δεξαμενή Χοιροκοιτίας» μέχρι το αντλιοστάσιο του ΤΑΥ στην Κοφίνου με κατεύθυνση προς Κοφίνου, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου (συνολικό μήκος 850 μέτρα περίπου) και η διακίνηση της κυκλοφορίας θα γίνεται στην διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με την χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.

Σε τμήμα του παλαιού δρόμου Λεμεσού - Λευκωσίας, ​παρά τον κόμβο Μονής, συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής/ τοποθέτησης αγωγού για τις ανάγκες του ΣΑΛΑ, από ιδιωτική εταιρεία. Οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 30/7/2021 και θα διεξάγονται από τις 7:00π.μ. μέχρι τις 4:00μ.μ., καθημερινά εκτός Κυριακής και αργιών. Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η βόρεια λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς τη Λευκωσία σε μήκος 120μ. περίπου, η τροχαία θα διοχετεύεται στη νότια λωρίδα κυκλοφορίας και θα γίνεται διαχείριση της τροχαίας κίνησης με προσωρινά φώτα τροχαίας.

Σε τμήμα του παλαιού δρόμου Πάφου-Λεμεσού, μήκους 2800 μέτρων από την Επισκοπή Λεμεσού και μετά τη διασταύρωση Κολοσσίου προς Κάστρο, συνεχίζονται οι εργασίες μικροσκάμματος από ιδιωτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών για τοποθέτηση καλωδίων. Οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 2/7/2021 και θα διεξάγονται από τις 07:00 μέχρι τις 16:00 καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και Αργιών. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η νότια λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς τη Λεμεσό σε μήκος 80 μέτρων περίπου, η τροχαία θα διοχετεύεται στη βόρεια λωρίδα κυκλοφορίας και θα γίνεται διαχείριση της τροχαίας κίνησης με το σύστημα «STOP & GO».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση