ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κατεβάζουν» ναρκωτικά με drone στις Κεντρικές Φυλακές (Vid)

Σημαντικές αποκαλύψεις και καταγγελίες για την δράση εγκληματιών

Σε άλλη μια καταγγελία προέβη το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος είπε ότι drones χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν εντός των Κεντρικών Φυλακών, συγκεκριμένο είδος ναρκωτικού.

Σύμφωνα με τις αναφορές του στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του Σίγμα, ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι πρόκειται για μια ουσία που δεν εντοπίζεται με το νάρκοτεστ.

Την ίδια στιγμή, κατήγγειλε πως δεκάδες βαρυποινίτες χρησιμοποιούν ανενόχλητοι κινητά τηλέφωνα, τα οποία επίσης εισάγονται με drone, ακόμα και μέρα μεσημέρι, ώστε να οργανώνουν εγκλήματα, μέσα από τις Φυλακές. Όλα αυτά, πρόσθεσε, είναι καλά γνωστά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς και στην Διεύθυνση των Φυλακών. Στην συνέχεια, πρόσθεσε ότι για την εξασφάλιση αυτών των κινητών τηλεφώνων, υπάρχει και ταρίφα 1000 ευρώ.

«Έδωσε» διεφθαρμένο αξιωματικό

Σε νέα επίθεση κατά της Αστυνομίας προχώρησε το πρωί ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος. Μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιου» στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ σημείωσε ότι «είναι κακού τύπου συνδικαλισμός αυτό που επιχειρούν τις τελευταίες μέρες οι σύνδεσμοι της αστυνομίας, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι υπάρχουν διεφθαρμένοι και ότι υπάρχουν ανίκανοι στο σώμα οι οποίοι τυγχάνουν ευνοϊκών τοποθετήσεων και ευνοϊκών προαγωγών, φοβούμενοι ότι αυτό το τσουνάμι και η αντίδραση του κόσμου που έρχονται στο φώς της δημοσιότητας ενδεχομένως να δημιουργήσουν αλυσιδωτές εξελίξεις στο σώμα, κάνουν προληπτική πολιτική και προσπαθούν να σταματήσουν τον δημόσιο διάλογο ή τις οποιεσδήποτε παρεμβάσεις». «Την ώρα που κινδυνεύουν οι πολίτες, την ώρα που καταστρέφονται παιδιά από τα ναρκωτικά, δεν έχουν πληροφορίες, δεν οργανώνουν προληπτικές επιχειρήσεις για να εξουδετερώσουν αυτά τα κυκλώματα», τόνισε ο κ. Φαίδωνος.

Παράλληλα προχώρησε εκ νέου σε δημόσια καταγγελία ότι «η αστυνομία ενώ έχει πληροφορίες και στοιχεία για να πλήξει τους βαρόνους του οργανωμένου εγκλήματος, δεν το πράττει και το κάνει μόνο όταν υπάρχουν μέλη της αστυνομίας ή όταν υπάρχουν πληροφορίες να γίνει κάτι εναντίον τους. Και είναι ψέμα, αποπλάνηση και παραπλάνηση να λένε σε εμάς τους πολίτες "ελάτε να φέρετε στοιχεία, ελάτε να καταθέσετε γιατί διαφορετικά, δεν μπορούμε να ξηλώσουμε αυτά τα κυκλώματα που δημιουργήθηκαν με την δική τους ανοχή και τη δικής τους βοήθεια". Και ρωτώ τον αρχηγό της αστυνομίας και τον υπουργό: Πότε θα ξηλώσουν τους τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν επιχειρηματικές σχέσεις οι δύο με τον Φάνο Καλοψιδιώτη;».

Ερωτηθείς αν εμπιστεύεται ή όχι την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου απάντησε λέγοντας πως «τώρα δημιουργήθηκε. Δεν θέλω εκ των προτέρων να τους μηδενίσω ή να πω ότι δεν τους εμπιστεύομαι. Μίλησα στο τηλέφωνο με τον κ. Παπαδόπουλο, νέο Αστυνόμο Β της υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου. Εγώ ο ίδιος, χωρίς ΜΜΕ, ενημέρωσα τον υπουργό και τον αρχηγό, πριν από ένα χρόνο, για μια περίπτωση στην οποία υπάρχουν πλήθος πληροφοριών ότι είναι διεφθαρμένος αξιωματικός».

«Γιατί δεν φωνάζουν τον κ. Παπαδόπουλο οι ίδιοι και να δώσουν τις πληροφορίες που έδωσα. Γιατί δεν τις έδωσαν μέχρι τώρα και δεν έκαναν πόθεν έσχες του συγκεκριμένου. Δεν πήγε ένας κλητήρας στο γραφείο του υπουργού και του αρχηγού. Σε εκείνη την συνάντηση έκανα αναφορά για τον Ηλία Μούζο, ονομαστικά. Είχα το θάρρος, που λίγοι το έχουν, όχι στα κανάλια, και τους μίλησα για τον Μούζο και για άλλα 2-3 ονόματα και τους είπα για έναν αξιωματικό. Και είχα υπόψη μου για άλλον» σημείωσε.

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X