ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έδωσαν διαβεβαίωση και αρχίζουν εκπαίδευση 100 συμβασιούχοι αστυνομικοί

Τα καθήκοντα που θα εκτελούν

ΚΥΠΕ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (29/12/2023) στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, η τελετή διαβεβαίωσης των 100 Συμβασιούχων Ειδικών Αστυνομικών, οι οποίοι προσελήφθηκαν την περασμένη Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου.

Θα παρακολουθήσουν εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης/ενημέρωσης, στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου και στη Μηχανοκίνητη Μονάδα Άμεσης Δράσης, ενώ στη συνέχεια θα τοποθετηθούν στους χώρους υπηρεσίας τους.

Σε αστυνομική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η τελετή πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Αρχηγού Αστυνομίας Στέλιου Παπαθεοδώρου, του Βοηθού Αρχηγού Διοίκησης και Εκπαίδευσης Χριστόφορου Μαυρομμάτη, του Διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας, Αστυνόμου Α΄ Παναγιώτη Κουντουρέσιη και του Διοικητή Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αστυνόμου Α΄Θωμά Χατζηκυριάκου.

Μεταξύ άλλων, οι συμβασιούχοι αστυνομικοί θα εκτελούν καθήκοντα φύλαξης και περιπολίας κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής, καθώς επίσης και σε άλλα σημεία στα εξωτερικά σύνορα, κυρίως για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Επίσης, θα εκτελούν καθήκοντα για την κάλυψη ή/και επιτήρηση πιθανών σημείων διέλευσης παράτυπων μεταναστών από την πράσινη γραμμή, τον έλεγχο των παράτυπων μεταναστών για εντοπισμό τυχόν διακινητών και τρομοκρατών, τη μεταφορά, μετακίνηση και συνοδεία μεταναστών, τη φρούρηση και φύλαξη κέντρων φιλοξενίας, κέντρων πρώτης υποδοχής και χώρων κράτησης παράτυπων μεταναστών και την απέλαση παράτυπων μεταναστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση