ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο 14χρονος «προειδοποίησε», αλλά...

Η Αστυνομία είχε ενημερώσει το Γραφείο Ευημερίας

Οι τραγικές συνθήκες εξαθλίωσης στην οποία ζούσε η οικογένεια του 14χρονου, δεν τέθηκαν πρόσφατα εις γνώσιν των αρμοδίων αρχών και υπηρεσιών, αφού πριν από τρεις με τέσσερις μήνες, τέθηκαν ξανά σε συναγερμό για θέμα που αφορούσε στο άτυχο παιδί. Φαίνεται, όμως, ότι και πάλι κώφευσαν όσοι έπρεπε να είχαν κινητοποιηθεί για να σωθεί μια ζωή και να ευημερήσει μια οικογένεια με πάμπολλα προβλήματα.

Καλά ενημερωμένη πηγή, με την οποία επικοινώνησε το 24News, εξήγησε ότι κατά τον χρόνο που έχουμε προαναφέρει, η Αστυνομία έλαβε καταγγελία ότι ο 14χρονος δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Αμέσως, τα μέλη της Αστυνομίας ενημέρωσαν τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, οι οποίες ήταν γνωστό ότι παρακολουθούσαν την οικογένεια. Μάλιστα, όπως μας αναφέρθηκε, η Αστυνομία, σε παρόμοιες περιπτώσεις, αναμένει ενημέρωση από τις Υπηρεσίες (λόγω της εξειδίκευσής τους), αν και εφόσον υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό. Ωστόσο, στην περίπτωση του 14χρονου αυτό δεν έγινε.

Όσον αφορά την Αστυνομία, αυτή δεν έλαβε οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή καταγγελία, σε σχέση με την εν λόγω υπόθεση, σύμφωνα με την πληροφόρησή μας.


Ζέτα για 14χρονο: «Έχω εντοπίσει κάποια πράγματα»


Ποιος χειρίζεται τι

Άλλο ένα καυτό ερώτημα τέθηκε από το 24News, σχετικά με το ποιος αναλαμβάνει ποια καθήκοντα σε υποθέσεις όπως αυτήν, καθώς τα ερωτήματα που προκύπτουν, μέρα με την μέρα, και από την πρώτη στιγμή, είναι βασανιστικά. Στο στόχαστρο της κοινωνίας, αλλά και πολιτικών, πια, προσώπων, έχουν τεθεί οι κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες θα έπρεπε να ήταν αρμόδιες για την φροντίδα της οικογένειας και κυρίως των παιδιών.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε λάβει, η Αστυνομία εμπλέκεται όταν υπάρχει καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία. Σε τέτοια περίπτωση, μέλη της Δύναμης σπεύδουν στο σημείο, ενώ παράλληλα ενημερώνονται και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας για να θέσουν υπό την προστασία τους τα μέλη της οικογένειας που κινδυνεύουν.

Εξάλλου, σε περίπτωση που η Αστυνομία λάβει μόνο μια πληροφορία σχετικά με περιστατικό, ενημερώνει τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, οι οποίες καλούνται να επιληφθούν του θέματος. Αν και εφόσον οι λειτουργοί των Υπηρεσιών πείσουν μέλος της οικογένειας να προβεί σε καταγγελία, τότε η Αστυνομία διερευνά ποινικό αδίκημα.


Θάνατος 14χρονου: Τρέχουμε ξανά πίσω από δραματικά γεγονότα


Εις ώτα μη ακουόντων

Δυστυχώς, οι «κραυγές» του 14χρονου φαίνεται ότι απευθύνονταν «εις ώτα μη ακουόντων», αφού το κράτος και οι υπηρεσίες του αποδείχθηκαν ανεπαρκή για τον ίδιο και την οικογένειά του. Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ήξεραν εδώ και πολύ καιρό τα προβλήματα, τα οποία δεν επιλύονταν και οδήγησαν σε μια τραγωδία.

Η άκαρπη προσπάθειά μας να λάβουμε απαντήσεις σε σχέση με την υπόθεση από διάφορα εμπλεκόμενα μέρη φαίνεται ότι περιγράφεται καλύτερα με την παροιμία «στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα», καθώς άπαντες επικαλούνται την ευαισθησία η οποία χαρακτηρίζει την υπόθεση και τον σεβασμό στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στον βωμό της «διερεύνησης» παρόμοιων υποθέσεων στο παρελθόν, έχουν χαθεί ζωές. Οι κρατικοί μηχανισμοί συγκλονίστηκαν, συμπαραστάθηκαν και συμπόνεσαν, ωστόσο δεν βρέθηκε ποτέ μια λύση. Αποτέλεσμα του «βραχυκυκλώματος» του κράτους, ήταν ακόμα ένας άδικος χαμός. Ας μην υπάρξουν άλλοι...

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση