ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έβδομη σύλληψη για την υπόθεση πλαστών εγγράφων

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Ανακοινώσεις

Στη σύλληψη και έβδομου υπόπτου προσώπου, άντρα ηλικίας 25 ετών, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας, και καταρτισμού πλαστών εγγράφων. Πρόκειται για υπόθεση καταρτισμού πλαστών αδειών οδήγησης, άλλων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και καταρτισμού πλαστής άδειας διαμονής στην Κυπριακή Δημοκρατία, για την οποία άλλα έξι πρόσωπα, άντρες ηλικίας από 21 έως και 44 ετών, συνελήφθησαν τις προηγούμενες μέρες και παραμένουν υπό κράτηση, δυνάμει δικαστικών διαταγμάτων.

Την προηγούμενη Πέμπτη, 21 Μαρτίου συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 3.30 το απόγευμα, ο 41χρονος ύποπτος, μετέβηκε σε κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στην Πάφο, όπου παρέλαβε πακέτο, το οποίο είχε σταλεί στην Κύπρο, από χώρα του εξωτερικού. Λίγο αργότερα, μετέβηκαν στο ίδιο κατάστημα, οι 44χρονος και 36χρονος, οι οποίοι παρέλαβαν πακέτο, το οποίο είχε σταλεί στην Κύπρο από τον ίδιο αποστολέα, όπως και το πακέτο, που προηγουμένως είχε παραληφθεί από τον 41χρονο.

Αμέσως μετά την παραλαβή των δύο πακέτων από τους τρεις υπόπτους, κατά την αναχώρηση τους από το κατάστημα ταχυμεταφορών, μέλη της Αστυνομίας και συγκεκριμένα του ΤΑΕ Πάφου, τους ανέκοψαν για έλεγχο. Κατά τον έλεγχο, τα μέλη του ΤΑΕ εντόπισαν στο πακέτο που είχε παραλάβει ο 41χρονος, δύο άδειες οδήγησης άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με στοιχεία δύο διαφορετικών προσώπων και στο πακέτο που είχαν παραλάβει οι 44χρονος και 36χρονος, εντόπισαν μία άδεια διαμονής στην Κύπρο, με στοιχεία άλλου προσώπου.

Οι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν από τα μέλη της Αστυνομίας και την επομένη οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε διατάγματα κράτησης τους, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το ΤΑΕ Πάφου, προέκυψαν στοιχεία εναντίον των τεσσάρων άλλων υπόπτων, άντρες ηλικίας 37, 27, 25 και 21 ετών, εναντίον των οποίων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης. Αυτοί εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας και συνελήφθησαν, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, 25 Μαρτίου, οι 27χρονος και 21χρονος, το απόγευμα χθες Τετάρτη, ο 37χρονος και σήμερα το απόγευμα ο 25χρονος ύποπτος, ο οποίος με τη σύλληψη του, τέθηκε υπό κράτηση. Οι 37χρονος, 27χρονος και 21χρονος επίσης τελούν υπό κράτηση, δυνάμει δικαστικών διαταγμάτων προσωποκράτησης.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση