ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έβαλαν το «El Diablo» στη διαπασών - Απάντησαν στις διαμαρτυρίες έξω από το ΡΙΚ (vid)

Διένειμαν φυλλάδια σε διερχόμενα αυτοκίνητα με τίτλο «Η Κύπρος αγαπά τον Χριστό»

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ομάδα ατόμων για την συμμετοχή της Κύπρου στον διαγωνισμό της Eurovision με τίτλο «El diablo».

Μεταξύ των διαμαρτυρομένων ήταν και τρεις ιερείς. Δημιούργησαν ανθρώπινη αλυσίδα στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου ΡΙΚ απέναντι από το ίδρυμα.

Χαμός έξω από το ΡΙΚ - Διαμαρτύρονται για το «El Diablo» (vids)

Διένειμαν φυλλάδια σε διερχόμενα αυτοκίνητα με τίτλο «Η Κύπρος αγαπά τον Χριστό» τα οποία υπέγραφε το κίνημα Χριστιανική Αντίσταση. Παρόμοιο ήταν και το κύριο σύνθημα της εκδήλωσης γραμμένο σε πανό, το οποίο κρατούσαν διαμαρτυρόμενοι. «Διαμαρτυρόμαστε έντονα και εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για το τραγούδι που τόσο άστοχα και λανθασμένα εκπροσωπεί την Κύπρο σε έναν κακόφημο διαγωνισμό τραγουδιού» ανέφερε, μεταξύ άλλων, το εν λόγω φυλλάδιο. Το εν λόγω τραγούδι εξυμνεί τον διάβολο και είναι γεμάτο με σατανιστικές εκφράσεις, προστίθετο.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν θρησκευτικές εικόνες της Παναγίας, του Χριστού, Αγίων, την ελληνική σημαία, από μεγάφωνα ακούγονταν θρησκευτικοί ύμνοι καθώς και ο εθνικός ύμνος.

Από πολυκατοικία κοντά στο σημείο της εκδήλωσης ακούστηκε σε κάποια στιγμή δυνατά το τραγούδι «El diablo», ενώ ακουγόταν ψαλμωδίες από τα μεγάφωνα των διαμαρτυρομένων χωρίς αυτοί να αντιδράσουν. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε ειρηνικά μία περίπου μετά την έναρξή της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X