ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δρ.Κολιού: Αυτές θα είναι οι προτεινόμενες χαλαρώσεις

Αποφασίζουν την Πέμπτη

24news team

Καθοριστική είναι αυτή η εβδομάδα για τις αποφάσεις που θα παρθούν σχετικά με τις χαλαρώσεις των μέτρων. 

Στις 28 Φεβρουαρίου παύει να ισχύει το υφιστάμενο διάταγμα του Υπουργού Υγείας και η κυβέρνηση πρόκειται να λάβει τις αποφάσεις για τα όσα θα ισχύουν, πλέον, από την 1η Μαρτίου και μετά. Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται το πρωί της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου, οπότε και αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέες χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα.

Το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Μαρία Κολιού μίλησε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του OMEGA και αναφέρθηκε στις προτεινόμενες χαλαρώσεις.

«Η δική μας άποψη της ομάδας είναι ότι δεν θα συμφωνούσαμε να ανοίξουν όλα από την 1η Μαρτίου. Θα προτιμούσαμε να πηγαίνουν κλιμακωτά, διότι ας μην ξεχνούμε ότι ήδη έχουν ανοίξει αρκετά πράγματα από τις 8 του Φεβρουαρίου και δεν θα ήταν σωστό να ανοίξουν όλα γιατί αντιλαμβάνεστε ότι κάποια στιγμή θα αρχίσουμε να βλέπουμε αύξησης των περιστατικών. Αν ανοίξουν όλα δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση. Είναι καλύτερα να ανοίγουν κλιμακωτά ώστε να μπορεί να ελέγχεται η κατάσταση», δήλωσε.

Αναφορικά με το ποιοι τομείς μπορούν να ανοίξουν σε πρώτο στάδιο, η Δρ.Κολιού ανέφερε πως με τη βοήθεια των rapid tests θα μπορούσαν να ανοίξουν οι χοροί, τα μπαλέτα, διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες μπορούν να γίνουν ελεγχόμενα και με την τήρηση των μέτρων, ενώ αναφορικά με γυμναστήρια και χώρους εστίασης, δήλωσε πως «ίσως ανοίξουν και αυτά, δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις.»

Δείτε το video:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X