ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διπλό Φονικό Στροβόλου - Αναβολή της δίκης για τις 15 Οκτωβρίου

Ουδέποτε συμφώνησαν με τον Τζιωνή για ληστεία η φόνο

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, οδηγήθηκε ο μοναδικός κατηγορούμενος, Μάριος Χατζηξενοφώντος σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του ζεύγους Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου, που διαπράχθηκε στον Στρόβολο.

Στην προηγούμενη διαδικασία ολοκληρώθηκε η αντεξέταση του Μάριου Χατζηξενοφώντος από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνα Ευθυβούλου.

Ο Μάριος Χατζηξενοφώντος απέρριψε τις υποβολές της κ. Ευθυβούλου ότι γνώριζε από πριν και είχε συμφωνήσει στη διάπραξη και της ληστείας και των φόνων, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος έχει τη συνείδησή του καθαρή και ότι ουδέποτε συμφώνησε με τον Λοΐζο Τζιωνή να διαπράξει ληστεία, «ούτε για να φονεύσουμε οποιονδήποτε άλλο».

«Ήμουν τρομοκρατημένος»

Ο κατηγορούμενος κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων σχετικά με τη δήλωσή του ότι ο ίδιος πίστευε ότι πήγαιναν στο σπίτι ενός φίλου του Τζιωνή που του χρωστούσε χρήματα. Σε ερώτηση αν «δεν πέρασε από το μυαλό σου ότι όπως θα μπορούσε να σε σκοτώσει εσένα θα μπορούσε να σκοτώσει και εκείνο τον φίλο;» απάντησε αρνητικά. Σε ερώτημα αν τον πίστεψε απάντησε «μάλιστα». Κληθείς να εξηγήσει γιατί απάντησε «ήμουν αρκετά συγχυσμένος» και ζήτησε όπως επαναληφθεί η ερώτηση.

«Ήμουν αγχωμένος. Ήμουν τρομοκρατημένος. Απειλήθηκε η ζωή μου. Ήμουν τρομοκρατημένος. Ήμουν υπό την επήρεια του χόρτου», είπε απαντώντας σε επιπρόσθετη ερώτηση του ίδιου περιεχομένου.

Σε σειρά υποβολών ότι ο ίδιος ψεύδεται και ότι γνώριζε από πριν και είχε συμφωνήσει με τον Τζιωνή για τη διάπραξη των αδικημάτων, ο κατηγορούμενος διαφώνησε πλήρως.

«Η συνείδηση μου είναι καθαρή. Δεν συμφώνησα μαζί με τον Λοΐζο. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος με απείλησε, για όνομα του Θεού», είπε και πρόσθεσε ότι ο ίδιος είχε παραδεχθεί αμέσως στην Αστυνομία από την αρχή ότι πουλούσε χόρτο.

Οι ποινές σε Τζιωνή, Σολωμού και Σάρα

Υπενθυμίζεται ότι το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε την ποινή δύο διαδοχικών ισοβίων στον 33χρονο Λοΐζο Τζιωνή, καθώς και την άμεση ποινή φυλάκισης έξι χρόνων, χωρίς αναστολή, στον Λευτέρη Σολωμού
Σημειώνεται, ότι η πρώην συμβίας του Λοΐζου Τζιωνή και μάρτυρας κατηγορίας, Σάρα Σιάμς, κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο, κατόπιν δικής της παραδοχής, στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Η ίδια είχε αρχικά αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, που αντιμετώπιζε από κοινού, με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους και στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση