ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ο Τζιωνής πίστευε ότι είναι νίντζα»!

Με σκυμμένο κεφάλι ακούει την κατάθεση-καταπέλτης ο Τζιωνής

Δημήτρης Λουκά

Συνέχεια στη δίκη της πολύκροτης υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου, η οποία διαπράχθηκε στις 18 Απριλίου 2018 εντός της οικίας τους στον Στρόβολο.

Η πρώην κατηγορούμενη και νυν καταδικασθείσα, Σάρα Σιαμς, παρουσιάζεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ως μάρτυρας κατηγορίας. Η σημερινή διαδικασία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού η πρώην του Τζιωνή, αναμένεται να δώσει την δική της εκδοχή για το τι έγινε εκείνη την νύχτα.

Live από την αίθουσα του δικαστηρίου

13:51 - Διεκόπη η κατάθεση της Σάρας Σιάμς. Σύμφωνα με το δικαστήριο, η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 09:00 το πρωί της Τρίτης 16/07.

13:39 - Σάρα: Όταν συνέλαβαν τον Τζιωνή, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να μην φοβάμαι.
Την θήκη του μαχαιριού με το οποίο μαχαίρωσε το ζεύγος, το υπέδειξα εγώ στους αστυνομικούς.

Η μάρτυρας αναγνωρίζει ενώπιον του δικαστηρίου διάφορα τεκμήρια, όπως ένα γυαλί που το χρησιμοποιούσαν για να κάνουν χρήση κοκαΐνης, την λεκάνη και την χλωρίνη.

13:30 - Πωλίνα: Σου έκανε αναφορά για το τάμπλετ;
Σάρα:
Μου είπε ότι, όταν έφυγαν από το σπίτι μαζί με τον Μάριο, άφησαν την βαλίτσα και το σπαθί.
Σάρα:
Ο Τζιωνής μου είπε ότι άφησε το σπαθί έξω από την οικία στην οδό Ζαλόγγου, γιατί είδε σε έργα ότι το ίδιο έκαναν και οι νίντζα.

13:22 - Δόθηκε στη Σάρα η κίτρινη βαλίτσα που πήρε ο Τζιωνής μαζί του, την αναγνωρίζει, καθώς και τα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα: τα παπούτσια του, εσώρουχο, μάσκα Anonymous και φανάρι.

Πωλίνα: Τον είχατε δει να τα τοποθετεί μέσα στην βαλίτσα εκείνο το βράδυ;
Σάρα: Είδα να βάζει πράγματα, αλλά δεν έδωσα προσοχή.

13:19 - Σάρα: Όταν ήμασταν στο σπίτι στην Αγία Νάπα μου είχε πει ότι είδε τα παπούτσια του στα πλάνα, στην τηλεόραση
Μου είχε πει ο Τζιωνής ότι στο σπίτι στην οδό Ζαλόγγου μένει ο κύριος Γιώργος, η κυρία Ντίνα, η γιαγιά, ο μικρός και μια οικιακή βοηθός.

13:13 - Η Σάρα Σιάμς θυμήθηκε ότι μερικές ημέρες πριν την διάπραξη των φόνων, ο Λοΐζος Τζιωνής ακόνιζε το μαχαίρι και το σπαθί του. 

13:06 - Σάρα: Το τελευταίο βράδυ, πριν να τον συλλάβει η Αστυνομία, είχαμε κοιμηθεί μέσα στο αυτοκίνητο.
Όταν μείναμε στο σπίτι της Αγίας Νάπας ο Τζιωνης ήθελε να πιάσει άλλο αυτοκίνητο για να κινούμαστε. Μια μέρα πήγαμε σε ένα σπίτι που έγραφε «ενοικιάζεται», έσπασε την τζαμαρία και πιάσαμε μια κόκκινη βαλίτσα.

13:00 - Πωλίνα: Σου έκανε οποιαδήποτε αναφορά για τα συναισθήματα του που σκότωσε;
Σάρα:
Είχε πει ότι ξεπέρασε τους φόβους του με το να σκοτώσει εκείνα τα δύο πλάσματα, μου είπε ότι πλέον δεν φοβάται τίποτε και κανέναν, μου είπε ότι «ο καλός Λοΐζος επέθανεν», και ότι αν χρειαστεί θα ξανασκοτώσει, μιλούσε με ενθουσιασμό ο Τζιωνής έλεγε ότι έν' πανεύκολο κάποιος να σκοτώσει, έν' όπως τα έργα.

12:55 - Σάρα: Σε κάποια φάση έπρεπε να φύγουμε από το σπίτι στην Αγία Νάπα, μαζέψαμε τα πράγματα και ξεκινήσαμε να φύγουμε, καθώς φεύγαμε σταματήσαμε. Να πω ότι ήρθε και η μητέρα του Τζιωνη και ο Λευτέρης. Ο Τζιωνής είχε πάει να πάρει βενζίνη, εγώ έμεινα με την μητέρα του και με ρώτησε τι γίνεται και άρχισα να κλαίω και της είπα ότι θέλω να φύγω από τον γιο της.

Μετά πήγαμε σε ταχυφαγείο του Πρωταρά και σε κάποια φάση ο Τζιωνής μπήκε στο facebook του και άλλαξε το όνομα του. Ο Λευτέρης μου είπε ότι ξέρει τον αδερφό του και θα προσπαθήσει να ρίξει το φταίξιμο σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό του.

Τον ρώτησα ποσο καιρό σχεδίαζε την Ληστεία μου είπε ένα μήνα και τον ρώτησα «και να σκοτώσεις;» και κούνησε το κεφάλι του.

12:46 - Σάρα: Στο σημειωματάριο μου έλεγε να γράφω τους τίτλους των ειδήσεων. Μου είπε να σημειώσω τα οχήματα των θυμάτων, γιατί ήθελε να τα πουλήσει.

12:43 - Αυτά που κατέγραφα ήταν μετά από υποδείξεις του Τζιωνή. Μου περιέγραφε τα παράθυρα, στην πίσω αυλή είχε γρασίδι, ενώ περιέγραψε και τα υπνοδωμάτια στην οδό Ζαλόγγου.
Μου είχε πει ότι προσπάθησε ξανά να κλέψει το σπίτι, άρπαξε την βέρα του κυρίου Γιώργου και την πούλησε 50-60 ευρώ, μου είπε.

12:40 - Σάρα: Ο Τζιωνής ρώτησε τον θείο του, ο οποίος είναι αστυνομικός, αν υπάρχει κάποιο μπλόκο στον αυτοκινητοδρομο γιατί ήταν πιωμένος και δεν ήθελε να τον πιάσει.

12:33 - Σάρα: Μου είπε ότι πίστευε πως το χρηματοκιβώτιο έκλεψαν τα αδέρφια Χαραλάμπους. Επίσης, μου είπε ότι ψυχολόγησε τη ζωή του μικρού, μου είπε ότι ήταν σαν βαρετή. Σε σχέση με το σημειωματάριο του πρώτου κατηγορούμενου, η Σάρα είπε ότι δεν το είχε δει, αλλά ήξερε ότι το είδε ο Λευτέρης.

Στην μάρτυρα παρουσιάστηκαν οι χειρόγραφες σημειώσεις, τόσο της ίδιας, όσο και του Τζιωνή, με την Σάρα να αναγνωρίζει και τα δύο έγγραφα.

12:27 - Όσον αφορά τον 15χρονο, ο Τζιωνής φέρεται να είπε στην Σάρα, σύμφωνα με την μαρτυρία της:

Μπήκε μετά στο υπνοδωμάτιο του μικρού, μου είπε «ήταν ο μόνος που με παρακάλεσε για την ζωή του», οι άλλοι δύο ήταν σαν να τον περίμεναν. Τον πήγε στην κουζίνα, άνοιξε ο μικρός την πόρτα για να μπει ο Μάριος, τον πήγε κάτω στο υπόγειο για να τον κλειδώσει. Αφού το έκανε, του είπε «θα έρτει κάποιος να σου ανοίξει», σε κάποια φάση έπαιξε κάτι σαν συναγερμός και τρομοκρατήθηκαν.

Ο Τζιωνης μου είπε, μετά που τους μαχαίρωσε, απέναντί από το δωμάτιο ήταν το χρηματοκιβώτιο, μου είπε ότι έλειπε και ότι το έδαφος ήταν χαλασμένο και ότι κάποιος το έπιασε.
Μου είπε ότι δεν ήταν σίγουρος, την ώρα που πήρε τον μικρό να τον κλείδωσει, αν ο Μάριος έψαξε κάτι πάνω.

Ήταν σαν να μου περιέγραφε ταινία, ήταν χαλαρός, άνετος.

12:16 - Σάρα: Φύγαμε από το λυόμενο και πήγαμε Αγία Νάπα διότι ο Τζιωνής ήθελε να δει την κατάσταση που επικρατούσε.
Να πω ότι ο Λευτέρης έφυγε, πήγε στο σπίτι του.
Μετά πήγαμε στην Αγία Νάπα και πήγαμε σε ένα σπίτι, ενός φίλου του Τζιωνή, μπήκαμε από το παράθυρο, το οποίο ήταν ανοιχτό, έπιασε άδεια ο Τζιωνής από τον φίλο του για να μείνουμε.
Σε εκείνο το σπίτι παρακολουθούσαμε τις ειδήσεις, ο Τζιωνής έγραφε τα δικά του, έγραφα και εγώ μετά που μου είπε ο Τζιωνής, αγόρασε και εφημερίδα για να δει τι γράφουν. Έλεγε με σιγουριά ότι δεν θα τον πιάσουν ποτέ και ότι είναι τζιοιμισμένοι.

12:04 - Η Κατηγορούσα Αρχή δείχνει στην Σάρα φωτογραφίες από το λυόμενο σπίτι, με την ίδια να το αναγνωρίζει, όπως και άλλα τεκμήρια από τις φωτογραφίες.

12:00 - Συνέχεια με κατάθεση Σάρας

Σάρα: Ο Τζιωνής είπε μου να περιποιηθώ τις πληγές του γιατί είχε πληγές στο γόνατο και στην πλάτη.
Μου είπε ότι οι δύο οι πληγές είναι οι ψυχές.
Κάναμε χρήση χόρτου και κοιμηθήκαμε.
Το επόμενο πρωί πιάσαμε τον Λευτέρη τηλέφωνο για να βρεθούμε. Βρεθήκαμε και μας ρώτησε αν είμαστε καλά.
Είπα στον Λευτέρη ότι ήθελα να φύγω και μου είπε «κάμε ακόμη λίγο υπομονή».
Ο χώρος που βρεθήκαμε ήταν σε ταχυφαγείο στην Αλαμινό, υπήρχε ένας φύλακας εκεί και συζητούσε με τον Τζιωνή.
Σε κάποια φάση ο φύλακας αναφέρθηκε στα γεγονότα της οδού Ζαλόγγου και ο Τζιωνής του είπε «εχάλασεν ο κόσμος, ίντα τζιαιρούς εφτάσαμεν».

11:40 - Επαναρχίζει η διαδικασία. Η δικηγόρος του Λευτέρη Σολωμού, Μιράντα Αγγελίδου, ζήτησε όπως ο πελάτης της αλλάξει απάντηση σε δύο κατηγορίες: 

Συνομωσία για ληστεία: Παραδέχομαι
Οπλισμένοι με επιθετικά όπλα, Κλοπή πορτοφολιού και γυαλιών:
Παραδέχομαι

Οι κατηγορίες 1, 2, 6, 8 αναστέλλονται, μετά από οδηγίες που έλαβε η Κατηγορούσα Αρχή. 

Λευτέρης: «Κουράστηκα ψυχολογικά, δεν επιθυμώ να είμαι παρών στην διαδικασία, κουράστηκα να προσπαθώ να αποδείξω την αθωότητα μου». Την Τετάρτη 24/7 στις 12:00 το μεσημέρι, ο ετεροθαλής αδελφός του Λοΐζου Τζιωνή μαθαίνει την ποινή του, ενώ για την ώρα αποχώρησε από την διαδικασία, ζητώντας όπως παραμείνει εκτός διαδικασίας μέχρι την επιβολή της ποινής του.

10:50 - Διάλειμμα 40 λεπτών

10:47 - Σάρα: Ο Λευτέρης ρώτησε τον Τζιωνή πού είναι ο Μάριος, αλλά δεν έδωσε σημασία.
Ο Τζιωνής άνοιξε ένα κονιάκ και είπε «είναι η ημέρα του να ανοιχτεί σήμερα».
Μάλιστα, είπε ότι κλείδωσε τον μικρό. 
Ο Τζιωνής μου είχε πει να ετοιμάσω λίγα ρούχα για να πάμε Αγία Νάπα, έφερε το αυτοκίνητο και μου είπε «βάλ' τα μέσ' στο αυτοκίνητο ώσπου να πάω και να έρτω». Έφερε την θήκη του σπαθιού.
Ξεκινήσαμε, βγήκαμε στον αυτοκινητόδρομο, καθώς πηγαίναμε, μου είπε «ξέρεις ότι είσαι με ένα φονιά;». Τον ρώτησα πού θα πάμε και δεν ήξερε. Μου είπε να βγάλω την κάρτα από το κινητό και να την κάψω. 
Βρήκε ένα σπίτι λυόμενο, μπήκαμε μέσα από τα παράθυρα.

10:38 - Σάρα: Φτάσαμε στο πατρικό του Τζιωνή και πήγαμε στο υπνοδωμάτιο, μετά από κάποια λεπτά χτύπησε το παράθυρο και έλεγε «Σάρα», μπήκε μέσα και σε κάποια φάση πήγαμε να ανάψουμε το φως και είπε «όι, μεν το άψεις». Ακολούθως, με ρώτησε «αγάπη, αν το έκαμα έν' να φύεις;» και του απάντησα «όχι». Ρώτησε και τον Λευτέρη και του είπε και αυτός όχι, μας φίλησε και τους δύο.
Ζήτησε από τον Λευτέρη να βγει από το δωμάτιο, πρόσεξα στα γόνατα του μια ουσία κόκκινη, και τον ρώτησε τι είναι και δεν μου απάντησε, έβγαλε τα πράγματα από τα ρούχα, έβγαλε και κάποια γυαλιά που δεν μου ήταν γνωστά, και μου είπε «έφερα τα γιατί ξέρω ότι 'εν θα με πίστευκες».

Έβγαλε τα ρούχα του, τα τοποθέτησε στη λεκάνη, έβαλε και το μαχαίρι, έπιασε χλωρίνη και την άδειασε στην λεκάνη. Μου είπε να του κάνω σάντουϊτς για τον ίδιο και ένα για να πάει στον 15χρονο.

Ο Τζιωνής και ο Λευτέρης βγήκαν έξω και μιλούσαν, πήγα και εγώ έξω, ο Τζιωνής μας είπε να πάμε έξω από το σπίτι στην οδό Ζαλόγγου να δούμε αν έχει κάτι. Συμφωνήσαμε με τον Λευτέρη να του πούμε ψέματα ότι επήαμε, κάναμε κάποιους γύρους και πήγαμε πίσω.
Όταν πήγαμε πίσω, είδα τον Τζιωνή... Κουρεύτηκε.

10:31 - Σάρα: Ο Τζιωνής μας είχε πει ότι «αν χρειαστεί έν' να σκοτώσω». Εμείς δεν το πήραμε σοβαρά, το είπε την ώρα που προσπαθούσε να ντυθεί.
Ο Μάριος και ο Τζιωνής έφυγαν, εγώ και ο Λευτέρης μείναμε σπίτι και αναρωτιόμασταν αν θα πήγαιναν.
Μετά από αρκετή ώρα, ο Τζιωνής έπιασε τον Λευτέρη και του είπε «έκαμα το», ο Λευτέρης μου είπε να πάμε και τον ρώτησα τι έγινε και μου είπε «έκαμε το». Κατάλαβα ότι έγινε κάτι κακό.
Μπήκαμε μέσα στο αυτοκίνητο, μας έπιασε τηλέφωνο ο Τζιωνής, μας ρώτησε πού ήμαστε και μας είπε «σπίτι, σπίτι τωρά». Κάναμε επαναστροφή και πήγαμε στο πατρικό.

10:26 - Σάρα: Ο Τζιωνής δεν ήξερε τι ρούχα να βάλει, τελικά έβαλε ένα τζιν που το διαμόρφωσε ο ίδιος για να χωράει τα μαχαίρια, έδωσε στον Μάριο κουκούλα, του έδωσε ένα καπέλο για να κρυφτεί η κοτσίδα του.
Είπε στον Λευτέρη να πάει μαζί του και του απάντησε «όχι», την στιγμή που ο Μάριος δεν διαφωνούσε με τα λεγόμενα του Τζιωνή. Σε κάποια φάση ο Τζιωνης ρώτησε τον Μάριο αν κρατά 50 ευρώ για να πιάσει κόκα, πήγε και την έφερε.
Ο Μάριος έλεγε «άτε ρε, πόση ώρα;», ενώ ο Τζιωνής έλεγε «τι βιάζεσαι, ρε;».
Ο Τζιωνής κρατούσε το σπαθί του σαμουράι και το μαχαίρι και ακολούθως σηκώθηκαν να πάνε στην οδό Ζαλόγγου.

10:20 - Σάρα: Ήρθα εδώ για πω την αλήθεια, το κάνω για την μνήμη του κυρίου Γιώργου και της κυρίας Ντίνας και για το μικρό, θέλω να φύω που δαμαί και να είμαι ξεκάθαρη. Στις 18 Απριλίου, ο Τζιωνής εσηκώθηκε, έβαζε μουσικές, είχε όρεξη, το απόγευμα ήμασταν οι τρεις μας, εγώ, ο Τζιωνής και ο Λευτέρης και μετά ήρθε ο Μάριος. Κάτσαμε στο δωμάτιο και οι 4, εγώ και ο Λευτέρης ήμασταν πάνω στο κρεβάτι, ο Λευτέρης σε μια καρέκλα, ο Τζιωνής πηγαινοερχόταν και κάναμε χρήση, χόρτο και κοκαΐνη.

10:16 - Σάρα: Ο Τζιωνής σε κάποια φάση έφυγε από το σπίτι για αρκετή ώρα, όταν ήρθε καθίσαμε και μου έλεγε για τα παιδικά του χρόνια.
Μετά μου είπε να του ράψω μια στολή νίντζα γιατί πίστευε ότι ήταν νίντζα. Εγώ του είπα ότι δεν ξέρω και μου είπε «σου έχω εμπιστοσύνη».
Πωλίνα:
Στις 17 Απριλίου σου είπε περισσότερες λεπτομέρειες για την ληστεία;
Σάρα:
Ξέρω ποιος θα ήταν ο ρόλος μου, δεν ξέρω για τους άλλους δύο.

10:13 - Σάρα: Στις 17 Απριλίου ο Τζιωνής μου είπε ότι θα πάμε να ληστέψουμε το σπίτι στην οδό Ζαλόγγου, αλλά έλεγε προηγουμένως ότι θα πάρει πολλά λεφτά. Την συγκεκριμένη ημέρα ο Τζιωνής άναψε κεριά, είχε κάποια αγάλματα εκεί στο πατρικό του, στάθηκε εκεί ημίγυμνος και προσευχόταν. Μου είπε να το κάμω και εγώ.
Το κάναμε αυτό για να πάνε καλά τα πράματα για την ληστεία. Ο Τζιωνής έφυγε σε κάποια φάση για πιάσει ναρκωτικά.

10:11 - Πωλίνα: Με τον Μάριο πόσες φορές συναντήθηκες;
Σάρα:
Με τον Μάριο βρεθήκαμε τρεις φορές για χρήση ναρκωτικών και την τέταρτη στις 18 Απριλίου
Πωλίνα:
Ποια ήταν η σχέση Τζιωνή - Μάριου Χατζηξενοφώντος;
Σάρα:
Ήταν πάρα πολύ καλή.

10:07 - Πωλίνα: Όταν ήσουν στην Αγία Νάπα, σε ποια κατάσταση βρισκόσουν, έκανες χρήση ναρκωτικών;
Σάρα:
Έκανα χόρτο, όχι κοκαΐνη.
Σάρα:
Ξεκίνησα έκαμα περισσότερο χρήση όταν επέστρεψα στο πατρικό του Τζιωνή, γιατί μιλούσε πολύ. Ήθελα να ήμουν σε ένα πιο χαλαρό κόσμο. Έτυχε να με πάρουν τηλέφωνο για να μου πουν ότι ο τζιωνης χρωστά πολλά λεφτά.

10:06 - Σάρα: Θυμούμαι μια νύχτα, ο Τζιωνής μας έβαλε να κρατούμε φρούτα για να δει αν μπορεί να το κόψει, ζήτησε από τον Λευτέρη να τοποθετήσει πάνω στο κεφάλι του φρούτο για να δει αν μπορεί να το κόψει.
Πωλίνα:
Όταν ήσουν στην Αγία Νάπα σε ποια κατάσταση βρισκόσουν, έκανες χρήση ναρκωτικών;
Σάρα:
Έκανα χόρτο, όχι κοκαΐνη.

10:01 - Πωλίνα: Κάνατε μια αναφορά στην σχέση με τον Λευτέρη;
Σάρα:
Με τον Λευτέρη γίναμε πάρα πολύ καλοί φίλοι, είχαμε πάει και οι τρεις, το πρώτο καλοκαίρι που ήμουν με τον Τζιωνή, στην Αγία ναπα να βρούμε δουλειά, μείναμε μαζί, σε μια φάση τον διώξαμε γιατί μιλούσε άσχημα για εμάς και τσακώθηκαμε. 
Πωλίνα:
Πώς τα βρήκατε;
Σάρα:
Του έστειλα μήνυμα, τον έπιασα από τη Λεμεσό και πήγαμε στο πατρικό του Τζιωνή, τον πήρα στο δωμάτιο για να δει ότι ο αδερφός του δεν πάει καλά, είχε παντού ναρκωτικά, ακαταστασία.
Πωλίνα:
Σπαθί, ρόπαλο είχε;
Σάρα:
Το ρόπαλο το αγόρασε ο τζιωνης από την Αγία Νάπα, το σπαθί είπε ότι, του το εκαμαν δώρο.

Η Σάρα στην συνέχεια αναγνώρισε ενώπιον του δικαστηρίου τα πιο πάνω, καθώς και το μαχαίρι, λέγοντας ότι ο απ' αριθμόν ένα κατηγορούμενος κοιμόταν μαζί του.

09:57 - Σάρα: Έσπασε και μια μοτόρα, έτσι πήγαμε σε Αστυνομικό Σταθμό για να καμουμε ψεύτικη καταγγελία.
Ήρθε ένας φίλος του στον πατρικό του Τζιωνή και του ζητούσε λεφτά και του τα έδωσεν, ο Τζιωνής έσπασε το καθρεφτάκι του αυτοκινήτου μου, και μου είπε ότι θα πάμε στην Αστυνομία να κάμουμε ψεύτικη καταγγελία και να φταίξουμε τον φίλο του, μου είπε τι να πω.
Πωλίνα:
Γιατί δεχθηκες να κάνεις ψεύτικη καταγγελία;
Σάρα:
Προτιμούσα να μην κάμω τίποτε, γιατί δημιουργούσε νεύρα ο Τζιωνής, και έτσι έκαμα ό,τι μου ελάλεν.

09:48 - Πωλίνα: Εξακολουθούσες να ήσουν χρήστης ναρκωτικών;
Σάρα:
Ναι, έφερνε ο Τζιωνής.
Πωλίνα: 
Έφυγες από τον πρώτο κατηγορούμενο;
Σάρα:
Τέλος του Μάρτη, τέλος του Απρίλη, μίλησα με φίλους του Τζιωνή για να τον βοηθήσουν, αυτοί μου έλεγαν «Σάρα, φύε, ξίασ' τον, φύε να σωθείς». Ζήτησα βοήθεια από τον κολλητό του Τζιωνή, πήγα για δουλειά στην Αγία Νάπα. Ο Τζιωνής μου έστελνε μηνύματα ότι ήμουν με άλλους, μου έλεγε «αν έρτω τζειαμαί κατίσιυ σου». Με πήρε τηλέφωνο, μου είπε «έλα πίσω να χωρίσουμε πολιτισμένα», εγώ επήα, δεν κατάφερα να επιστρέψω πίσω στην Αγία Νάπα. Τζείνη την ημέρα, ο Τζιωνής έσπασε μου το τηλέφωνο γιατί νόμιζε ότι μιλούσα με γκόμενο, με είχε κλειδώσει το δωμάτιο και μου είπε «δεν θα φύγεις, αν δεν με ακούσεις», ακολούθως, τις επόμενες ημέρες, μου τρύπησε τα λάστιχα του αυτοκινήτου.

09:43 - Η Σάρα, σε ερώτηση της κας Ευθυβούλου, όσον αφορά στα περιστατικά βίας εναντίον της, δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες.

09:41 - Σάρα: Μετά πήγα στο πατρικό του Τζιωνή, οταν βγήκα από το νοσοκομείο.
Πωλίνα:
Ποια ήταν η συμπεριφορά του Τζιωνή;
Σάρα:
Αδιαφορία.
Πωλίνα:
Χρειάστηκε να πας στο νοσοκομείο όσο ήσουν στο πατρικό του Τζιωνή;
Σάρα: 
Ναι, πήγα γιατί είχα πάθει μόλυνση.

09:38 - Πωλίνα: Πότε ήταν το χειρουργείο;
Σάρα:
Φλεβάρη με Μάρτη του 2018, έπρεπε να μπω στο χειρουργείο.
Πωλίνα:
Πόσο έπρεπε να μείνεις στο νοσοκομείο;
Σάρα:
Για ένα μήνα έμεινα στο νοσοκομείο.
Πωλίνα:
Ποια ήταν η σχέση σου με τον πρώτο κατηγορούμενο εκείνο το διάστημα;
Σάρα:
Στην αρχή ερχόταν, μετά δεν ερχόταν πολύ συχνά.
Πωλίνα:
Όσο ήσουν στο νοσοκομείο έκανες ναρκωτικά;
Σάρα:
Ναι έκαμα, μου το έφερε ο Τζιωνής. Έκαμα χρήση χόρτου.

09:36: Πωλίνα: Με τι αυτοκίνητο εκινείτο ο Τζιωνής;
Σάρα:
Συνήθως με το δικό μου, αλλά έπαιρνε και το δικό του.

09:35 -  Πωλίνα: Τους είχες πει ότι σταμάτησες το κολέγιο και από την δουλειά σου;
Σάρα: Από το κολέγιο όχι, από την δουλειά, ναι, λόγω απόστασης.
Πωλίνα: Που βρίσκατε χρήματα για ναρκωτικά;
Σάρα: Συνήθως ο Τζιωνής έβαζε τα λεφτά, εγώ όταν είχα λεφτά τα σπαταλουσα εκεί.

09:32 - Πωλίνα: Πόσο συχνά σε έδερνε ο Τζιωνής;
Σάρα:
Με έδερνε όταν έφερνα αντίρρηση στα λεγόμενά του.
Πωλίνα:
Γιατί δεν έφυγες από εκεί;
Σάρα:
Κατάντησα ένα χάλι μαύρο, δεν είχα τα μούτρα να πάω πίσω στο σπίτι μου, πίστευα ότι το μόνο μου καταφύγιο ήταν ο Τζιωνής.
Πωλίνα:
Πόσο συχνά έβλεπες τους γονείς σου;
Σάρα:
Το πρώτο χρονικό διάστημα δεν πήγαινα καθόλου, μετά πήγαινα όταν ήθελα λεφτά.

09:30 - Η Σάρα αποκάλυψε παράλληλα ότι το διάστημα της γνωριμίας της με τον Λοΐζο Τζιωνή αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας και έφτασε να ζυγίζει μόλις 39 κιλά. Παρ' όλ' αυτά, συνέχιζε να κάνει χρήση ναρκωτικών, με τους ρυθμούς που προανέφερε.

09:28 - Πωλίνα: Ποια ήταν η οικονομική σας κατάσταση;
Σάρα:
Στην αρχή ήταν πάρα πολύ καλή.
Πωλίνα:
Ποια ήταν η αντίδραση της οικογένειας σου για την σχέση σου με τον Τζιωνή;
Σάρα:
Δεν ήταν θετική, ο πατέρας μου μού είπε ότι μια μέρα θα με βάλει φυλακή αυτός ο άνθρωπος, εγώ του είπα να σταματήσει να μιλά έτσι γιατί τον αγαπώ.

09:26 - Πωλίνα: Πότε γνώρισες τον Λευτέρη;
Σάρα:
Τον γνώρισα τον Γενάρη του 2018.
Πωλίνα:
Πότε γνώρισες τον Μάριο;
Σάρα:
Τον Μάρτη του 2018, τον είδα 3 με 4 φορές συνολικά.
Πωλίνα:
Την οικογένεια του Τζιωνή την γνώρισες;
Σάρα:
Την γνώρισα όταν μείναμε στο πατρικό του, τον πατέρα του, τον παππού του, την γιαγιά του, και το μωρό του.

09:24 - Πωλίνα: Πότε γνώρισες τον Τζιωνή;
Σάρα:
Τον γνώρισα τα Χριστούγεννα του 2017 και πολύ σύντομα είχε αναπτυχθεί σε ερωτική σχέση. Πριν την γνωριμία μου με τον Τζιωνή, δεν έπινα χόρτο, πήγα στο πατρικό του και μείναμε μαζί, σταμάτησα το πανεπιστήμιο γιατί δεν μπορούσα να πηγαίνω λόγω ναρκωτικών, κάναμε ναρκωτικά μεσημέρι-βράδυ.

09:22 - Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου, ρωτά την Σάρα αν γνωρίζει τους κατηγορουμένους, με την τελευταία να απαντά καταφατικά, συμπληρώνοντας ότι προτού τους γνωρίσει, ήταν φοιτήτρια. 

09:20 - Στην αίθουσα του δικαστηρίου προσήλθαν οι τρεις κατηγορούμενοι, Λοΐζος Τζιωνής, Λευτέρης Σολωμού και Μάριος Χατζηξενοφώντος, οι οποίοι έλαβαν την θέση τους στο εδώλιο του κατηγορουμένου και την διαδικασία να αρχίζει με την ορκωμοσία της Σάρας.

09:00 - Εντός της κατάμεστης αίθουσας βρίσκεται η Σάρα Σιάμς, η οποία έλαβε την θέση της ως μάρτυρας κατηγορίας, στην παρουσία και των συγγενών της που βρίσκονται εκεί για να παρακολουθήσουν την διαδικασία.


Υπενθυμίζεται ότι η Σάρα κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο, κατόπιν δικής της παραδοχής, στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Η ίδια είχε αρχικά αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε από κοινού με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους και στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την Κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοϊζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.
Και οι τρεις αντιμετωπίζουν από κοινού εφτά συνολικά κατηγορίες για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X