ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το ανατριχιαστικό sms του Τζιωνή: «Απόψε θα πεθάνουν»

Γιατί η Σάρα έλεγε ότι θα ήταν το επόμενο θύμα

Συνεχίστηκε η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου, η οποία διαπράχθηκε στις 18 Απριλίου 2018 εντός της οικίας τους στον Στρόβολο.

Η πρώην κατηγορούμενη και πλέον καταδικασθείσα, Σάρα Σιαμς παρουσιάστηκε για δεύτερη ημέρα ως μάρτυρας κατηγορίας ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου.

Στη σημερινή διαδικασία η Σάρα αναγνώρισε διάφορα τεκμήρια μετά από υπόδειξη της Κατηγορούσας Αρχής. Μεταξύ αυτών ήταν το φούτερ και το διαμορφωμένο τζιν που έβαλε ο Λοΐζος Τζιωνής την ημέρα του εγκλήματος.

Η Σάρα θυμόταν εκείνες τις ημέρες και με δυσκολία μπορούσε να μιλήσει. Ενώπιον του Κακουργιοδικείου ανέφερε πως ο Τζιωνής εξακολουθούσε να είναι σίγουρος πως δεν θα τον εντοπίσει η αστυνομία καθώς «πέρασαν οι κρίσιμες ημέρες».

Εξιστορώντας με λεπτομέρεια τα όσα βίωσε, η Σάρα Σιαμς αναφέρθηκε και στην σύλληψή της. Αποκάλυψε πως έδωσε ψεύτικη κατάθεση στους ανακριτές ενώ ο πατέρας του Τζιωνή , της έλεγε «Σάρα αν ξέρεις κάτι να το πεις». Παρ’ όλα αυτά η Σάρα συνέχισε να μην λέει την αλήθεια στους ανακριτές φοβούμενη για την ζωή της.

Σε ερώτηση της Κατηγορούσας Αρχής γιατί έλεγε ψέματα, αυτή λύγισε και τρεμάμενη φωνή απάντησε: «Πίστευα ότι ο Τζιωνής θα βρει την τέλεια ιστορία να ξεγελάσει την αστυνομία. Αν άνοιγα εγώ το στόμα μου να πω κάτι, ίσως το επόμενο θύμα να ήμουν εγώ» προσθέτοντας ότι «είχε σκοτώσει δυο ανθρώπους. Μου είχε πει πως αν χρειαστεί θα ξανάσκοτώσει, γιατί να μην το κάνει και μαζί μου;». Εν τέλει η Σάρα είπε την αλήθεια στην Αστυνομία.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων. Ένα ανατριχιαστικό μήνυμα έστειλε ο Τζιωνής στον Μάριο Χατζηξενοφώντος στις 17 Απριλίου, μια μέρα πριν το διπλό φονικό. Ο πρώτος κατηγορούμενος έστειλε μήνυμα στον Μάριο και του έγραφε: «Έν έχω αρκετή ώρα στη διάθεσή μου. Έχω πεθάνει, απόψε εννά πεθάνουν πρώτα ο Θεός».

Όλα όσα έγιναν στη σημερινή διαδικασία

- Επόμενη δικάσιμος 18/7 – 19/7, αντεξέταση Σάρας 22-23/7, 24/7 επιβολή ποινής στον Λευτέρη Σολωμού.

- Τον λόγο παίρνει ο δικηγόρος του Τζιωνή ο οποίος φέρει ένσταση να ακουστούν τα γεγονότα στις 24/7 που αφορούν τον Λευτέρη με την κατηγορούσα αρχή να τονίζει ότι ο συνήγορος δεν μπορεί να φέρει ένσταση σε αυτό το στάδιο. Θα συζητηθεί το θέμα στις 24/7 αν θα ακουστούν τα γεγονότα. 

- Η κατηγορούσα αρχή δεν έχει άλλες ερωτήσεις.

- Σάρα: Η αλήθεια μόνο αυτό θυμάμαι, δεν θυμάμαι να συνομίλησα κάτι μαζί του, νομίζω πως όχι.

- Πωλίνα: Πέραν από το μήνυμα που έλαβες από τον Μάριο για να εξαφανιστείς συνομίλησες περαιτέρω μαζί του;

- Σάρα: Εκείνη την χρονική στιγμή ήμασταν στον αυτοκινητόδρομο. 

- Πωλίνα: Γύρω στις 6 και 13 το πρωί στις 18/4 φαίνεται να ανταλλάσσονται μηνύματα με τον τέταρτο κατηγορούμενο.

- Σάρα: Στην Οδό Ζαλόγγου

- Πωλίνα: Φαίνεται να παραμένει στο σπίτι και στην συνέχεια η επόμενη καταγραφή είναι το βράδυ στη λεωφόρο Σταύρου, που γνωρίζατε ότι βρίσκεται ο πρώτος κατηγορούμενος.

Πωλίνα: Βλέποντας τα δεδομένα στις 18 Απριλίου το απόγευμα φαίνεται πως ο Τζιωνής κινήθηκε προς τα Λατσιά το γνωρίζατε; Η Σάρα απαντά αρνητικά.

Σάρα: Όπως σας είπα και χθες το πρωί στις 18 ήταν αρκετά ευδιάθετος, δεν θυμάμαι αν έφυγε από το σπίτι. 

Πωλίνα: 17 Απριλίου προς 18 τα μεσάνυκτα φαίνονται συνομιλίες του Τζιωνή με διάφορους αριθμούς, αυτό το χρονικό διάστημα ο Τζιωνής βρίσκεται στο σπίτι στην Αγλατζια και στο σπίτι εξακολουθεί να βρίσκεται με βάση τις συνομιλίες και στις 18. Μας είχες πει ότι έφυγε από το σπίτι και ξανά ήρθε

- Στις 17/4 συνομιλία Τζιωνή - Μάριου, Τζιωνής: «εν έχω αρκετή ώρα στην διάθεση μου, απόψε θα πεθάνουν, πρώτα ο Θεός», η Σάρα δηλώνει ότι δεν γνωρίζει κάτι γι αυτή την συνομιλία.

- Στις 6 και 10 το πρωί η Σάρα συνομιλεί με τον Μάριο: «Ο Τζιωνής είπε μου να γράψω μήνυμα στο Μάριο να δούμε αν εν καλά αν τον έπιασε η Αστυνομία, ο Μάριος απάντησε ότι πρέπει να εξαφανιστείς όπως και εκείνος».

 - Στο μικροσκόπιο του Κακουργιοδικείου τα μηνύματα, συγκεκριμένα στις 19/4 η ώρα 3 και 10 τα ξημερώματα η Σάρα είχε στείλει μήνυμα στον Μάριο «περιμένουμε σε». 

- Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της προβολής των μηνυμάτων ο Τζιωνής δεν έριξε ούτε μια ματιά.

- Η κατηγορούσα αρχή ρώτησε την μάρτυρα για το τι ναρκωτικά έκανε ο Λευτέρης το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με την Σάρα να απαντά «είχε σταματήσει αλλά ένα τσιγάρο με χόρτο το έκανε».

- Σε συνομιλία που πραγματοποιήθηκε στις 17/4/2018, η Σάρα λέει ότι ο Τζιωνής είχε ένταση γιατί ήθελε πολύ να πάει στο σπίτι, ενώ διευκρινίζει ότι ενημέρωσε τον Λευτέρη ότι ο Τζιωνής ήθελε να πάνε στο σπίτι στην Οδο Ζαλόγγου. «Είχε θέμα με την πεζινα απ’ ότι θυμάμαι και το ανέφερα στον Τζιωνή και μου είπε θα πηγαίναμε οι τρεις μας δηλαδή εγώ ο Τζιωνής και ο Μάριος»

- Ακολουθεί συνομιλία μεταξύ Σάρας και Λευτέρη – Λευτέρης: «εν έπρεπε να τον αφήκεις μόνο του εν πειράζει κάμε υπομονή τζαι ένα έρτει», Σάρα: «εν τζαι φταίω εν θα πάω στο τέλος».

- Εν συνεχεία η κατηγορούσα αρχή ζητά από την Σάρα να αναγνωρίσει διάφορους αριθμούς τηλέφωνων, ενώ παρουσιάστηκε ενώπιον Κακουργιοδικείου, συνομιλία μεταξύ Λευτέρη και Τριανταφυλλόπουλου (Τζιωνής).

Σάρα: Είναι το κινητό του Λευτέρη.

Πωλίνα: Στην συνέχεια υπάρχει ένας αριθμός τηλεφώνου.

Σάρα: Δεν είμαι σίγουρη αν είναι το τηλέφωνο του σπιτιού στην Αγλατζιά, δεν το θυμάμαι.

Πωλίνα: Το σταθερό τηλέφωνο που φαίνεται στην οθόνη, το γνωρίζετε;

Σάρα: Όχι ήταν ανοιχτά

Πωλίνα: Στις συσκευές σου τα χρησιμοποιούσε; Ήταν κλειδωμένα;

Σάρα: Μπορούσε να το χρησιμοποιεί ο Τζιωνής διότι δεν είχα κωδικό, ήταν ανοιχτό

Πωλίνα: Από το δικό σου λογαριασμό τον χρησιμοποιουσαν αλλά άτομα;

Σάρα: Μάλιστα

Πωλίνα: Σε ένα στάδιο είπες ότι ο Τζιωνής έκανε κάποιες ενέργειες για να αλλάξει κάτι

- Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Σιαμς είπε ότι τόσο ο Λευτέρης όσο και Μάριος είχαν ένα λογαριασμό.

- Σάρα: Είχε ένα που το χρησιμοποιούσε καθημερινά, ένα του γιου του και ακόμη ένα αλλά δεν το χρησιμοποιούσε.

- Πωλίνα: Πόσους είχε ο Τζιωνης;

- Σάρα: Ένα

Πωλίνα: Πόσους λογαριασμούς Facebook είχες;

- Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, τα οποία θα προβληθούν σε προτζέκτορ, ενώ εντός της αίθουσας εισήλθαν οι δύο κατηγορούμενοι Λοΐζος Τζιωνής και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Το Κακουργιοδικείο διέκοψε την διαδιακασία για διάλειμμα

- Σάρα: Ο Τζιωνής θα μας έπαιρνε εμένα και τον αδερφό του στην Ρωσία και ήθελε να αγοράσει τα σπίτια της γειτονιάς.

- Κατηγορούσα αρχή: Τι πλάνα είχατε για τα λεφτά;

- Σάρα: Υπήρχε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

- Κατηγορούσα αρχή: Πριν τις 18 θέλω να μου πεις, τι γνώριζες ότι υπήρχε στην Οδο Ζαλόγγου;

- Σάρα: «Παρακολουθούσαμε τις ειδήσεις, ο Λευτέρης είπε μου ότι ο Τζιωνής θα προσπαθήσει να φταίξει οποιαδήποτε άλλο εκτός από εκείνο, με τον Λευτέρη είπαμε ότι αν μας πιάσει η Αστυνομία θα πρέπει να πούμε την αλήθεια».

- Κατηγορούσα αρχή: «Από τις 25 που επιστρέψατε από την Αγία Νάπα, τι είδους συζητήσεις κάνατε με τον Λευτέρη;»

- Η κατηγορούσα αρχή ρώτησε την Σάρα εάν συζήτησαν με τον οποιονδήποτε τι θα γινόταν σε περίπτωση που τους έπιανε η Αστυνομία, με την Σιαμς να απαντά αρνητικά.

Σάρα: «Μίλησα με τους αστυνομικούς, τους ζήτησα συγνώμη και τους είπα ότι θα τους πω την αλήθεια. Ο επόμενος δικηγόρος μου, μου έλεγε ''αυτά τα πράγματα να τα πεις, αυτά να μην τα πεις'', μου έλεγε ότι είναι δικηγόρος κάτι ξέρει. Ο δικηγόρος μου δεν με κατεύθυνε σωστά, δεν ήταν αποφάσεις δικές μου να μην πω κάποια πράγματα. Ο λόγος που με συνέλαβαν ήταν για DNA σε κάποια αντικείμενα».

- Σάρα: «Όταν έφτασα στο ΤΑΕ Λευκωσίας, συνέχιζα την ίδια ιστορία, δεν έλεγα την αλήθεια, έλεγα οτιδήποτε άλλο εκτός από τις 18 Απριλίου, με ρώτησαν οι αστυνομικοί αν έχω κάτι άλλο να πω και με συνέλαβαν. Ήρθε στο ΤΑΕ ο δικηγόρος μου, με ρώτησε τι γνωρίζω , άρχισα να κλαίω, του είπα ένα περίπου τι έγινε και μου είπε ότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτε και ''να πεις την αλήθεια''. Αυτή η συμβουλή με έκανε να πω την αλήθεια». 

- Με δυσκολία ή Σάρα εξιστορεί τα όσα έζησε δίπλα στον Λοΐζο. 

- Η κ. Ευθυβούλου την ρωτά γιατί το λέει αυτό με την Σιαμς να της απαντά «μου είχε πει ότι αν χρειαστεί θα ξανά σκοτώσει, γιατί να μεν το κάμει τζαι μαζί μου;»

- Ακολούθως η Σάρα δηλώνει: «Έδωσα ψεύτικη κατάθεση στην Αστυνομία ότι δεν ήξερα κάτι για το διπλό φονικό. Με πήγαν στο πατρικό του Τζιωνή, τηλεφώνησα στον πατέρα του, ήρθε και ρώτησε τι έγινε, εγώ δεν του είπα κάτι και μου είπε ‘’Σάρα αν ξέρεις κάτι να το πεις’’. Στην Αστυνομία έκανα ότι δεν ήξερα τίποτε. Πίστευα ο Τζιωνής ότι θα βρει την τέλεια ιστορία για να ξεφύγει από την αστυνομία. Αν άνοιγα το στόμα μου να πω κάτι ίσως το επόμενο θύμα να ήμουν εγώ».

- Με βάση την Σίαμς «ο Τζιωνής έλεγε επέρασαν οι κρίσιμες μέρες» πιστεύοντας ότι δεν θα τον έπιανε η Αστυνομία, ακολούθως «μετά πήγαμε σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας κάναμε μπάνιο στα αποδυτήρια, πήγαμε πάνω στο ξενοδοχείο για να πιούμε φραπέ και στη συνέχεια ήρθε η Αστυνομία».

- Συνεχίζοντας η Σάρα ανάφερε: «Μετά έφυγαν ο Λευτέρης, η μητέρα του και το μωρό, μετά ο Τζιωνής ήθελε να προσκυνήσει σε εκκλησάκι και την νύχτα μείναμε στο αυτοκίνητο».

- Η Σάρα απάντησε στο εν λόγω ερώτημα «σας είπα και χθες ήταν και η μητέρα του και ο Λευτέρης, και το μωρό του Τζιωνή εκείνη την στιγμή, ο Τζιωνής ξέχασε ότι τα σημειωματάρια τα άφησε σπίτι και πήγε να τα πιάσει, στη συνέχεια πήγαμε για φαγητό, ο Tζιωνής έπιασε το τάπλετ και άλλαξε το όνομα του στο Facebook».

- Η Πωλίνα Ευθυβούλου ζητά από την μάρτυρα να πάνε προς τα πίσω, πριν την σύλληψη του Τζιωνή, ρωτώντας την: «είχατε κάνει αναφορά για διάφορες συζητήσεις όταν ήσασταν στο σπίτι της Αγίας Νάπας, ενημερωθήκατε ότι θα έρθει Αστυνομία, ποιες ενέργειες κάνατε;»

- Η διαδικασία συνεχίζεται με την αναγνώριση τεκμηρίων από την Σιαμς, σπαστήρας, κλειδωνιά και πορτοφόλι, το οποίο ανήκει στον Τζιωνή.

- Αναγνώρισε διαφορά αλλά τεκμήρια όπως καλτσάκια και κάλτσες

- Η κατηγορούσα αρχή ζητά από την Σάρα να πει που έβαλε, ο κατηγορούμενος, τα αντικείμενα με την Σιαμς να απαντά ότι το μαχαίρι «αν θυμάμαι σωστά» το έβαλε δεξιά, «για το ρόπαλο δεν θυμάμαι».

- Εν συνεχεία η Σάρα αναγνώρισε την ζώνη που έβαλε ο Τζιωνής στο διαμορφωμένο τζιν που έβαλε στις 18 Απριλίου ενώ επίσης αναγνώρισε το φούτερ του Τζιωνη που έβαλε στις 18 Απριλίου.

- Η Σάρα ανέφερε ότι όταν είδε τα γυαλιά του κυρίου Γιώργου δεν ήταν σπασμένα «ο Τζιωνης μου είπε έπιασα τα μάθκια του» ενώ συνεχίζοντας είπε «στην παρουσία μου τα έσπασε». Η Σιαμς αναγνώρισε τα γυαλιά του Γιώργου Χατζηγεωργίου.

- Ο Τζιωνής έχει καρφωμένο το βλέμμα του στο έδαφος, με σκυμμένο κεφάλι ακούει την διαδικασία 

-Η διαδικασία συνεχίζεται με την αναγνώριση τεκμηρίων από την Σάρα, όπως αναπτήρες, μπαταρία κινητού.

-Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής η διαδικασία θα συνεχιστεί με αναγνώριση στοιχείων, η Σάρα συμφωνεί.

-Η διαδικασία αρχίζει εκ νέου με μαρτυρία για δεύτερη μέρα της Σάρα Σιαμς και κατηγορούσα αρχή την Πωλίνα Ευθυβούλου.

-Εντός της αίθουσας οι δύο κατηγορούμενοι Λοΐζος Τζιωνής και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος. 

-Κατάμεστη και σήμερα η αίθουσα του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X