ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δημόσια κατακραυγή κατά του πολίτη που επιτέθηκε σε στρατιώτη στο οδόφραγμα της Λήδρας (pics)

Θύελλα αντιδράσεων

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει με αφορμή τα όσα εκτυλίχθηκαν το Σάββατο (29/2) κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην οποία κατήλθε μεμονωμένη μερίδα πολιτών στο οδόφραγμα της Λήδρας που αντιδρούσε στο προσωρινό κλείσιμο οδοφραγμάτων ελέω κορωνοϊού. Η επίθεση πολίτη κατά στρατιώτη που βρισκόταν εκεί σε υπηρεσία, προκαλεί ποικίλα σχόλια εκ μέρους πολιτικών κομμάτων αλλά και απλών πολιτών. 

Πολιτική ηγεσία, Αστυνομία, Υπουργείο Άμυνας και Υπουργός Δικαιοσύνης καταδικάζουν απερίφραστα το περιστατικό.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης, έδωσε ρητές οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας για άμεση διερεύνηση του περιστατικού κατά εθνοφρουρού στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας.

«Παρά την απουσία μου στο εξωτερικό παρακολουθώ στενά την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας και είμαι σε πλήρη συνεννόηση με τον Υπουργό Άμυνας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Σαββίδης.

Λέει ακόμη ότι από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, έδωσε ρητές οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας για άμεση διερεύνηση του περιστατικού επίθεσης κατά εθνοφρουρού.

«Θεωρώ άνευ προηγουμένου απαράδεκτη την επίθεση από οποιονδήποτε σε άτομα που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Σε μια ευνοούμενοι κοινωνία, αυτοί που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη», καταλήγει.

ΔΗΚΟ: Αισχρή επίθεση

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει με ένταση την επίθεση κατά εθνοφρουρού και τα επεισόδια, που προκάλεσε ομάδα πολιτών στο οδόφραγμα της Οδού Λήδρας. Η αισχρή επίθεση κατά του εθνοφρουρού, που το καθήκον τον έταξε να είναι εκείνη τη στιγμή στο οδόφραγμα, η παραβίαση των αποφάσεων της ευνομούμενης πολιτείας και η απαράδεκτη οχλαγωγία, πρέπει να τιμωρηθούν. Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως στις ενδεδειγμένες ενέργειες για διερεύνηση των γεγονότων και να φέρει, αυτούς που παραβίασαν νόμους, ενώπιον της δικαιοσύνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση