ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δήμος Αγλαντζιάς: «Μέσα στα σπίθκια μας να μεν ένι τζιαι έν εντάξει!» (Pics)

Αποκαρδιωτικές οι εικόνες από τους δρόμους και οι μαρτυρίες κατοίκων

Του Γιώργου Ησαΐα

Τις τελευταίες μέρες έφτασαν κοντά μας καταγγελίες από κατοίκους του δήμου Αγλαντζιάς για περιοχές όπου μερικοί ασυνείδητοι τοποθετούν σκουπίδια και κλαδέματα, με αποτέλεσμα την δημιουργία σκουπιδότοπων που ρυπαίνουν το περιβάλλον και δημιουργούν δυσφορία στους κάτοικους της περιοχής.

Αφορμή για το ρεπορτάζ αποτέλεσε το παράπονο που εξέφρασε πολίτης στην ιστοσελίδα μας, αποστέλλοντας και την παρακάτω φωτογραφία, αναφέροντάς μας ότι «το φορτηγό του Δήμου τα προσπερνούσε και σιγά-σιγά κάποιοι ασυνείδητοι άρχισαν να πετούν και άλλα αντικείμενα και σκουπίδια. Έτσι ο σωρός μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και σύντομα θα καλύψει και τον δρόμο! Επανειλημμένα τηλεφώνησα στις Υπηρεσίες του Δήμου και η απάντησή τους ήταν ότι δεν είναι στι αρμοδιότητές τους!»

Σε επικοινωνία μας με ανώτερο υγειονομικό επιθεωρητή του Δήμου Αγλαντζιάς, πληροφορηθήκαμε πως το ζήτημα είναι γνωστό στις αρμόδιες αρχές, πως ο δήμος κατανοεί και αφουγκράζεται τα παράπονα των πολιτών και πως σύντομα θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για επίλυση του προβλήματος. Σε ερώτηση μας για τους λόγους που το ζήτημα δεν έχει διευθετηθεί μέχρι σήμερα ο επιθεωρητής μας απάντησε πως αυτό οφείλετε στην χρήση των φορτηγών του δήμου για άλλες σημαντικές εργασίες και στην έλλειψη εργατικού δυναμικού. Τέλος μας ανέφερε πως βρίσκεται σε εξέλιξη πρόταση για δημιουργία Πράσινου Σημείου στο οποίο οι πολίτες θα μπορούν να εναποθέτουν ειδικά ρεύματα αποβλήτων οικιακής προέλευσης με στόχο την:

-Μείωση της ανεξέλεγκτης και παράνομης διάθεσης αποβλήτων
-Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας
-Ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων
-Eξοικονόμηση φυσικών πόρων για τις μελλοντικές γενιές
-Ανάπτυξη νέων προτύπων κοινωνικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς

Κάτοικοι της περιοχής, εκφράζοντας τα παράπονα τους στο 24News, μας είπαν χαρακτηριστικά: «Ούλλοι θέλουμε τα σπίθκια μας να 'ν' καθαρά τζιαι πετάσσουμε τα σκουπίθκια μέσ' στους δρόμους!. Ο καθένας πετάσσει τα σαγλιά του όπου εύρει! Μέσ' στα σπίθκια μας να μεν ένι τζι' έν' εντάξει!».

Στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα της ελληνοκεντρικής μας παιδείας η φράση «συν Αθηνά και χείρα κίνει» κατέχει μια εξέχουσα θέση στην καρδιά (και ενίοτε στο μυαλό) του μέσου Κύπριου. Παρ’ όλ’ αυτά την κρίσιμη ώρα της ατομικής «κίνησης» οι πλείστοι περιοριζόμαστε είτε στην επίκληση είτε στην επίκριση της εκάστοτε «Αθηνάς», χωρίς να είμαστε σε θέση, ούτε να αναλάβουμε ούτε να καταλογίσουμε προσωπικές ευθύνες προς επίλυση του προβλήματος. Γι’ αυτό, μέχρι η Αθηνά να βάλει το χέρι της, ας την παρακαλούμε, ας την βρίζουμε και ας συνεχίσουμε να βλέπουμε «κοιτίδες πολιτισμού» να ακμάζουν.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X