ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δικηγόροι μοναχών: Εμπλέκουν τον αδελφό του Ησαϊα - «Είναι συνεργάτης της ΚΥΠ»

Τι αναφέρουν σε νέα τους επιστολή προς το Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Νέα επιστολή απέστειλαν στο Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι δικηγόροι των δύο μοναχών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Αββακούμ, στο Φτερικούδι. Οι δικηγόροι καταγγέλλουν για ακόμη μια φορά την παρακολούθησή τους από κλειστό κύκλωμα στη Μονή και κάνουν λόγο για εμπλοκή του αδελφού του Μητροπολίτη Ησαϊα ο οποίος, όπως σημειώνουν, είναι συνεργάτης της ΚΥΠ. «Η παρακολούθηση αυτή έγινε εφικτή βάσει των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα παρακολούθησης της Μονής, τους οποίους του παρέδωσε ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, και σημειώνουν ότι «ο Μητροπολίτης παραδέχθηκε ότι κατέχει 60 βιντεοταινίες από το σύστημα παρακολούθησης της Μονής, τις οποίες απέκτησε είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική τους παραλαβή από τον Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα και το περιεχόμενο των οποίων παρανόμως έθεσε υπόψη μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου».

Αυτούσια η επιστολή

Αναφερόμεθα στο ζήτημα της κατά τις τελευταίες ημέρες μετάδοσης στα μέσα ενημέρωσης / κοινωνικά δίκτυα βιντεοταινιών που έγιναν αντικείμενο παράνομης απόκτησης και επεξεργασίας και που δήθεν περιλαμβάνουν εικόνες από σκηνές του βίου και ήχο από διαλόγους του Ηγουμένου και Μοναχών της Ιεράς Μονής Οσίου Αβακούμ, που συνέβησαν σε ιδιωτικούς τους χώρους.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊας έχει παραδεχθεί ενώπιον των Μοναχών ότι με τη συνέργεια του πρώην μέλους της Μονής Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα (κατά κόσμον Παναγιώτη Χρυσάνθου) και του αδελφού του Σάββα Γεωργάκη, συνεργάτη της ΚΥΠ, επί δύο τουλάχιστον μήνες. Πριν τα γεγονότα της παράνομης εισβολής στη Μονή και παράνομης σύλληψης, απαγωγής, κατακράτησης και ανάκρισης των Μοναχών, παρακολουθούσε εξ αποστάσεως τους ιδιωτικούς χώρους της Μονής.

Η παρακολούθηση αυτή έγινε εφικτή βάσει των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα παρακολούθησης της Μονής, τους οποίους του παρέδωσε ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας.

Επίσης ο Μητροπολίτης παραδέχθηκε ότι κατέχει 60 βιντεοταινίες από το σύστημα παρακολούθησης της Μονής, τις οποίες απέκτησε είτε εξ αποστάσεως είτε με φυσική τους παραλαβή από τον Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα και το περιεχόμενο των οποίων παρανόμως έθεσε υπόψη μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου.

Για την αλήθεια των γεγονότων αυτών έχουν εγγράφως καταθέσει ενώπιον των αστυνομικών αρχών ο Ηγούμενος και Μοναχοί της Μονής, οι οποίοι μάλιστα ανέφεραν ότι κατά την παράνομη ανάκρισή τους ο ως άνω αδελφός του Μητροπολίτη Σάββας Γεωργάκης, έχοντας στα χέρια του τάμπλετ όπου είχε αποθηκεύσει τις βιντεοταινίες, μετέδιδα μέσω αυτού το περιεχόμενό τους σε γιγαντοοθόνη προς εκφοβισμό του Ηγουμένου και των Μοναχών, ώστε να υποχρεωθούν να υπογράψουν τις εκβιαστικώς
ληφθείσες «ομολογίες» τους.

Μέρος των 60 βιντεοταινιών αυτών, οι οποίες έχουν τύχει συρραφών και επεξεργασίας, μεταδίδονται από ημερών στα μέσα ενημέρωσης κατά τρόπο ιδιαζόντως συκοφαντικό για τον Ηγούμενο και τους Μοναχούς της Μονής.

Ενόψει των ανωτέρω γεγονότων, σας παρακαλούμε να ασκήσετε το ταχύτερο δυνατόν τις εκ του νόμου αρμοδιότητές σας και ειδικότερα να κατάσχετε / ελέγξετε τα μηχανήματα του συστήματος παρακολούθησης της Μονής, έτσι ώστε να διαπιστώσετε τα ηλεκτρονικά ίχνη της εξ αποστάσεως παρακολούθησης.

Αντίστοιχη έρευνα παρακαλούμε να ενεργήσετε και στους χώρους της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής και ιδιαιτέρως στο γραφείο του Μητροπολίτη, όπου συνέβησαν οι παράνομες «ανακρίσεις» και υπήρχε η γιγαντοοθόνη μετάδοσης των βιντεοταινιών.

Επίσης παρακαλούμε να ερευνηθούν οι ηλεκτρονικές συσκευές των ως άνω προσώπων (κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και λάπτοπ) καθώς και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που είναι εγκατεστημένοι στις οικίες των προσώπων αυτών, με αντίστοιχη κατ’οίκον έρευνα.

Παρακαλούμε να χειριστείτε την υπόθεση αυτή στο πλαίσιο του ιδιαζόντως επείγοντος που την χαρακτηρίζει, ενόψει μάλιστα και του μεγέθους του εξευτελισμού της προσωπικότητάς του Ηγουμένου και των Μοναχών, που προκύπτει από τις δημοσιεύσεις των βιντεοταινιών αυτών.

Προς διευκόλυνσή σας, παραθέτουμε συνδέσμους (links) όπου αναρτήθηκαν κάποιες βιντεοταινίες.

https://www.facebook.com/share/p/W9gjfT3dXN4pKkRj/

https://www.facebook.com/share/r/PgTEnmo2yYnEmyp4/?mibextid=UalRPS

https://www.facebook.com/reel/1235015060675806?fs=e&mibextid=UalRPS

https://www.facebook.com/share/p/T5dirWrGrFd4Yye3/

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X