ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά οι Απολλωνίστες (εικόνες)

Χωρίς παρατράγουδα ολοκληρώθηκε η πορεία

ΚΥΠΕ

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φιλάθλων Απόλλωνα, πραγματοποίησαν, το βράδυ της Πέμπτης, πορεία διαμαρτυρίας από το οίκημα του συνδέσμου προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού. Επέδωσαν υπόμνημα και αναχώρησαν ειρηνικά, υπό τη διακριτική παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Οι διαμαρτυρόμενοι έφτασαν γύρω στις 20:15 έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού, όπου ρίφθηκε στον δρόμο μικρός αριθμός φωτοβολίδων και κροτίδων, ενώ κυρίαρχο ήταν το σύνθημα «Λευτεριά στα αδέλφια μας», αφού η πορεία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πεντάμηνη ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε σε δυο φιλάθλους του Απόλλωνα, για κατοχή πυρσών και κροτίδων.

Στο υπόμνημα τους, που παρέλαβε ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, και το οποίο απευθύνεται σε Υπουργό Δικαιοσύνης, Αρχηγό Αστυνομίας και Γενικό Εισαγγελέα, οι οργανωμένοι οπαδοί του Απόλλωνα κάνουν λόγο για επιλεκτική δικαιοσύνη έναντι των οπαδών.

Αναφέρονται, επίσης, σε μια κοινωνία που «ζέχνει από την ασυδοσία των πολιτικών», σε σκάνδαλα διαφθοράς που ξεχειλίζουν την οργή των κοινωνικών στρωμάτων και σε οργανωμένη προσπάθεια της Πολιτείας για στοχοποίηση του συνόλου του οπαδικού κινήματος, με σκοπό να εκτονωθεί η πίεση που δέχεται από το λαό.

Μεταξύ άλλων, το υπόμνημα του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ Απόλλωνα αναφέρει ότι η δικαιοσύνη επιλεκτικά εξαντλεί την αυστηρότητα της σε 20χρονα παιδιά, οδηγώντας τα στη φυλακή για πέντε κροτίδες, οι οποίες δεν βγήκαν καν από το αυτοκίνητο και πως όσοι θεωρούν πως έτσι θα λυθούν τα προβλήματα της κοινωνία «πλανώνται πλάνην οικτράν».

«Αν η δικαιοσύνη λειτουργούσε με την ίδια αυστηρότητα και για τους εγκληματίες λευκού κολάρου, η Κύπρος θα καθάριζε από τη διαφθορά και τα κελιά θα γέμιζαν από κουστουμαρισμένους», προστίθεται, και ζητείται από τους εμπλεκόμενος να αναθεωρήσουν τη στάση τους.

Οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν ειρηνικά από το χώρο, τον οποίον περιφρουρούσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, στην παρουσία και του αντιδιαδηλωτικού οχήματος «Αίαντας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X