ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διακοπές ρεύματος - «Μεγάλη αστοχία στην πρόβλεψη παραγωγής ΑΠΕ»

Προβλήματα και στο οδικό δίκτυο

24news team

Έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται το πρωί του Σαββάτου (18/3) στην Κύπρο. 

Εξαιτίας της κακοκαιρίας που επικρατεί, προέκυψαν ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη την Κύπρο. 

Οι διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν λόγω μη έγκαιρης πρόβλεψης για την απόδοση των φωτοβολταϊκών από τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου. Ο Διαχειριστής έδωσε οδηγίες στην ΑΗΚ να ενεργοποιήσει τις γεννήτριες της και η Αρχή προβαίνει σε δεκαπεντάλεπτες διακοπές ρεύματος ανά το παγκύπριο.

Η σχετική ανακοίνωση

Ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ) ανακοινώνει ότι, σήμερα Σάββατο 18 Μαρτίου από τις 09:37 μέχρι τις 10:31, για σκοπούς ασφαλούς λειτουργίας του Ηλεκτρικού Συστήματος, έχει προβεί σε εκ περιτροπής περικοπή καταναλωτικού φορτίου λόγω μεγάλης αστοχίας στην πρόβλεψη της παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής διαθέσιμη συμβατική παραγωγή για κάλυψη της ζήτησης. Η διάρκεια της διακοπής της ηλεκτροδότησης σε κάθε περιοχή ήταν της τάξης των 15 λεπτών.

Επισημαίνεται επίσης ότι σε περίπτωση διαφοροποίησης οποιωνδήποτε παραμέτρων που επηρεάζουν την αξιόπιστη λειτουργία του Ηλεκτρικού Συστήματος, όπως ακραίες καιρικές συνθήκες, έκτακτα περιστατικά και βλάβες, σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ο ΔΣΜΚ θα εκδώσει νέα ανακοίνωση .

Υπενθυμίζουμε πως σε ισχύ είναι η κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες που θα επηρεάσουν κατά διαστήματα την περιοχή, αρχικά τα βόρεια, τα δυτικά και τα νότια παράλια και σταδιακά τις υπόλοιπες περιοχές.

Η προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 5:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Προβλήματα και στο οδικό δίκτυο

Προβλήματα καταγράφηκαν και στο οδικό δίκτυο με την αστυνομία να προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Συγκεκριμένα, έντονες βροχές σε περιοχές των αυτοκινητοδρόμων Λευκωσίας-Λεμεσού και Λάρνακας-Κοφίνου, γύρω στις 9.30 το πρωί, καθιστούν ολισθηρό το οδόστρωμα και περιορισμένη την ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X