ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δένεια - «Όταν σε κλέβουν δεν μπορείς να σκύβεις το κεφάλι»

Μήνυμα ηρεμίας από τον Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου

Στέλλα Μάρκου

Το απόγευμα της Πέμπτης (30/5) προκλήθηκε ένταση στην περιοχή της νεκρής ζώνης στην Δένεια μεταξύ Ελληνοκύπριων γεωργών και γεωργών από τα κατεχόμενα.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν Τούρκοι στρατιώτες ανέκοψαν τον δρόμο στη νεκρή ζώνη για να περάσουν γεωργοί από τα κατεχόμενα θερίζοντας χωράφια τα οποία είναι ιδιοκτησίας Ελληνοκύπριων γεωργών.

Το 24news επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Δένειας, Χριστάκη Παναγιώτου, ο οποίος μας μετέφερε το κλίμα που επικρατεί στην περιοχή, «τουρκικός στρατός ανέκοψε τον δρόμο για να περάσουν οι γεωργοί από τα κατεχόμενα στα χωράφια που ανήκουν και διαχειρίζονται Ελληνοκύπριοι. Τα Ηνωμένα Έθνη πλησίασαν αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι».

Παρόμοιο περιστατικό, σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτου, συνέβη και πριν περίπου 20 – 25 μέρες.

«Οι Ελληνοκύπριοι γεωργοί σκέφτονται σε μια καθαρά συμβολική κίνηση να παραδώσουν τα πάσα τους στα Ηνωμένα Έθνη» όπως μας είπε.

Το μήνυμα που ο κ. Παναγιώτου θέλησε να περάσει είναι: «Ηρεμία και ησυχία. Όλοι, κοινωνία, κράτος, εμείς να προσπαθήσουμε για ανάπτυξη της νεκρής ζώνης. Η ένταση δεν ωφελεί κανέναν. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όταν σε κλέβουν θα σκύβεις το κεφάλι. Το πρωταρχικό μας μήνυμα είναι η ηρεμία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X