ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν ξεχάστηκε - Στο ΤΑΕ για κατάθεση ο Μόρφου

Η Αστυνομία διερευνά κατά πόσο διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα

24news team

Στο ΤΑΕ Μόρφου για κατάθεση αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε εκκλησία της Ευρύχου, ανήμερα των Θεοφανίων.

Θυμίζουμε ότι παρά τις απαγορεύσεις που ίσχυαν την συγκεκριμένη περίοδο και τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας στην Ευρύχου, τελέστηκε εκκλησιασμός και καθαγιασμός υδάτων στον ποταμό Καρκώτη (σ.σ. βάσει διατάγματος απαγορευόταν), με την παρουσία πιστών που ξεπερνούσαν τους 75 που ήταν το επιτρεπόμενο όριο. Ο Μητροπολίτης Μόρφου, φέρεται να ήταν αυτός που ηγείτο της εκδήλωσης.


Με SMS θα «ξεκλειδώσει» η Κύπρος - Τι αλλάζει


Η Αστυνομία είχε βρεθεί στο σημείο και «μοίρασε» εξώδικα σε πιστούς και στον υπεύθυνο του ναού, ενώ σημειώθηκαν και εντάσεις.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν ληφθεί καταθέσεις από παρευρισκόμενους. Τις επόμενες ημέρες, σειρά για κατάθεση έχει ο Μητροπολίτης Μόρφου που θυμίζουμε ότι συχνά απασχόλησε με τοποθετήσεις και ενέργειές του, δείχνοντας ότι δεν αποδέχεται και δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση για την πανδημία. Η Αστυνομία διερεύνησε και στο πρόσφατο παρελθόν παρόμοιες υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκετουν ο Μητροπολίτης. Μάλιστα, οι τοποθετήσεις του, προκάλεσαν και την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου. 

Ο φάκελος που θα σχηματιστεί από τους ανακριτές, αναμένεται στην συνέχεια να διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα για περεταίρω οδηγίες. 

Τα αδικήματα που διερευνά η Αστυνομία για την συγκεκριμένη υπόθεση είναι, το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων στη βάση του περί λοιμοκαθάρσεως νόμου και υπόθεση που αφορά διέγερση προς διάπραξη αδικήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση