ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Δεν θα δικάσω βιασμό που με εκάμετε να πιστεύω ότι δικάζω...»

Ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση το Ανώτατο

24news team

Το Ανώτατο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, όσον αφορά την υπόθεση της 19χρονης -τότε- Βρετανίδας, η οποία καταδικάστηκε για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης.

Με την απόφασή του, το Ανώτατο έδωσε δυνατό χαστούκι σε όσους είχαν εμπλοκή στην υπόθεση, αφού αθώωσε και απάλλαξε την νεαρή Βρετανίδα.

Μεταξύ άλλων στην απόφασή του το Ανώτατο αναφέρει: «το πρωτόδικο Δικαστήριο είχε επέμβει επανειλημμένα, είτε με δηλώσεις, είτε απαγορεύοντας ερωτήσεις, για να υποδείξει ότι: ‘’δεν δικάζει υπόθεση βιασμού αλλά δημόσιας βλάβης’’ και ότι ‘’δεν θα αποφάσιζε τίποτε για βιασμό… δεν θα αποφάσιζε αν έγινε ή όχι βιασμός’’».


Η ανάκριση της 19χρονης, το αλαλούμ με την ώρα και το βίντεο


Σημειώνει επίσης: «Ασφαλώς επίδικο θέμα δεν ήταν ο βιασμός. Όμως η προσπάθεια της υπεράσπισης ήταν να προκαλέσει αμφιβολίες ως προς το κατά πόσον η καταγγελία της εφεσείουσας ήταν ψευδής και αφορούσε σε φανταστικό αδίκημα, τα οποία αποτελούν συστατικά στοιχεία του επιδίκου αδικήματος. Αυτή ήταν η γραμμή υπεράσπισης, όπως επεξηγήθηκε ευστόχως από τη συνήγορο υπεράσπισης σε μια από τις παρατηρήσεις του δικαστηρίου ''ότι δεν δικάζει δίκη βιασμού'', κατά την αντεξέταση του ιατροδικαστή Σοφοκλέους».

Οι σχετικοί διάλογοι

Δικαστήριο: Δέσμη από ιατροδικαστικές εκθέσεις, θα είναι το Τεκμήριο 25. Ήρτε η ώρα να ξαναπώ κάτι κα Πεκρή. Θα μου ζητήσετε σε τούτην την υπόθεση να κάμω εύρημα για βιασμό ή μη; Τα συστατικά στοιχεία του αδικήματος το οποίο μελέτησα και ξαναμελέτησα, εν συγκεκριμένα. Φαντάζομαι ξέρετε τα, εμελετήσετε τα. Τι προσπαθείτε να κάμετε τώρα για να καταλάβω; Θέλετε να περάσω την απόφαση μου μέσα από εύρημα βιασμού ή όχι; Δεν σας στερώ το δικαίωμα σας να αντεξετάσετε. Την πόρτα για να είμαι ειλικρινής την άνοιξε ο κύριος Δημοσθένους που έφερε τον κύριο Σοφοκλέους. Όμως, κάπου πρέπει να μπει μια τελεία. Εγώ δεν αποφασίζω τίποτε για βιασμό. Ξεκάθαρα πράγματα. Θα δω τη μαρτυρία στην όψη της για το συγκεκριμένο σημείο. Έχω μια κατάθεση, έχω άλλη μαρτυρία, δεν θα μπω να περάσω να κάμω εύρημα για βιασμό ή μη. Έπρεπε να το δείτε τούτο το πράγμα και όχι να με έχετε εδώ να με ταλαιπωρείτε, για να αποφασίσω αν έγινε ή όχι βιασμός. Με όλο τον σεβασμό κα Πεκρή, το είπαμε από την αρχή τούτο το πράγμα. Σας λέω ήρτε ο μάρτυρας εδώ, σας άφησα να κάμετε τις ερωτήσεις, κάπου πρέπει να μπει τελεία. Έχω την έκθεση του, είπε κάποια πράγματα, αντεξετάσετε τον, εν θα μπω τωρά σε βάθος, σε τούτη όλην την ιστορία, δεν θα δικάσω βιασμό που με εκάμετε να πιστεύω ότι δικάζω βιασμό και έχει δίκαιο ο κ. Σοφοκλέους. Να ξέρουμε τι δικάζουμε.

κα Πεκρή: Η μόνη περίπτωση να μην λέει ψέματα η κατηγορούμενη είναι ενδεχομένως να έχει γίνει ο βιασμός.

Δικαστήριο: Αν είναι αυτό το θέμα σας, τότε έχετε δέκα λεπτά να ολοκληρώσετε τις καταληκτικές σας ερωτήσεις και τελειώνει το θέμα. Διότι δεν θα αποφασίσω βιασμό. Τέλος.

κα Πεκρή: Δεν καλούμε το δικαστήριο να αποφασίσει για βιασμό.

Δικαστήριο: Με όλες αυτές τις ερωτήσεις, με τη γραμμή σας, έχει δίκαιο ο κ. Σοφοκλέους. Ότι εξετάζουμε υπόθεση βιασμού. Είναι 14:15. Έχετε μέχρι τις 14:25 να ολοκληρώσετε με καταληκτικές σας θέσεις.

κα Πεκρή: Με όλο το σεβασμό κ. Πρόεδρε προσπαθούμε αμφιβολίες να βάλουμε και ότι δεν έγινε σωστή έρευνα.

Δικαστήριο: Το ruling είναι εκεί. Έχετε 10 λεπτά.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση