ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χιόνια και παγετός λίγο πριν το Σαββατοκύριακο - Πως θα είναι ο καιρός

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

24news team

Με βροχές μας αφήνει η Παρασκευή ενώ δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν χιόνια στο Τρόοδος και στα ψηλότερα ορεινά με τη θερμοκρασία να αγγίζει μέχρι τους μείον ένα βαθμούς και την μετεωρολογική υπηρεσία να προειδοποιεί για παγετό.

Σύμφωνα με την πρόγνωση, το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις ενώ η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς και στους 7 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, όπως προβλέπει η μετεωρολογική υπηρεσία, θα σημειωθούν τοπικές βροχές με τον καιρό να είναι συννεφιασμένος. Στο Τρόοδος αναμένεται μάλιστα να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο κατά το τριήμερο.

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν αρχικά μεμονωμένες βροχές ή και ελαφρά χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στον μείον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά παράλια μέχρι ταραγμένη.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Την Κυριακή στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ αρχικά ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο κατά το τριήμερο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 82 εκατοστά.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:
 

  Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 16°C 4°C 91%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 17°C 9°C 69%
Λεμεσός: 16°C 8°C 66%
Αεροδρόμιο Πάφου: 16°C 9°C 66%
Φρέναρος: 17°C 9°C 82%
Πρόδρομος: 4°C -1°C 99%
Πόλις Χρυσοχούς: 17°C 9°C 66%

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση