ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δεν κάνουν πίσω για την κάρτα φιλάθλου - «Δεν συμμεριζόμαστε...»

Δύο περίπου ώρες διήρκεσε η σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Λίγο μετά τις 14:30 της Παρασκευής (6/12) έλαβε τέλος η έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ.

Θέμα συζήτησης στην σύσκεψη ήταν η κάρτα φιλάθλου και οι λανθασμένες ταυτοποιήσεις οπαδών.


Άμεση καταχώρηση υπόθεσης στο Δικαστήριο για τους Ομονοιάτες


Στην σύσκεψη, πέραν του υπουργού Δικαιοσύνης, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Πρόεδρος και η Γενική Διευθύντρια του Κ.Ο.Α. και η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ο νέος υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά το τέλος της σύσκεψης, σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν συμμερίζεται την άποψη ότι λόγω του ατυχές περιστατικού με τις λανθασμένες συλλήψεις, πρέπει το μέτρο να καταργηθεί.

Αντιθέτως, τόνισε ότι, όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην σύσκεψη, συμφώνησαν ότι μετά το ατυχές περιστατικό πρέπει να βρεθούν τρόποι για βελτίωση της λειτουργίας της.

Επιπλέον, χαρακτήρισε ως επιτυχία του μέτρου, το ότι από την εφαρμογή του, δεν υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός φιλάθλου, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Όσο για τις λανθασμένες συλλήψεις, αρκέστηκε να αναφέρει ότι δεν μπορεί να διατάξει έρευνες σε ΚΟΑ και Αστυνομία. 

Σημειώνεται ότι ο υπουργός, ήταν αρκετά έντονος στις τοποθετήσεις του και μάλιστα εξήγησε γιατί έγιναν λάθος συλλήψεις. Όπως είπε, αυτό συνέβη διότι διεκδίκησαν την ταυτοποίηση ταυτόχρονα δύο φορείς και όχι γιατί λήφθηκαν λανθασμένες φωτογραφίες. Σημείωσε μάλιστα ότι πλέον, θα αναλαμβάνει πρώτη η Αστυνομία παρόμοιες υποθέσεις. 

Ο υπουργός έκανε σύγκριση μεταξύ της Κύπρου και της Αγγλίας για τα μέτρα πάταξης της βίας στα γήπεδα και υποστήριξε ξανά ότι δεν είναι η κάρτα φιλάθλου που "έδιωξε" τους φιλάθλους, αλλά η βία και άλλοι παράγοντες. 

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον παράγοντα διαιτησία, λέγοντας ότι χωρίς να θέλει να πάρει θέση, η αντίδραση των οπαδών της Ομόνοιας προκλήθηκε από διαιτητική απόφαση. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

<