ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε λήψη αυστηρότερων μέτρων σε σχέση με τον κορωνοϊό»

Στις 29 Αυγούστου η σύσκεψη με ΣΕΕ για αξιολόγηση δεδομένων Covid, λέει η Κανάρη

ΚΥΠΕ

Στις 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορωνοϊό, στην παρουσία της Υπουργού Υγείας, προκειμένου να αξιολογήσει τους επιδημιολογικούς δείκτες και τα νέα δεδομένα που αφορούν στον ιό.

Αυτό δήλωσε στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, η αρμόδια Υπουργός Δρ. Πόπη Κανάρη, η οποία τόνισε ότι «δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε λήψη αυστηρότερων μέτρων σε σχέση με τον κορωνοϊό προς το παρόν».

Σύμφωνα με την Υπουργό Υγείας, «στις 29 του μήνα θα συγκληθεί η Επιτροπή και θα δούμε αν θα συνεχίσουμε τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, τα οποία είναι ο έλεγχος rapid test στα νοσηλευτήρια και στα γηροκομεία», για να σημειώσει ότι «αυτές είναι οι μόνες πρόνοιες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, όπως και σε πολλές άλλες χώρες».

«Δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε λήψη αυστηρότερων μέτρων προς το παρόν. Παρακολουθούμε τη νέα υποπαραλλαγή «Έρις» και είμαστε και σε εγρήγορση για τη νέα παραλλαγή, που εντοπίστηκε στον Καναδά, το Ισραήλ και τη Βρετανία», είπε.

Όπως δήλωσε, το Υπουργείο θεωρεί ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και τα δεδομένα είναι τέτοια που δεν υπάρχει λόγος για οποιοδήποτε πρόσθετα μέτρα, είτε για πανικό».

Η Δρ. Κανάρη είπε πως το Υπουργείο Υγείας παρακολουθεί καθημερινά τα δεδομένα, τα οποία συλλέγει και θα τα δώσει στα μέλη της Επιτροπής για να τα μελετήσουν, ώστε να ληφθούν αποφάσεις πως θα προχωρήσουν.

Εξάλλου, η Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι έχουν ήδη επικαιροποιήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα για την επόμενη χρόνια.

«Ήδη το πρόγραμμα έχει καθοριστεί. Τα εμβόλια θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται από το τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου τόσο για το νέο εμβόλιο της Covid 19, όσο και το εμβόλιο του ιού της Γρίπης», είπε.

Ανέφερε περαιτέρω ότι ο ΠΟΥ λέει ότι ενδείκνυται για φέτος αυτά τα εμβόλια να χορηγούνται μαζί, για να συμπληρώσει ότι στα Εμβολιαστικά Κέντρα θα υπάρχει φέτος δυνατότητα ο πολίτης να τα παίρνει ταυτόχρονα.

Είπε ότι αυτό αφορά τους πολίτες που είναι άνω των 60 ετών και τις ευάλωτες ομάδες.

Διευκρίνισε ότι τα εμβόλια της Γρίπης θα μπορούν να τα χορηγούν και οι Προσωπικοί Ιατροί, όπως και προηγουμένως.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση