ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρετανικές αεροπορικές επιθέσεις κατά ισλαμιστών στο Ιράκ από τη βάση Ακρωτηρίου

Τις εικόνες έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Εικόνες από αεροπορικές επιθέσεις κατά μελών του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από αεροσκάφη που βρίσκονται στη βάση Ακρωτηρίου, έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας.

Συγκεκριμένα, ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών τύπου Typhoon της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκαν από το Ακρωτήρι στις 28 Απριλίου βομβάρδισαν τις εισόδους έξι σπηλαίων που αποτελούσαν ορμητήριο των ισλαμιστών βορειοανατολικά της πόλης Μπαγτζί στο βόρειο Ιράκ.

Η επίθεση έγινε με πυραύλους ακριβείας Paveway IV. Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε η καταστροφή όλων των όπλων που έκρυβαν στα σπήλαια οι ισλαμιστές τρομοκράτες.

Τα μαχητικά υποστηρίζονταν από αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού τύπου Voyager που επίσης έχει βάση στη βρετανική βάση στην Κύπρο.

Στις 10 Απριλίου, εξάλλου, όπως επίσης έγινε γνωστό από το βρετανικό υπουργείο, δύο Typhoon και αλλά συμμαχικά αεροσκάφη επιτέθηκαν κατά ισλαμιστών που ήταν οχυρωμένοι σε κτίρια σε απομονωμένη περιοχή δυτικά της ιρακινής πόλης Τουζ Κουρμά.

Πηγή: KYΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X