ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βγήκαν στους δρόμους οι κυνηγοί - Τι απαίτησαν

«Ζητούμε την άμεση μετακίνηση του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Θήρας»

ΚΥΠΕ

Την παραίτηση ή μετακίνηση του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Θήρας, ζήτησαν σήμερα, μεταξύ άλλων οι Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν γύρω στις 2 το μεσημέρι, αποκόπτοντας για μία και πλέον ώρα τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς στην επαρχία Λάρνακας.

Σε δηλώσεις του ο Νικόλας Προδρόμου, Πρόεδρος των Ενεργών Πολιτών – Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών ανέφερε ότι «η εκδήλωση διαμαρτυρίας γίνεται για διάφορα κυνηγετικά, περιβαλλοντικά και θέματα αλιείας».

«Σήμερα, ο κόσμος δείχνει έντονα την αγανάκτηση του με τα όσα συμβαίνουν στα κυνηγετικά αλλά και στα περιβαλλοντικά δρώμενα του τόπου» είπε και πρόσθεσε πως κάνουμε μια νέα αρχή για να επιλύσουμε κάποια χρόνια διαχρονικά προβλήματα που απασχολούν τον κόσμου του κυνηγιού.

Σήμερα, συνέχισε «ζητούμε με πλήρες αίσθημα ευθύνης, την άμεση μετακίνηση του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Θήρας, αφού φέρει ακεραία την ευθύνη για τα μέχρι σήμερα δρώμενα στη χώρα μας».

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε επίσης ότι την Πέμπτη αλλά και σήμερα «επικοινωνήσαμε με το Προεδρικό και από την 1η Φεβρουαρίου μπαίνουμε σε ένα δομημένο διάλογο για υλοποίηση των αιτημάτων τα οποία έχουμε θέσει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, των Υπουργείων αλλά και των αρχηγών των κομμάτων εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Ωστόσο, σημείωσε ο κ. Προδρόμου, «εάν την 1η Φεβρουαρίου δεν υλοποιηθούν ορισμένα διαχρονικά προβλήματα, τότε θα παραλύσουμε κάθε σημείο για να ακουστούμε και να λυθούν τα βασικά θέματα που απασχολούν τον κόσμο μας».

Ερωτηθείς ποιο πρόβλημα υπάρχει με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Θήρας, απάντησε πως «ο άνθρωπος βρίσκεται σε ένα καίριο σημείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και όλοι γνωρίζουν πως όταν ένα πρόσωπο βρίσκεται σε ένα πόστο πολλά χρόνια αρχίζει να φθείρεται».

Ανέφερε ότι «ο ίδιος και η Υπηρεσία έχουν φθαρεί τόπο πολύ ώστε δεν μπορούν να παράξουν καθόλου έργο», προσθέτοντας ότι «εάν ο προϊστάμενος ήταν καλός δεν θα υπήρχαν αυτά τα προβλήματα σήμερα. Η Υπηρεσία Θήρας δεν έχει από το 2000 μέχρι σήμερα διαχειριστικό πρόγραμμα και διαχειριστικό πλάνο και μόνο η Κύπρος από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, δεν διαθέτει τέτοιο πρόγραμμα και πλάνο».

Σε ερώτηση ο κ. Προδρόμου είπε ότι «η Υπηρεσία μπήκε στο στόχαστρο εγκληματικών ενεργειών και γι αυτό είπαμε ότι η ευθύνη της πάταξης της λαθροθηρίας πρέπει να μεταφερθεί στον ουλαμό πάταξης λαθροθηρίας της ΜΑΑΔ». Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα νέα άτομα που προσλήφθηκαν θα πρέπει να πάμε στο συγκεκριμένο πόστο για να μπορέσουν να παράξουν πραγματικό έργο και η Υπηρεσία Θήρας να αρκεστεί μόνο στην διαχείριση των βιοτόπων».

Αυτό το μήνυμα, σημείωσε «είναι ξεκάθαρο για όλους. Παράλληλα αυτό που ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι ότι δεν θα ανεχτούμε από κανένα την καταστροφή των βιοτόπων, όπως είναι του Ακάμα, του Δάσους αδελφοί Μαχαιρά και της περιοχής Αλάμπρας με το ηλιοθερμικό πάρκο». «Όταν εμπλακούμε σε ζώνη "Natura" οι επιπτώσεις που θα έχουμε από την Ευρώπη θα είναι τεράστιες και τα χρηματικά πρόστιμα που θα επιβληθούν θα είναι εκατομμύρια ευρώ και θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι εμείς» είπε.

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία συγκεντρώθηκαν στο Κέντρο Κοσμύρια στην Αραδίππου και στη συνέχεια πορεύτηκαν πεζοί μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς.

Εκατόν και πλέον μέλη της Αστυνομίας φέροντας αντιοχλαγωγική εξάρτηση και μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων της Δύναμης βρίσκονταν στην περιοχή προκειμένου να αποτρέψουν οποιοδήποτε δυσάρεστο επεισόδιο.

Η Αστυνομία έκλεισε γύρω στις 14:30 όλες τις εισόδους - εξόδους που οδηγούν προς όλες τις πόλεις της Κύπρου και μέλη της Τροχαίας Λάρνακας και Αρχηγείου παρείχαν βοήθεια για διοχέτευση της τροχαίας κίνησης προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι οδηγοί που χρησιμοποιούσαν το οδικό δίκτυο.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό που έγραφαν «Απαιτούμε τη προστασία και διατήρησης της παρθενότητας του Ακάμα και της περιοχής Αδελφοί Μαχαιρά», «Απαιτούμε από όλα τα πολιτικά κόμματα αλλαγές στη νομοθεσία στον περί άγριων πτηνών και θηραμάτων νόμο», «Απαιτούμε την άρση των απαγορευμένων περιοχών για ψάρεμα για όλους τους ερασιτέχνες ψαράδες», «Απαιτούμε την παραίτηση ή μετακίνηση του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Θήρας» και «Απαιτούμε την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλα τα ζητήματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση