ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βγαίνουν από τις τάξεις οι μαθητές - Ο λόγος

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ

Η ΠΣΕΜ καλεί τους μαθητές σε δίωρη απόχη από τα μαθήματα τους της Παρασκευή 04 Δεκεμβρίου, λόγω μη απάντησης από το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την μείωση της ύλης, τις Παγκύπριες και την αναστολή των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από το κλείσιμο των σχολείων και τα προβλήματα που υπάρχουν είναι τεράστια. Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στείλαμε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας για να λάβει άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα κυριότερα προβλήματα των μαθητών. Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας δεν μας λαμβάνει υπόψη. Όχι μόνο δεν πήραν μέτρα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στα σχολεία, όχι μόνο δεν είχαν πλάνο και προγραμματισμό, αλλά δεν απαντούν καν στην επιτολή μας που στείλαμε, με συγκεκριμένα αιτήματα.

Μεταφέραμε τις ανησυχίες μας ως μαθητές, αντιλαμβανόμενοι πλήρως την πρωτοφανή κατάσταση που ζούμε ένεκα της πανδημίας. Είχαμε προειδοποιήσει ως ΠΣΕΜ για τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν αν δεν έπαιρνε το ΥΠΠΑΝ έγκαιρα και προληπτικά μέτρα και γι’ αυτόν τον λόγο είχαμε από την αρχή της χρονιάς κάνει πολλές εισηγήσεις.

Στην επιστολή ζητήσαμε από τον Υπουργό:

1. Άμεση μείωση της ύλης
2. Αναπροσαρμογή στην ύλη των Παγκύπριων Εξετάσεων λαμβάνοντας υπόψη την ύλη που χάθηκε από πέρσι.
3. Αναστολή άμεσα των εξετάσεων ανά τετράμηνο για φέτος, καθώς τα χρονικά περιθώρια που έχουμε είναι λίγα και το κυνήγι της ύλης που πρέπει να γίνει από μαθητές και καθηγητές δεν βοηθά στην κατανόηση του μαθήματος

Ως ΠΣΕΜ, κρατήσαμε εποικοδομητική στάση. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Αναφέραμε τα προβλήματα, προτείναμε λύσεις, στείλαμε επιστολές, συναντηθήκαμε με αρμόδιους φορείς όπως την ΟΕΛΜΕΚ με την οποία φάνηκε πως έχουμε κοινές προσεγγίσεις, αλλά δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε για ακόμα μια φορά. Το Υπουργείο Παιδείας δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να αντιδράσουμε δυναμικά.

Καλούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες να απέχουν από τα μαθήματα την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, την 3η και 4η περίοδο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα με αποστάσεις και μάσκες.

Κανένας δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον μας!
Απαιτούμε να ακουστεί η φωνή μας, να δημιουργήσουμε συνθήκες βιώσιμες για τους μαθητές, να οικοδομήσουμε ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, 3η και 4η περίοδο ΚΑΝΕΝΑΣ μαθητής στην τάξη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.

*Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες κατά τη διάρκεια της αποχής να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που προβλέπονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X