ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαλασμός στην Κύπρο - Βροχές και καταιγίδες

Δείτε βίντεο

24news team

Έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρούνται από το πρωί της Πέμπτης (24/11) σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Ιδιαίτερα στην Λεμεσό, δρόμοι πλημμύρησαν σύμφωνα και με βίντεο που αναρτήθηκαν στην σελίδα «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ» στο Facebook.

Δείτε βίντεο 

 

 

Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες με ισχύ από σήμερα εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρει η προειδοποίηση, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες πιθανό να επηρεάσουν κατά διαστήματα το δυτικό μισό του νησιού.

Σε τέτοια περίπτωση η ΄ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 50 χιλιοστά ανά ώρα ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (24/11) μέχρι και τις 23:00 το βράδυ.

Η πρόγνωση για τον Καιρό

Χαμηλή πίεση θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα δυτικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά σύντομα στα προσήνεμα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά λίγο ταραγμένη και στα υπόλοιπα παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ αρχικά δεν αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αρχικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά ταραγμένη, ενώ σταδιακά στα δυτικά θα καταστεί μέχρι κυματώδης.

Το Σάββατο, νωρίς το πρωί θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, ωστόσο αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Από αργά το απόγευμα, θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:

 

  Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 21°C 10°C 60%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 23°C 13°C 60%
Λεμεσός: 22°C 13°C 56%
Αεροδρόμιο Πάφου: 22°C 15°C 74%
Φρέναρος: 22°C 12°C 59%
Πρόδρομος: 11°C 6°C 90%
Πόλις Χρυσοχούς: 22°C 15°C 75%

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X