ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βάζουν κάμερες στη διασταύρωση που έγινε το τετραπλό θανατηφόρο

Τι δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών

ΚΥΠΕ

Την εγκατάσταση συστήματος φωτοεπισήμανσης στον δρόμο όπου σημειώθηκε το τετραπλό θανατηφόρο τροχαίο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, θα εισηγηθεί το Υπουργείο Μεταφορών στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός, Αλέξης Βαφεάδης, μετά τη σύσκεψη με εμπειρογνώμονες του Τμήματος Δημοσίων Έργων και του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, όπου συζητήθηκαν συμπεράσματα και εισηγήσεις, σε συνέχεια του τετραπλού δυστυχήματος που σημειώθηκε στη Λεμεσό.

Στις δηλώσεις του ο κ. Βαφεάδης ανέφερε ότι οι εισηγήσεις προς το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας περιλαμβάνουν ποικίλα μέτρα, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, μεταξύ των οποίων το πιο άμεσο αφορά την τοποθέτηση συστήματος φωτοεπισήμανσης για έλεγχο της ταχύτητας. Εφόσον η εισήγηση υιοθετηθεί, το σύστημα φωτοεπισήμανσης θα μπορέσει να λειτουργήσει εντός λίγων μηνών, ενώ μέχρι τότε, όπως είπε ο Υπουργός, θα εισηγηθεί τακτικούς ελέγχους του σημείου από την Αστυνομία.

«Έχουμε καταλήξει στην απόφαση να εισηγηθούμε προς την αστυνομία να τοποθετηθεί σύστημα φωτοεπισήμανσης στον δρόμο αυτό, για έλεγχο της ταχύτητας», ανέφερε ο κ. Βαφεάδης. «Υπάρχει έργο σε εξέλιξη στην περιοχή και μπορούμε να αξιοποιήσουμε μέρος του εξοπλισμού και στη συνέχεια να αποταθούμε στις αρμόδιες τεχνικές και κεντρικές επιτροπές, που διαχειρίζονται και επιτρέπουν τέτοιες αλλαγές στις συμβάσεις, ώστε αυτό να γίνει κατορθωτό», εξήγησε.

«Νοουμένου ότι γίνει αυτό, θα χρειαστούμε περίπου δύο μήνες για να εγκαταστήσουμε σύστημα φωτοεπισήμανσης στη διαδρομή αυτή, το οποίο θα ελέγχει το θέμα της ταχύτητας και όχι το θέμα της διασταύρωσης», πρόσθεσε ο Υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση