ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένοχος ο 34χρονος που απειλούσε τον Κωστρίκη - Η ποινή του

Το δικαστήριο του αναγνώρισε ως ελαφρυντικό την… πανδημία

24news team

Επιβλήθηκε ποινή στον 34χρονο που στα τέλη Απριλίου, μέσω σειράς τηλεφωνημάτων επιτέθηκε φραστικά και απείλησε το μέλος της επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Λεόντιο Κωστρίκη.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας που έκρινε ένοχο τον 34χρονο, μετά και από παραδοχή του ίδιου, επέβαλε στον κατηγορούμενο πρόστιμο ύψους 700 ευρώ για τις απειλές και επιπρόσθετα άλλα 200 ευρώ για το αδίκημα της αποστολής μηνύματος δια δημόσιου δικτύου επικοινωνιών με σκοπό την πρόκληση ενόχλησης σε άλλο πρόσωπο. Συνολικό πρόστιμο 900 ευρώ.

Τα τηλεφωνήματα και οι απειλές

Όπως είχε γίνει γνωστό, οι απειλές αφορούσαν τις θέσεις του καθηγητή Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Απείλησε τον κ. Κωστρίκη για την σωματική του ακεραιότητα και τον αποκάλεσε μουσουλμάνο. Επίσης αναφέρθηκε και στον Μπιλ Γκέιτς.

Ελαφρυντικό η… πανδημία

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Δικαστηρίου, αναγνωρίζεται ως ελαφρυντικό το γεγονός ότι δεν υπήρξαν σοβαρές επιπτώσεις από την αδικοπραγία του ή οποιαδήποτε ζημιά ή βλάβη. Επίσης επειδή έχει μετανιώσει για τις παράνομες πράξεις του και απολογήθηκε για αυτές από την πρώτη στιγμή και ότι είναι λευκού ποινικού μητρώου. Ως ελαφρυντικό αναγνωρίστηκαν και οι επιπτώσεις που είχε ο ίδιος σε προσωπικό επίπεδο, λόγω της υπόθεσης.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το ελαφρυντικό που αναγνώρισε το Δικαστήριο στον 34χρονο, που αφορά την πανδημία.

Λήφθηκε υπόψιν, σύμφωνα με την απόφαση, το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος ήταν έγκλειστος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και αυτό του προκάλεσε την ένταση που τον οδήγησε στην συγκεκριμένη έκνομη συμπεριφορά́.

Στην απόφασή του ο Δικαστής, αναφέρεται και στην συνεισφορά του Δρ. Κωστρίκη στην δύσκολη εποχή που πέρασε το νησί μας, στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X