ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
12° Λευκωσία,
22 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

Αθλητές των 150 χιλιάδων ευρώ διαμαρτυρήθηκαν για επιχορήγηση 470 ευρώ σε συναθλητές τους

Βάσει κριτηρίων έγινε ο διαμοιρασμός επισημαίνουν Πρόεδρος- Αντιπρόεδρος ΚΟΕ

Στέλιος Ξιουρής

Ολυμπιακή αλληλεγγύη αλά καρτ ήθελαν να εφαρμοστεί από αθλητές υψηλού επιπέδου που διαμαρτυρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε ΜΜΕ για έλλειψη σεβασμού από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή( ΚΟΕ).

Αυτό διαφάνηκε σε συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής , βάσει των όσων παρέθεσαν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και ο Αντιπρόεδρος ΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο θόρυβος που προκλήθηκε από αθλητές που συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς αγώνες, μάλλον ήταν υπερβολικός και αχρείαστος.

Όπως είπε ο κ Χρυσοστόμου για το πρόγραμμα που ονομάζεται « Ολυμπιακή αλληλεγγύη» ύψους 30 χιλιάδων Ευρώ και επιχορηγείται από την Διεθνή Ομοσπονδία Αθλητισμού ( ΔΟΕ), αποφασίσθηκε όπως θεσπιστούν κριτήρια ώστε να υλοποιεί το όραμα και τον σκοπό του. Έτσι αποφασίσθηκε κατόπιν συνεννόησης με τις οικείες ομοσπονδίες όπως το ποσό διαμοιραστεί σε αθλητές που είχαν πραγματική οικονομική ανάγκη και δεν είχαν άλλους πόρους.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ αναφέρθηκε σε περίπτωση αθλητή που για να μπορέσει να προπονηθεί εργάζεται ως ντελίβερι και αποφασίστηκε όπως δοθούν σε αυτόν τα 470 Ευρώ

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ αναφέρθηκε σε περίπτωση αθλητή που για να μπορέσει να προπονηθεί εργάζεται ως ντελίβερι και αποφασίστηκε όπως δοθούν σε αυτόν τα 470 Ευρώ, παρά να μπουν στους λογαριασμούς αθλητών υψηλού επιπέδου που έχουν χορηγίες αρκετών χιλιάδων Ευρώ.

Ο δε Αντιπρόεδρος Γ. Ιωαννίδης επισήμανε ότι οι πρωτοκλασάτοι αθλητές που διαμαρτυρήθηκαν, παίρνουν πέραν των 150 χιλιάδων Ευρώ από χορηγίες της πολιτείας , ΚΟΑ και ιδιωτών, ενώ ταξιδεύουν και σε business class σε αντίθεση με συναθλητές τους που έχουν ανάγκη τα 470 Ευρώ που τους δίνει η ΚΟΕ.

Στήριξη στην άποψη των ηγετών της ΚΟΕ παρείχε και ο πολυπρωταθλητής σκοποβολής ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ που επισήμανε ότι αποποιήθηκε για χάρη των συναθλητών, του εν λόγω ποσού ,ενώ άφησε αιχμές και για ευνοϊκή μεταχείριση των αθλητών που διαμαρτυρήθηκαν από το πρόγραμμα «υιοθετώ αθλητή».

Αντίστοιχη με τον κ. Αχιλλέως στάση τήρησαν τόσο και οι αθλητές της σκοποβολής ΑΝΤΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ όσο και ο αργυρός Ολυμπιονίκης ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΝΤΙΔΗΣ.

Παράπονα για την μη ένταξη του στο πρόγραμμα εξέφρασε ο πρωταθλητής ενόργανης γυμναστικής ΜΑΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, αλλά όπως αναφέρθηκε η ΚΟΕ στηρίχθηκε στις εισηγήσεις της ομοσπονδίας του και θα στηριχθεί με άλλα προγράμματα επιχορηγήσεων από ομποσπονδία

Πάντως τόσο από τον Σύμβουλο του ΠτΔ για τον αθλητισμό ΦΟΙΒΟ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ όσο και από τον Πρόεδρο του ΚΟΑ ΑΝΤΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, αναφέρθηκε ότι η πολιτεία θα επιχορηγήσει με έξτρα κονδύλια τους πρωταθλητές, ώστε να επιδοθούν απερίσπαστοι στο άθλημα τους και να ετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση