ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ασυνείδητοι οι Κύπριοι οδηγοί - 1798 καταγγελίες σε λίγες ώρες

Από τους ελέγχους της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ οχήματα

Σημαντικά και σοβαρά συμπεράσματα, σε ότι αφορά την οδική ασφάλεια και την συμπεριφορά μας στο δρόμο, εξάγονται από τα αποτελέσματα των ελέγχων τροχαίας, κατά το τελευταίο τριήμερο. Μέσα σε μόλις 60 ώρες, από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, μέχρι και το πρωί σήμερα, διενεργήθηκαν συνολικά 1798 καταγγελίες, για διάφορα τροχαία αδικήματα. Μάλιστα, ένας μεγάλος αριθμός από αυτές τις καταγγελίες, αφορά σοβαρές τροχαίες παραβάσεις, οι οποίες αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων. 

 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, συνολικά 884 οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν με υπερβολική ταχύτητα και καταγγέλθηκαν. Διενεργήθηκαν επίσης 184 έλεγχοι αλκοόλης, από τους οποίους 23 οδηγοί, εντοπίστηκαν θετικοί και καταγγέλθηκαν για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, ενώ άλλοι δύο εντοπίστηκαν θετικοί σε έλεγχο νάρκωτεστ. Άλλοι 889 οδηγοί καταγγέλθηκαν για άλλα αδικήματα.  

 

Από τους ελέγχους της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ οχήματα. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, τέσσερις μοτοσικλέτες και τρία μοτοποδήλατα, τα οποία είχαν υποστεί μηχανικές μετατροπές.

 

Πέραν των πιο πάνω καταγγελιών, εκδόθηκαν συνολικά 39 γραπτές προειδοποιήσεις σε οδηγούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν να διαπράττουν ελαφρές τροχαίες παραβάσεις. Παράλληλα, τα μέλη της Αστυνομίας προσέφεραν βοήθεια σε 64 οδηγούς, που αντιμετώπισαν προβλήματα με το όχημά τους, στο οδικό δίκτυο.

 

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε όλο το οδικό δίκτυο, αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς και αστικούς δρόμους, συνεχίζονται καθημερινά. Σκοπός των ελέγχων αυτών δεν είναι άλλος από την εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες του δρόμου και η όσο το δυνατό μεγαλύτερη μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων στους δρόμους μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X