ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αστυνομία: Εκατοντάδες καταγγελίες για οδήγηση λεωφορείων και φορτηγών (pics)

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ενημέρωσης και ελέγχων της Roadpol

Ανακοινώσεις

Στο πλαίσιο της εβδομάδας ενημέρωσης και ελέγχων για την οδήγηση λεωφορείων και φορτηγών οχημάτων, που διεξάγει από την Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, μέχρι και την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας – Roadpol, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, η Αστυνομία σε συνεργασία με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, πραγματοποίησε χθες στην επαρχία Αμμοχώστου, εκστρατεία τροχονομικών ελέγχων, με τη συμμετοχή μελών του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, μεταξύ των οποίων και εξειδικευμένα μέλη του Γραφείου Μηχανικού Ελέγχου, του Τμήματος Τροχαίας.

Η ολοήμερη εκστρατεία ελέγχων άρχισε στις 6.00 το πρωί χθες και ολοκληρώθηκε στις 6.00 το πρωί σήμερα. Επίκεντρο αποτέλεσε ο τεχνικός και μηχανικός έλεγχος για την κατάσταση και καταλληλότητα των λεωφορείων και φορτηγών οχημάτων, που εντοπίστηκαν να οδηγούνται σε δρόμους στην επαρχία Αμμοχώστου. Την ίδια ώρα, έγινε έλεγχος των εγγράφων των οχημάτων, καθώς και των εγγράφων των επαγγελματιών οδηγών λεωφορείων και φορτηγών.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, ανακλήθηκαν τα πιστοποιητικά καταλληλότητας οκτώ (8) οχημάτων, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για οδική χρήση.

Επίσης, διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν οι ακόλουθες τροχαίες παραβάσεις:

  • 58 καταγγελίες για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας
  • 35 καταγγελίες για ακάλυπτο ή υπέρβαρο φορτίο
  • 52 καταγγελίες για οδήγηση χωρίς άδεια κυκλοφορίας ή πιστοποιητικό καταλληλότητας
  • 20 καταγγελίες για μη ύπαρξη προστατευτικών ράβδων
  • 10 καταγγελίες για οδήγηση διαγραμμένων, ακινητοποιημένων ή μη εγγεγραμμένων οχημάτων
  • 220 καταγγελίες για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις

Οι καθημερινοί έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται από την Αστυνομία, με στόχο πάντοτε την πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο και την καλλιέργεια και εμπέδωση οδικής συνείδησης.

Εικόνες που δημοσίευσε η Αστυνομία Κύπρου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση