ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αρχιεπίσκοπος: «Λυπούμε για το κατάντημα κάποιων αδελφών»

Κάλεσε τους αρνητές-ιεράρχες σε δημόσια μετάνοια

24news team

Στην πρωινή εκπομπή του Alpha Κύπρου, «ALPHA ΚΑΛΗΜΕΡΑ», με την δημοσιογράφο Κατερίνα Αγαπητού, φιλοξενήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Αναφορικά με παλαιότερες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου ότι «θα κοπούν μισθοί» και τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου, η δημοσιογράφος του έθεσε το ερώτημα: «γιατί δεν έγινε κάτι πιο ουσιαστικό στην Ιερά Σύνοδο;»

Ο Αρχιεπίσκοπος απαντώντας είπε: «Όχι, έγινε ουσιαστικό. Είχα δηλώσει εκεί ότι ο καθένας για τον εαυτό του μπορεί να κάνει ότι θέλει. Αν δεν θέλει να εμβολιαστεί ώρα του καλή, αλλά δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει για τους άλλους να μην εμβολιαστούν, τέτοιο δικαίωμα δεν έχει, διότι και η Σύνοδος πήρε την απόφαση και καλούσε το λαό να εμβολιαστεί, άρα παρεμβαίνει την εντολή της Συνόδου. Η απόφαση της Συνόδου είναι υποχρεωτική για όλους μας».

Σε νέο ερώτημα προχώρησε η κα. Αγαπητού λέγοντας του Αρχιεπισκόπου: «Υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι είτε δημόσια ακόμη είτε στην εξομολόγηση. Χρησιμοποιούν την εξομολόγηση για να παρακινούν τους πιστούς στο να μην εμβολιαστούν. Πιστεύεται ότι αν υπήρχε κάποια τιμωρία ή ποινή θα λειτουργούσε ως ανασταλτικός παράγοντας;»

Κατηγορηματικά ο Αρχιεπίσκοπος απαντά: «Και θα εκόβετο και θα ήτο ανασταλτικός παράγοντας το κόψιμο του μισθού. Όλοι με προθυμία είπαν εμείς πειθόμενα με την απόφαση της Συνόδου… Εμείς φανήκαμε πολύ αυστηροί και τους ξεκαθαρίσαμε πέρα για πέρα για αυτό το θέμα δεν πρόκειται να πάρουν μισθό. Λέω στο κόσμο ότι εμείς και η Σύνοδος συστήνει να εμβολιαστούν οι άπαντες».

Τέλος, αναφορικά με το αν όλα αυτά γίνονται για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, και αν τον στεναχωράει αυτό τον Αρχιεπίσκοπο, απάντησε ότι: «Eμένα προσωπικά αυτό δεν με στεναχωράει αλλά λυπούμε για το κατάντημα κάποιον αδελφών και τους είπα αυτό πρέπει να σταματήσει. Αν δεν σταματήσει θα πάρω μέτρα. Δυστυχώς κάποιοι βιάζονται».

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση