ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αραιή σκόνη και βροχές στο «μενού» του καιρού

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Ανακοινώσεις

Ασθενής ψηλή πίεση θα επηρεάζει την περιοχή, ενώ την Τετάρτη αναμένεται πρόσκαιρα ασθενής χαμηλή πίεση.

Από το βράδυ της Τρίτης, στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας, κυρίως την Τετάρτη, είναι πιθανόν κατά διαστήματα να είναι αυξημένες.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά και τοπικά στα δυτικά παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά και τοπικά στα βόρεια παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Σταδιακά στα δυτικά παράλια, οι άνεμοι θα στραφούν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη και τοπικά στα ανατολικά παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 30 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες, κυρίως μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα νότια παράλια και τοπικά στα βόρεια παράλια, θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος, από μέσες κατά κύριο λόγο νεφώσεις, που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία  δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει, στις περισσότερες περιοχές, πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Την Πέμπτη, αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτυχθούν από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε νότιες και δυτικές ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία  δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει, στις περισσότερες περιοχές, πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Η θερμοκρασία  δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει, στις περισσότερες περιοχές, πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

 

  Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 29°C 14°C 28%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 29°C 18°C 29%
Λεμεσός: 27°C 16°C 43%
Αεροδρόμιο Πάφου: 26°C 16°C 54%
Φρέναρος: 29°C 15°C 44%
Πρόδρομος: 18°C 9°C 45%
Πόλις Χρυσοχούς: 26°C 15°C 51%

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση