ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποσύρονται τρόφιμα από την κυπριακή αγορά (εικόνες)

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, στο πλαίσιο των επίσημων ελέγχων που διεξάγουν στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία των πιο κάτω προϊόντων, στα οποία, μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανιχνεύθηκε σέλινο, χωρίς αυτό να αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών, κατά παράβαση των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας για τη σήμανση των τροφίμων.

Το σέλινο συγκαταλέγεται στις αλλεργιογόνες ουσίες και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως αλλεργική αντίδραση, σε άτομα που είναι αλλεργικοί σε αυτό.

  1. Ονομασία Τροφίμου: Βασιλικός

Εμπορική επωνυμία: Macao

Χρονική ένδειξη: ΑΝΑΛΩΣΗ ΕΩΣ: 31/12/2024

Αρ. Παρτίδας: LΟΤ. 2002 

ΒΑΡΟΣ: 40g

ΣΥΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ: ΚΙΟΣΟΓΛΟΥ ΑΝ. & ΣΙΑ Ο.Ε. – Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΣ ΠΕΛΛΑΣ

Συσκευασία: ΓΥΑΛΙΝΗ ΣΦΡΑΓΙΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

  1. Ονομασία Τροφίμου: ΔΥΟΣΜΟΣ ΑΛΕΣΜΕΝΟΣ – GROUND MINT

Εμπορική επωνυμία: CARNATION SPICES

Χρονική ένδειξη: Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 31/03/2026

Αρ. Παρτίδας: L290822     

ΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣ: 165g

Χώρα Προέλευσης: Αίγυπτος

Συσκευάζεται από: ΓΕΟΧΑΚΟ ΛΤΔ

Συσκευασία: ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά τις εταιρείες που διακινούν το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρσή όλων των ποσοτήτων της συγκεκριμένης παρτίδας.

Επειδή όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα των εν λόγω παρτίδων να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών που παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση στην κατανάλωση σέλινου, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν την κατανάλωσή τους και να τα επιστρέψουν στους χώρους από όπου τα αγόρασαν.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X