ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποσύρεται από την κυπριακή αγορά ακατάλληλο μείγμα κοτόπουλου

Η σχετική ενημέρωση

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, στο πλαίσιο των επίσημων ελέγχων που διεξάγουν στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία των πιο κάτω προϊόντων, στα οποία, μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανιχνεύθηκε σέλινο, χωρίς αυτό να αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών, κατά παράβαση των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας για τη σήμανση των τροφίμων.

Το σέλινο συγκαταλέγεται στις αλλεργιογόνες ουσίες και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως αλλεργική αντίδραση σε άτομα που είναι αλλεργικά σε αυτό.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που συσκευάζει και διακινεί το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση όλων των ποσοτήτων της συγκεκριμένης παρτίδας.

Επειδή όμως ενδέχεται κάποια ποσότητα των εν λόγω παρτίδων να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, που παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση στην κατανάλωση σέλινου, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν την κατανάλωσή τους και να τα επιστρέψουν στους χώρους από όπου τα αγόρασαν.

Ονομασία Τροφίμου: ΜΕΙΓΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ – CHICKEN SEASONING

Εμπορική επωνυμία: JOHN PER

Χρονική ένδειξη: ΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ / BEST BEFORE: 31.12.2025

Αρ. Παρτίδας: LΟT: L230801

ΒΑΡΟΣ: ΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣ / NETWEIGHT 65g

Συσκευάζεται από: J.P.F. PACKING CO LTD

Συσκευασία: ΝΑΥΛΟΝ ΣΦΡΑΓΙΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Άλλες πληροφορίες στην σήμανση: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΙΟΝ - PRODUCT OF CYPRUS

Ακολουθούν φωτογραφίες για εύκολη αναγνώριση του προϊόντος:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X