ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόψε η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια

Το σημείο διέλευσης στη Δερύνεια, θα παραμείνει κλειστό μεταξύ των ωρών 19:00 μέχρι 23:00 το βράδυ

ΚΥΠΕ

Πραγματοποιείται στις 19:30 απόψε η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, στη Δερύνεια, με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Θα προηγηθεί τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο για τους πεσόντες και τα θύματα της τουρκικής εισβολής του 1974 στο μνημείο τεθνεώτων Αμμοχωστιανών μπροστά από το Πολιτιστικό Κεντρο.

Η φετινή εκδήλωση φέρει τον τίτλο «Καβάφη Νόμος» και σύμφωνα με το πρόγραμμα, η αντικατοχική εκδήλωση θα αρχίσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη Μαρία Θεοδώρου και τη χορωδία του Δήμου Αμμοχώστου. Θα ακολουθήσει σύντομο καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Δερύνειας, Άντρο Γ. Καραγιάννη και η ομιλία του Δημάρχου Αμμοχώστου Σίμου Ιωάννου.

Στην εκδήλωση θα γίνει επίσης ανάγνωση ψηφίσματος από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Αμμοχώστου, Νίκο Κάρουλλα.

Η αντικατοχική εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη Μαρία Θεοδώρου και τη χορωδία του Δήμου Αμμοχώστου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου, Νίκου Βήχα.

Στο μεταξύ πραγματοποιείται το Σάββατο η πορεία των μοτοσικλετών, στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού». Σύμφωνα με τους διοργανωτές, όλα τα σύνολα που συμμετείχαν στο διήμερο οδοιπορικό, θα πραγματοποιήσουν απόψε στις 20:00 εκδήλωση μνήμης, τιμής και απελευθέρωσης στο οδόφραγμα της Δερύνειας, λίγα μέτρα από τους χώρους θυσίας των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Η Αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωσή της, για ενημέρωση του κοινού και προς αποφυγή ταλαιπωρίας, ότι σήμερα, λόγω των αντικατοχικών εκδηλώσεων και της αυξημένης παρουσίας κόσμου, το σημείο διέλευσης στη Δερύνεια, θα παραμείνει κλειστό μεταξύ των ωρών 19:00 μέχρι 23:00 το βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση