ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απάτη με «PaySafe» - Παραπλάνησαν υπάλληλο περιπτέρου

Την έβαλαν να ακυρώσει 29 κάρτες

Ανακοινώσεις

Υπόθεση απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις, που σχετίζεται με προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες «PaySafe» διερευνά η Αστυνομία, στη Λεμεσό.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε χθες, στο ΤΑΕ Λεμεσού, από υπάλληλο περιπτέρου. Σύμφωνα με την παραπονούμενη, νωρίς το απόγευμα χθες δέχθηκε κλήση, στο τηλέφωνο του περιπτέρου, από άγνωστο πρόσωπο, ο οποίος μιλώντας ελληνικά, της ανέφερε ότι είναι υπάλληλος της εταιρείας, η οποία προμηθεύει το συγκεκριμένο περίπτερο με προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες «PaySafe».

Ο άγνωστος, ζήτησε από την παραπονούμενη, να εκδώσει μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή του περιπτέρου, προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες των €100, με σκοπό όπως της ανέφερε, να τις ακυρώσει. Η παραπονούμενη ακολούθησε τις οδηγίες του αγνώστου, ο οποίος μετά από κάθε έκδοση κάρτας, έλεγε στην παραπονούμενη ένα οχταψήφιο αριθμό, ο οποίος ήταν δήθεν ο αριθμός ακύρωσης της κάρτας. Μετά την έκδοση της 29 ης κάρτας, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής παρουσίασε πρόβλημα και ο άγνωστος διέκοψε την επικοινωνία.

Από έλεγχο, που διενήργησε στη συνέχεια η παραπονούμενη, μέσω της προμηθεύτριας εταιρείας, διαπίστωσε ότι επρόκειτο για απάτη. Προσπάθησε να ακυρώσει τις πιο πάνω κάρτες, καταφέρνοντας να ακυρώσει 13 από αυτές, ενώ οι υπόλοιπες εξαργυρώθηκαν.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

Παρόμοιου τύπου απάτες, με πανομοιότυπο τρόπο δράσης των απατεώνων, έχουν καταγγελθεί στην Αστυνομία και στο παρελθόν. Για το λόγο αυτό και με αφορμή το πιο πάνω περιστατικό, η Αστυνομία απευθύνει εκ νέου έκκληση στους πολίτες και κυρίως στους ιδιοκτήτες περιπτέρων, υπεραγορών και άλλων καταστημάτων όπου διατίθενται προς πώληση κάρτες «PaySafe»:

(α) να μην εκδίδουν κάρτες, μέσω τηλεφώνου σε οποιοδήποτε άτομο.

(β) να προχωρήσουν άμεσα σε σχετική ενημέρωση του προσωπικού τους.

(γ) αν αντιληφθούν τη διάπραξη τέτοιου αδικήματος, να καταγγέλλουν άμεσα το
γεγονός, στην Αστυνομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση