ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δίκη για απόπειρα κατά Ροδοθέου - Μάρτυρας κατηγορίας ο 26χρονος

Ποιες οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παρουσιάστηκαν σήμερα οι τρεις ύποπτοι για την υπόθεση της απόπειρας φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου.

Πρόκειται για δύο Eλληνοκύπριους, ηλικίας 26 και 33 ετών, και ένα Παλαιστίνιο, ηλικίας 37 ετών, εναντίον των οποίων διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της απόπειρας φόνου, της παράνομης κατοχής όπλου και εκρηκτικών υλών και του αυτόφωρου αδικήματος της κατοχής παράνομης περιουσίας.

Τα όσα έγιναν στο δικαστήριο

Στην αίθουσα ο Παλαιστίνιος και ο 26χρονος - Ισχυρή αστυνομική δύναμη εντός του Κακουργιοδικείου. Ο 26χρόνος κατηγορούμενος παρουσιάζεται χωρίς δικηγόρο. Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής αναφέρει ότι, ο 33χρονος, τρίτος κατηγορούμενος ήταν ελεύθερος με όρους , δεν υφίσταται πλέον υπόθεση εναντίον του. Στο δικαστήριο ξεκαθαρίζεται ότι η καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας ήταν λόγω λανθασμένης συνεννόησης. Ο δικηγόρος του πρώτου κατηγορούμενου υποβάλλει αίτημα για αναβολή της σημερινής δίκης. 

Ο 26χρονος παραδέχθηκε την 5η κατηγορία ότι ήταν εις γνώση του και βοήθησε δυο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση για να αποφύγουν την τιμωρία. Η Εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, παραδίδει στο δικαστήριο την έκθεση του Νίκου Ροδοθέου.

Παραδίδεται η κατάθεση στην οποία ο Νίκος Ροδοθέου είχε αναγνωρίσει την μοτοσικλέτα που οι δράστες χρησιμοποίησαν την ημέρα της απόπειρας, επίσης στο δικαστήριο παρουσιάζεται έκθεση από δειγματοληψίες που έγιναν στο κράνος που βρέθηκε στη μοτοσικλέτα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής στην έκθεση του αρχιφύλακα Αλέξανδρου έχει επιβεβαιωθεί ότι την νύχτα εκείνη ρίχτηκαν πέντε πυροβολισμοί από πυροβόλο όπλο και οι πέντε κάλυκες ανήκουν στο ίδιο όπλο. Υπό κράτηση μέχρι τις 29/1 και οι δυο κατηγορούμενοι, Επόμενη δικάσιμος στις 9 η ωρα , 29/1

Θυμίζουμε ότι: 

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν σε σχέση με τη μοτοσυκλέτα που εντοπίστηκε στην Παλλουριώτισσα και την οποία ο Νίκος Ροδοθέου αναγνώρισε ως εκείνη που τον ακολουθούσε την ημέρα της απόπειρας φόνου εναντίον του και στην οποία επέβαιναν τα δύο πρόσωπα που πυροβόλησαν εναντίον του.

Για την ίδια υπόθεση, η Αστυνομία καταζητεί άλλα δύο πρόσωπα. Πρόκειται για τον Ιωσήφ Ιωσήφ, 40 ετών από τη Λευκωσία και τον Balazovjech Miroslav 37 ετών από τη Σλοβακία, o οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, πιθανόν να χρησιμοποιεί και το όνομα Dydi Rudolf.

Ο Ιωσήφ Ιωσήφ συνελήφθη στα κατεχόμενα και τελεί υπό επταήμερη κράτηση. Ο 40χρονος εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και στην κατοχή του βρέθηκαν δύο όπλα και 100 σφαίρες. Για την υπόθεση συνελήφθησαν και δύο Τ/κ που διαπιστώθηκε ότι τον βοήθησαν να περάσει στα κατεχόμενα, οι οποίοι είχαν τεθεί υπό τριήμερη κράτηση.

Να σημειωθεί ότι ο 26χρονος Ε/κ κατηγορούμενος στην υπόθεση απόπειρας φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου συνελήφθη, μαζί με τον 24χρονο αδελφό του, ως ύποπτος και σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση ναρκωτικών. Και οι δύο παραπέμφθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου το οποίο θα συνεδριάσει στις 17 Ιανουαρίου 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση