ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόπειρα φόνου κατά «Γλύκα»: Την Παρασκευή η απόφαση για Αλεξούι και Rudolf

Δεν παραδέχονται τις κατηγορίες οι δύο

Οδηγήθηκαν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας οι Αλέξης Μαυρομιχάλη και Dydi Rudolf για την υπόθεση της απόπειρας φόνου του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλως «Γλύκας», που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017.

Οι Μαυρομιχάλης και Rudolf αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, απόπειρα φόνου, κατοχή πυροβόλου όπλου χωρίς άδεια και κατοχή εκρηκτικών υλών χωρίς άδεια. 

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν στην σημερινή διαδικασία και τις τέσσερις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. 

Μετά από χρονοβόρα και «σκληρή» διαδικασία από πλευράς των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο, το δικαστήριο επιφύλαξε την ανακοίνωση απόφαση για κράτηση των Μαυρομιχάλη και Rudolf για αύριο στις 13:00 το μεσημέρι.

Σημειώνεται πως για την εγκληματική ενέργεια που διαπράχθηκε πριν από τρία χρόνια, το θύμα της επίθεσης, «έδωσε» τους δύο προαναφερθέντες τον Ιανουάριο του 2020, ως τα πρόσωπα που ήθελαν να τον βγάλουν από την μέση.

Το 24news και η Μαρινέλλα Παναγιώτου σας μετέφεραν λεπτό προς λεπτό την διαδικασία:

- Αφότου αγόρευσε και ο δικηγόρος του Rudolf, ο δικαστής ανακοίνωσε ότι επειδή η ώρα είναι προχωρημένη η απόφαση θα δοθεί αύριο στις 13.00

- Επίσης, χαρακτήρισε αδίστακτο τον Γλυκά και ανάφερε ότι είναι ότι πιο εγκληματικό μπορεί να κάνει κάποιος, το να δώσει ψευδή στοιχεία για τον δράστη της απόπειρας.

- Ο δικηγόρος του Rudolf , αναφέρεται και αυτός στις αντιφατικές καταθέσεις του Γλυκά και σχολιάζει.

- Ο κ. Δημητρίου καταχωρίζει γραπτή αγόρευση, την οποία δεν θα αναγνώσει αφού τον έχει καλύψει, όπως είπε, ο συνάδελφος του.

- «Κινδυνεύουμε όλοι με αυτά τα δεδομένα που υπάρχουν» λέει σε έντονο ύφος ο κ. Δημητρίου και ζητά να σταλεί μήνυμα από το δικαστήριο.

- Ο κ. Δημητρίου αναφέρει ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο συνάδελφος του που ασχολούνται με τα ποινικά άρχισαν να ανησυχούν με το σύστημα.

- Ο κ. Δημητρίου σχολιάζει ότι αν αυτή η υπόθεση κατέληξε ενώπιον δικαστηρίου, μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το σύστημα.

- Μετά την αγόρευση του κ. Πελεκάνου, τον λόγο παίρνει ο δικηγόρος του Rudolf, κ. Αντώνης Δημητρίου, λέγοντας αρχικά πως ο συνάδελφος του έκανε όλη την δουλειά και για εκείνους.

- Επιπλέον, ο κ. Πελεκάνος αναφέρει ότι εντοπίζεται λάθος στον χειρισμό του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσία, ως προς την έγκριση του διατάγματος για κράτηση των 2 προσώπων, αφού βασίστηκε σε απόφαση εφετείου για άλλη υπόθεση και την μετέτρεψε σε γεγονότα.

- Ο κ. Πελεκάνος αναφέρθηκε στην υπόθεση που βρίσκεται ενώπιον δικαιοσύνης, σχετικά με επεισόδιο μεταξύ του πελάτη του και του Αστυνομικού διευθυντή της Λευκωσίας, που έλαβε χώρο σε αστυνομικό σταθμό και περιέγραψε γεγονότα. Σύμφωνα με όσα παρουσίασε ο κ. Πελεκάνος η εν λόγω υπόθεση θεωρείται θολή και την ανέφερε γιατί η Κατηγορούσα Αρχή την επικαλέστηκε για να τονίσει το ενδεχόμενο διάπραξης άλλων αδικημάτων αν αφεθεί ελεύθερος ο Αλέξης Μαυρομιχάλης.

- Ο δικηγόρος του Μαυρομιχάλη, αναφέρεται σε μαρτυρίες που θα μπορούσαν να διαψεύσουν τις αναφορές του Γλυκά στις καταθέσεις του, οι οποίες όμως δεν παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστηρίου και θεωρεί ότι γίνεται εσκεμμένα.

- Αρχίζει εκ νέου η διαδικασία με τον συνήγορο του Αλέξη Μαυρομιχάλη να συνεχίζει την αγόρευσή του. 

- Διακόπηκε η αγόρευση του συνήγορου υπεράσπισης του Μαυρομιχάλη. Διάλειμμα 30 λεπτών

- Ο κ. Πελεκάνος αναφέρετε σε κατάθεση που λήφθηκε από συγκεκριμένο πρόσωπο ως προς την διερεύνηση της υπόθεσης. Το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν θα κληθεί ως μάρτυρας κατηγορίας και ο κ. Πελεκάνος διερωτάται γιατί δεν θα καταθέσει. Στην συνέχεια σημειώνει ότι η Αστυνομία και η Κατηγορούσα Αρχή πρέπει να καταλάβουν ότι έχουν συγκεκριμένο ρόλο και στο δικαστήριο πρέπει να παρουσιάζουν τα γεγονότα για να αξιολογούνται από το δικαστήριο, όχι να παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή.

- Σε έντονο ύφος λέει ότι η άλλη πλευρά τους κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα τους και σημειώνει ότι έχει εξευτελιστεί η διαδικασία στο δικαστήριο.

- Ο κ. Πελεκάνος διερωτάται γιατί όταν ενημέρωσαν τον Γλυκά ότι υπήρχαν πληροφορίες ότι ο Μαυρομιχάλης θα διέπραττε εγκληματική ενέργεια εναντίον του, δεν τον συνέλαβε; Σημείωσε επίσης ότι, όπως φαίνεται, η Αστυνομία ήθελε να τον φέρει στο εδώλιο του κατηγορούμενου όπως και σε άλλες περιπτώσεις (αναφορά στην υπόθεση Μαυρομιχάλη με τον Αστυνομικό διευθυντή της Λευκωσίας).

- Ο δικηγόρος του Μαυρομιχάλη, αναφέρει ότι αν διαταχθεί η κράτηση των κατηγορούμενων, σημαίνει ότι το δικαστήριο κρίνει την αξιοπιστία των καταθέσεων του παραπόνουμενου, κάτι που δεν πρέπει να γίνει τώρα.

- Ο κ. Πελεκάνος αφού υπέδειξε τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο Γλύκας στις καταθέσεις του στην Αστυνομία από το 2017 μέχρι το 2020, χαρακτήρισε γελοία την υπόθεση.

- Ο κ. Πελεκάνος στέκεται ξανά στις αντιφατικές καταθέσεις του παραπονούμενου και ζητά από το δικαστήριο να τις κρίνει στην όψη τους.

- Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο δικηγόρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη, κ. Άντρος Πελεκάνος, για να αγόρευσει, αφού φέρει ένσταση στην κράτηση του πελάτη του. Σημείωσε μάλιστα ότι υπάρχει εύλογη υπόνοια για αθώωση των κατηγορούμενων.

- Η Κατηγορούσα Αρχή αγόρευσε για να δικαιολογήσει το αίτημα της για κράτηση των κατηγορούμενων μέχρι την επόμενη δικαστική διαδικασία.

- Το αίτημα της κατηγορούσας αρχής στηρίζεται στο ενδεχόμενο μη προσέλευσης τους στο δικαστήριο, στην πιθανή διάπραξη άλλων αδικημάτων και στο ενδεχόμενο επηρεασμού μαρτύρων.

- Η Κατηγορουσα Αρχή υποβάλλει αίτημα για να κρατηθούν οι κατηγορούμενοι μέχρι την επόμενη δικάσιμο.

- Η υπόθεση ορίζεται για ακρόαση στις 30.6/2020 η ώρα 9 το πρωί.

- Στα δύο πρόσωπα απαγγέλλονται κατηγορίες για να απαντήσουν παραδοχή ή μη.

Οι κατηγορίες:

1. Συνωμοσία για φόνο
2. Απόπειρα φόνου
3. Κατοχή πυροβόλου όπλου χωρίς άδεια
4. Κατοχή εκρηκτικών υλών χωρίς άδεια

Απάντησαν μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες οι δύο κατηγορούμενοι. 

- Οι δύο κατηγορούμενοι έφθασαν στο δικαστήριο ύπο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης

- Εν ανανομή της έναρξης της δίκης 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X