ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόπειρα Αγ. Νάπας: Έδινε οδηγίες από τις φυλακές ο «Μαμ»

Οι μαρτυρίες που εμπλέκουν τον ισοβίτη

Μαρινέλλα Παναγιώτου

Παρουσιάστηκε ενώπιον Επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας ο δεύτερος συλληφθείς για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (16/2) σε καφεστιατόριο της Αγίας Νάπας.

Πρόκειται για τον Ελλαδίτη ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο. Θυμίζουμε ότι ο ύποπτος καταδικάστηκε σε 5 φορές ισόβια για το πενταπλό φονικό που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα το 2012 με θύματα φρουρούς του δολοφονηθέντα (σ. σ. 2016) επιχειρηματία Φανού Καλοψιδιώτη.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για 8ημερη προσωποκράτησή του.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν ενώπιον δικαστηρίου από τον ανακριτή της υπόθεσης, η αστυνομία κατέχει μαρτυρία που «δείχνει» τον ύποπτο ως εγκέφαλο της υπόθεσης, αφού φέρεται να ήταν αυτός που έδινε οδηγίες και πληροφορίες στον 38χρονο που συνελήφθη ως δράστης της απόπειρας, για τον επιχειρηματία - στόχο.


«Μαμ»: O «ντροπαλός» εκτελεστής που συνδέουν με την μαφιόζικη επίθεση στην Αγ. Νάπα


Συγκεκριμένα, η μαρτυρία αναφέρει ότι ο Μαμαλικόπουλος ενημέρωνε τον 38χρονο που συχνάζει ο επιχειρηματίας, του έστειλε φωτογραφίες του στόχου και τα νούμερα του οχήματος του.

Μάλιστα, ο ανακριτής της υπόθεσης ανάφερε ότι ο 38χρονος παραδέχθηκε ότι παρακολουθούσε τις κινήσεις του στόχου καθ' υπόδειξη του Μαμαλικόπουλου.

Επίσης, ο ύποπτος φέρεται να ήταν αυτός που διευθέτησε να παραδοθούν δύο όπλα στον 38χρονο εκ των οποίων το ένα ήταν αυτό που διαπράχθηκε η απόπειρα και το άλλο εντοπίστηκε στις 20.2.2020 σε ανοιχτό χώρο στην Αγία Νάπα.

Σημειώνεται ότι οι δύο, φαίνεται να συνομιλούσαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής κινητού τηλεφώνου.

Για την υπόθεση, η αστυνομία αναζητεί ακόμη ένα πρόσωπο που φέρεται να παρέδωσε τα όπλα στον 38χρονο.

Η Αστυνομία αναμένεται να λάβει ακόμη 30 καταθέσεις για την υπόθεση, μεταξύ αυτών και από τον φερόμενο στόχο της επίθεσης, του περιβάλλοντος του και από πρόσωπα στις Κεντρικές Φυλακές.

Σημειώνεται ότι για λόγους ασφαλείας αλλά και για διευκόλυνση των ερευνών ο Μαμαλικόπουλος τέθηκε υπό 8ημερη κράτηση και θα βρίσκεται σε κρατητήριο αντί στις Κεντρικές Φυλακές.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Μαρινέλλα Παναγιώτου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X