ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Από βραχυκύκλωμα σε υδραντλία η πυρκαγιά στο Παλαιχώρι

Τι δήλωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου

ΚΥΠΕ

Από βραχυκύκλωμα σε σημείο που υπήρχε εγκαταλελειμμένη υδραντλία και όπου έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος, φέρεται να ξεκίνησε η χθεσινή πυρκαγιά στο Παλαιχώρι, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών Χαράλαμπο Αλεξάνδρου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς για τα αίτια πρόκλησης της χθεσινής πυρκαγιάς στο Παλαιχώρι, ο κ. Αλεξάνδρου είπε πως υπάρχει μια παροχή ρεύματος από την ΑΗΚ και μια υδραντλία, η οποία έχει εγκαταλειφθεί και η παροχή διακόπηκε. Ωστόσο, υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα στο συγκεκριμένο σημείο, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

«Άρα, έχουμε την διακοπή της παροχή ρεύματος σε μια εγκαταλελειμμένη υδραντλία. Ωστόσο, ηλεκτρικό ρεύμα ερχόταν στο σημείο της παροχής και σε εκείνο το σημείο είναι διαπιστωμένο ότι έχει γίνει βραχυκύκλωμα, και εκείνο το σημείο είναι το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς. Απ΄ εκεί και πέρα, τα συμπεράσματα δικά σας», είπε.

Εξηγώντας περαιτέρω, είπε πως σε κάποια χρονική φάση υπήρχε παροχή ρεύματος σε μια υδραντλία, την οποία εγκατέλειψαν ζητώντας αυτοί που την είχαν να διακοπεί η παροχή ρεύματος.

Μέχρι εκείνο το συγκεκριμένο σημείο ωστόσο ερχόταν ρεύμα, και εκεί ακριβώς έγινε το βραχυκύκλωμα.

Ο κ. Αλεξάνδρου πρόσθεσε πως το Τμήμα Δασών έχει διαπιστώσει ακόμη κάτι. Συγκεκριμένα, έχουν διαπιστώσει πως σε ένα άλλο σημείο για μια άλλη παροχή για υδροδότηση αντλίας, υπήρχαν επιφανειακά ηλεκτροφόρα καλώδια. Ωστόσο, σημείωσε, παρά το γεγονός ότι είναι παράνομη η διατήρηση αυτών των επιφανειακών καλωδίων, δεν ευθύνονταν αυτά τα καλώδια για την έκρηξη της πυρκαγιάς.

Σημείωσε πως το Τμήμα Δασών έχει φωτογραφίες από το αεροπλάνο που πιστοποιούν το γεγονός ότι αυτά τα καλώδια έχουν καεί. Όμως, συνέχισε, μελετώντας άλλα στοιχεία από εναέριες φωτογραφίες έχουν διαπιστώσει πως η έναρξη της πυρκαγιάς τοποθετείται στο σημείο του βραχυκυκλώματος. «Αυτά είναι τα γεγονότα, απ΄ εκεί και πέρα τα συμπεράσματα είναι δικά σας», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση